[每日闲聊] 【每周最佳问答】我的生肖可以食到咩嘢?

Kiver 发布于2021-8-26 21:45 5521 次浏览 43 位用户参与讨论   [复制分享主题]
80社区币
活跃一下水区,这次我们来试试新玩法定期发布一些讨论主题) n" d+ P* ~2 \" K# |9 n
看看谁的跟贴回复最有创新性、4 y- ~$ R4 J* C; Q: X2 \3 I: G- K" f
天马行空之中又带些合理性
: f: ?4 l8 ^: }5 d在1-2周后,选取最佳、最有创意且风趣幽默的回复作为最佳答案
' J) \6 w9 ^* O# c: Q+ g5 k每个ID回复次数不限!
7 [, z( d% m5 g: G% [" Q! k9 B& S2 c
今期讨论的主题:! a. ?) \6 m- f" X; V
讲讲自己所属的生肖可以食到咩嘢与之相关食品是最贵的呢?

: Q' k3 l8 v  H; G% b' X! Z

已有(43)人评论

shiraishi 发表于 2021-8-27 08:54:33 | 显示全部楼层
我就唔知道

loengwaifun 发表于 2021-8-27 09:12:10 | 显示全部楼层
8 C9 Y0 z8 Y: w1 g# Z$ }: R( y- z! \) o7 d* k; K0 M5 o
係生肖食定自己食?譬如生肖係蛇,蛇食到啲乜嘢貴嘢?

_M_U_ 发表于 2021-8-27 09:33:25 | 显示全部楼层
你就话老鼠有乜唔食啦

Kiver 发表于 2021-8-27 10:01:37 | 显示全部楼层
loengwaifun 发表于 2021-8-27 09:12
; r2 A6 d+ m2 L% F2 Z' l係生肖食定自己食?譬如生肖係蛇,蛇食到啲乜嘢貴嘢?

* y8 m; m# Q% `* N4 ^9 {, S系,蛇食咩野最贵
3 L% r. }% G, v0 T3 K. f+ U! s; z1 h9 K& D4 w9 }3 m* |0 o
这类题目要从IQ题方向去谂
9 L  B. o- i6 x0 o/ _3 ~+ H% ~/ s+ h
容易成为最佳答案

bingojerry 发表于 2021-8-27 11:27:12 | 显示全部楼层
食自己

Kiver 发表于 2021-8-27 11:29:27 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-8-27 11:27
) |) ?/ l1 O' T/ a食自己

3 z' r$ z8 x4 ^& A" u9 [咩生肖要食自己?

bingojerry 发表于 2021-8-27 11:34:11 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-8-27 11:29
0 d; ~! _7 q. S7 H. X咩生肖要食自己?
8 r% w8 Z' ~0 w3 \' |: a% @
咩生肖食自己都系最贵的吧,食完就无了

Kiver 发表于 2021-8-27 11:41:54 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-8-27 11:347 M4 K* e( d& q  O
咩生肖食自己都系最贵的吧,食完就无了

/ N* p& d6 Y+ x# j8 [2 @, L最后一口点食!!

bingojerry 发表于 2021-8-27 11:44:37 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-8-27 11:41
) H* y% j$ s! g最后一口点食!!

# m8 h% j: f8 s, ~咁学术性既问题好难答你架喔

Kiver 发表于 2021-8-27 11:52:56 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-8-27 11:449 f6 r9 i3 h7 Q/ a
咁学术性既问题好难答你架喔

& H9 d+ ^4 ^8 Q* c9 ]) G等于宇宙万物几时出现,D空间是怎样出来的

bingojerry 发表于 2021-8-27 12:03:55 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-8-27 11:52
! I+ G* y& I( o, K6 h等于宇宙万物几时出现,D空间是怎样出来的
* n8 B" P# R. ]3 |
一切要从袁隆平开始讲起。。。

1234下一页