[每日闲聊] 你对个人收支清楚吗

Kiver 发布于2024-2-23 21:38 1572 次浏览 362 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-27 16:335 }, X7 a* [( o# O8 Z! A& u7 V
直程領導群雄添啦, 可惜俾佢老朮擺佢上枱

2 ?4 C4 b+ f) b4 d" L2 S( k所以原来戏子先是劲嘢

adhk 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
& G# ]7 }3 F  l* K* G
klozepyj 发表于 2024-5-27 16:27
& u9 C2 B6 j9 s$ K& h3 ~果然演员既潜力巨大 第一代夫人都是演员 你睇几犀利
2 [. C- i- S9 V! P+ ]
直程領導群雄添啦, 可惜俾佢老公擺佢上枱

klozepyj 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-25 01:160 T$ M3 q$ f: P* Z' A
從來戲班都唔可以睇小, 反清復明都係戲班紅船嘅人最為主力, 只要澤連斯基好似老蔣咁一走, 一早烏克蘭就即 ...
- d3 [# l) j# o
果然演员既潜力巨大 第一代夫人都是演员 你睇几犀利

adhk 发表于 6 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-24 21:38! g2 Z% l* R. Q+ K
泽连斯基估唔到咁捱得 我以为佢只是一个喜剧演员 得啲表面嘢

5 L8 z; b; U0 d/ f# I從來戲班都唔可以睇小, 反清復明都係戲班紅船嘅人最為主力, 只要澤連斯基好似老蔣咁一走, 一早烏克蘭就即刻淪陷

klozepyj 发表于 7 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-23 14:47( o( g9 R& F, a
如果佢好似烏克蘭總統澤連斯基咁打極都唔肯走, 可能今日形勢完全唔同

* K2 R' m0 A3 P/ l5 d# r5 k泽连斯基估唔到咁捱得 我以为佢只是一个喜剧演员 得啲表面嘢

夢芙拉 发表于 7 天前 | 显示全部楼层
比較少花大錢,通常網路消費後都會馬上紀錄,方便查詢

adhk 发表于 2024-5-23 14:47:33 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-23 13:16
$ k6 m1 r  t6 G( s咁多故事 咁多反转的确好吸引
/ k" K. T: A7 p  K- y# h  k6 s
如果佢好似烏克蘭總統澤連斯基咁打極都唔肯走, 可能今日形勢完全唔同

klozepyj 发表于 2024-5-23 13:16:15 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-22 23:15
9 G0 Q  A8 A7 j$ K4 B但係肯定呢個歷史篇幅係耐人尋味

) P+ E( f( G# j. ^9 W咁多故事 咁多反转的确好吸引

adhk 发表于 2024-5-22 23:15:02 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 21:27! X0 \' A  o9 e- Z
宜家正史唔会写 只会歌颂 对面海既又唔好意思写 所以应该都是不解之谜

4 z3 U0 S# B( x; Z但係肯定呢個歷史篇幅係耐人尋味

klozepyj 发表于 2024-5-22 21:27:04 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-22 13:407 `+ Q0 G# f3 l
就係唔明好似從來無人質疑過呢點, 只係好順理成章話過咗江就已經贏咗咁, 但係這樣一來過百萬嘅國民軍就等 ...
& i5 o% P$ u: Z9 m: D5 a
宜家正史唔会写 只会歌颂 对面海既又唔好意思写 所以应该都是不解之谜

adhk 发表于 2024-5-22 13:40:15 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 08:49
9 D" N% `! s0 Z+ k但是应该是有个触发点 究竟是咩原因令佢缴械
; L  @( ^5 u/ p. V- K
就係唔明好似從來無人質疑過呢點, 只係好順理成章話過咗江就已經贏咗咁, 但係這樣一來過百萬嘅國民軍就等於被出賣面蒐無末來嘅未來

klozepyj 发表于 2024-5-22 08:49:12 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-21 13:05. y9 f: P8 Z% C6 h
對方雖然過江, 但係要完全贏你據住哂天險嘅地方都未必可以, 但係你一飛走即係將所有軍民雙手交哂俾敵人,  ...
$ x! _: Z) n" u2 C9 b0 E
但是应该是有个触发点 究竟是咩原因令佢缴械