[云盘疑问] 呢度嘅網盤係咪Robert咗

wymdzg 发布于2021-11-22 00:25 1438 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(32)人评论

shiraishi 发表于 2021-11-24 12:23:11 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-11-23 12:35
& q( r4 r2 E' @各自盘算紧自己的地盘
! ]* @( ^3 ~7 b3 y
咁就唔好玩啦

Kiver 发表于 2021-11-23 12:35:40 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2021-11-23 12:20
7 Q! i: x! P' e% C% q, J0 X网络点解要区别对待?

& C/ ?- R; X7 A/ j. c8 K( c7 E各自盘算紧自己的地盘

shiraishi 发表于 2021-11-23 12:20:43 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-11-22 12:47: s* A0 {! n) m8 a6 n" g& [
反而电信坑爹紧
+ g# a0 P/ P$ \& P/ W* S3 Y
网络点解要区别对待?

wymdzg 发表于 2021-11-22 15:11:21 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2021-11-22 14:59:07 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-22 14:47
( ~* P1 {) N' t+ x) c0 o浙江人比較似廣東人,比較嘴硬。比如馬雲同仞正妃。馬雲如果唔系衰多嘴批評某個機構,都唔洗宜家咁。 ...

, m) ?6 W6 X. o4 [3 c$ `曾经在江浙旅游,被直接讲吾做广东人生意
$ Z- K* i  @, _5 d3 u5 A7 j, V. A% A' c1 y0 F: g4 |
说我们来自香港,反而又做

wymdzg 发表于 2021-11-22 14:47:27 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2021-11-22 14:43:32 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-22 14:41
0 x6 v" z; A( _% g不过呢滴主動退款嘅多數系上海商家,浙江商家唔會主動,不過你系要退貨都會比較順利。 ...

$ {+ G: X; Z$ \( t好少同上海卖家打交道
" h( v0 S6 C( ~: b0 ]7 o5 ~( e2 \8 U% c7 }8 q; e, J* Z- @. p+ F8 A
多数是江浙
7 `+ R1 `, e' r, E; R  \& o3 ]3 \: A. I) w5 \$ e) \
曾经也遇上不少江浙为气不求财的卖家

wymdzg 发表于 2021-11-22 14:41:11 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2021-11-22 14:30:59 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-22 14:29" x. {& Y, y9 R# A
仲有一次買一個電子打磨機,開動有滋滋聲,我就想退貨,個商家就再寄一個俾我,叫我唔好退貨。我啱啱想寄 ...
& i2 C/ U9 l- ?/ W
从没有遇上,吾上消委投诉都吾补寄俾我

wymdzg 发表于 2021-11-22 14:29:35 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2021-11-22 14:29:10 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-22 14:22
5 {7 ?$ B0 |! d9 O0 X* f" t7 J: \咁系要佢哋出錯嘅時候。不過支付寶明顯大方過騰訊。之前都有紅包支付,收尾某機構眼紅支付寶,就話唔準紅 ...
# V8 C2 k" Y: _8 D% f4 j
騰訊,一直都是挂正牌的仿牌大军

123下一页