[每日闲聊] 【每周最佳问答】我的生肖可以食到咩嘢?

Kiver 发布于2021-8-26 21:45 5522 次浏览 43 位用户参与讨论   [复制分享主题]
勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:45:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-4 10:43
+ E0 J  z4 w8 [近依几年,我一年都是去五只手指都会数得完! X) ~. {, S6 D) K/ k* ?4 A7 v4 F

# F" w, {: B  ^  D3 w* X9 u好似去睇亲都是3D版的动画片 ...
, W9 x/ c6 J* }  |( O' y
系咪陪细路去

Kiver 发表于 2021-9-4 10:43:59 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:41
, q1 T# D/ v$ ^; K毕业后,我好似最早系骷髅岛

% s7 r* W( }+ x6 J, n近依几年,我一年都是去五只手指都会数得完
8 _. `) _8 Z, S9 ~! t2 m
! B( U9 y2 m6 T& q/ w; u好似去睇亲都是3D版的动画片

勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:41:56 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-4 10:28
. c4 u. o# v: J' d$ u2 N我都是从旧年到现在才去第一次2 v: o+ H) m0 C+ h

) Q$ `5 Q! G% |8 p+ n% e; E自我小学后,第一次入电影院是睇 魔童降世 ...

7 v% _& h5 {4 V$ V毕业后,我好似最早系骷髅岛

Kiver 发表于 2021-9-4 10:28:54 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:26
7 @6 e& o, i8 W: G, n6 M旧年到依家都冇去过

* d4 f, V; [. J8 K我都是从旧年到现在才去第一次6 p1 |; d! {$ B7 R& |" _

6 D6 M, h1 ?6 V( E- X自我小学后,第一次入电影院是睇 魔童降世

勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:26:27 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-2 20:41
, q3 h2 j& P+ B/ m我去电影院看了!!!

3 a0 e$ y$ e7 h旧年到依家都冇去过

Kiver 发表于 2021-9-2 20:41:13 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-2 20:39
! f  h  ?4 i+ S; W( N! t# m青蛇就未睇,不过可惜应该唔会有粤

4 G/ Q7 s9 z3 o" t9 Z) `我去电影院看了!!!

勇者罗兰 发表于 2021-9-2 20:39:52 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-1 23:02; w% C) Y' B! L+ F4 @' @$ Y  N! Y3 {
讲起这个; _' b4 _( w+ {3 ~
7 v; D; Y  P7 @' y6 m; \0 Z( X
最近的国漫

* U! |* M4 s( @" [' j- G$ \青蛇就未睇,不过可惜应该唔会有粤

Kiver 发表于 2021-9-1 23:02:54 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-1 22:42- t3 C  {* B* W7 W3 I; s# E. W
系依个; q" S. I+ }4 N% ^* a2 d5 }
https://baike.baidu.com/item/%E8%A1%94%E5%B0%BE%E8%9B%87/2609957?fr=aladdin
* g1 p: j! a3 x$ z
讲起这个! [/ [! z* X' l  D
2 {/ X; B: e( P4 N# q% k- D% M% G
最近的国漫$ S1 Z" E+ z( o# ]! }6 x4 @

, j7 `0 }% i/ T# V$ `- X! [+ Y  |青蛇劫起$ k9 S' N. t. C3 p5 j# P

+ n0 U8 p% c2 F. M" r: A也有讲蛇咬尾的时空通道

勇者罗兰 发表于 2021-9-1 22:42:55 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-1 21:53' P5 _0 {6 T( v8 s
吾系响尾蛇咩?
3 g4 a9 Y: I+ j) A; q6 s" e- `
系依个
  n0 v. Y  B/ t; q& nhttps://baike.baidu.com/item/%E8 ... /2609957?fr=aladdin

Kiver 发表于 2021-9-1 21:53:05 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-1 21:266 d1 i3 m; K8 W/ u$ Y" w
谂起咬尾蛇,啱好12生肖又有蛇

2 \  w% r) {0 p吾系响尾蛇咩?

勇者罗兰 发表于 2021-9-1 21:26:54 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-8-27 11:29, R3 x. }, D8 _$ i
咩生肖要食自己?
" H* m! ?: e! ^. A; [
谂起咬尾蛇,啱好12生肖又有蛇

Kiver 发表于 2021-8-28 09:37:29 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-8-28 08:28% W7 |* o# {$ s6 Z* A
哈哈,唔系要呢种效果咩?

7 M3 c3 f* ^  L" `但都要有点扣题,且有点合理性