[每日闲聊] 2021年了,你哋仲會緬懷舊時光嗎

miura 发布于2021-6-9 22:09 6727 次浏览 73 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-6-13 07:16:32 | 显示全部楼层
miura 发表于 2021-6-13 00:09
; F5 D9 k  b4 W+ w0 g- a佢重振振有詞咁話“我咁樣做就係為了把屋企搞乾淨”
0 z" t" V) h% \! W9 A. @0 v
' m# i" x9 u6 t
我妈同你嫲
8 l/ R1 J+ D, g简直可以讲系两姐妹了

miura 发表于 2021-6-13 00:22:49 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-13 00:19
* _3 H2 D- K( ^, A7 p5 K  x5 z吾试好过试!!!  d0 C( ?% T1 \6 @! x
心惊胆跳地呆了5日

3 i1 \; w1 @/ N, ^6 s$ p嗯嗯明白啊~

miura 发表于 2021-6-13 00:21:12 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-13 00:20! m+ k0 s' Z( w+ p$ j4 `
十次开声,七次有得噪
1 s1 P1 g5 f1 I; w6 [4 `5 \
唉,屬於自己的回憶都要被剝奪。我諗起我阿嫲就係咁樣,所以好多時候引發家庭矛盾

Kiver 发表于 2021-6-13 00:20:31 | 显示全部楼层
miura 发表于 2021-6-13 00:17
1 J' k. S; G" t3 c% c4 l呢種情況,矛盾好容易發生!
% U2 p8 a3 @& |7 y; @
十次开声,七次有得噪

Kiver 发表于 2021-6-13 00:19:53 | 显示全部楼层
miura 发表于 2021-6-13 00:09
& R1 u, q+ N& Z2 ?( d/ x我冇試過高考時身體有事
6 X% M" b" ?) t" E8 h0 x+ b
吾试好过试!!!; c0 D0 p& U7 U% n  Z3 `
心惊胆跳地呆了5日

miura 发表于 2021-6-13 00:17:51 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-13 00:02" w4 t  W( ]# K( V# `: m! D5 W" O, ^
嗯嗯嗯!!
; h% t; B( ^: X2 W/ G3 A* L2 d; z$ `' C同命啊!!
2 x. N8 f# ^3 n* o+ N自己讲过的野,与后面的事有矛盾时又讲自己没有讲过,或者讲自己之前吾系甘讲!! ...
* r2 x* v# O2 A
呢種情況,矛盾好容易發生!

miura 发表于 2021-6-13 00:09:24 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-13 00:01
$ e1 s% q* ^7 E0 g, w甘就没有吓倒你啦,
' Z: Q* S8 Y) d! U! `你都经历了!

& j. |+ b/ |& m: I7 H我冇試過高考時身體有事

miura 发表于 2021-6-13 00:09:07 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-13 00:025 ~7 J! L0 J6 |% ^
嗯嗯嗯!!. r5 M! J7 L# t' U2 n
同命啊!!
/ ~2 N- ?: `1 f; b0 _' c自己讲过的野,与后面的事有矛盾时又讲自己没有讲过,或者讲自己之前吾系甘讲!! ...
! `: d- c" m5 x5 w' l
佢重振振有詞咁話“我咁樣做就係為了把屋企搞乾淨”

Kiver 发表于 2021-6-13 00:02:27 | 显示全部楼层
miura 发表于 2021-6-13 00:00
  _7 e1 K5 m$ J7 a# k+ A1 z2 N佢重振振有詞,呢個就重麻煩
9 Z# @" i- y$ n% [. e
嗯嗯嗯!!
$ g5 j: E% E+ G; }8 D4 c: ]1 _0 U& X同命啊!!. L$ G3 }3 p6 D
自己讲过的野,与后面的事有矛盾时又讲自己没有讲过,或者讲自己之前吾系甘讲!!

Kiver 发表于 2021-6-13 00:01:23 | 显示全部楼层
miura 发表于 2021-6-13 00:00
5 K! K; ~; a: d7 }1 ^我08年高考~~~

: P$ F' ^$ V" n8 W$ x$ o甘就没有吓倒你啦,& f/ h, m/ F) U/ d0 w
你都经历了!

miura 发表于 2021-6-13 00:00:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-12 23:59
9 k7 p9 W4 K) }  K你仲未高考?
$ n6 q  d% V0 Q6 [
我08年高考~~~

miura 发表于 2021-6-13 00:00:12 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-12 23:56
% Z3 \* n  h- H) \- z所以会经常意见不合,顶颈!

' s& e$ N2 v" T! J7 y9 N佢重振振有詞,呢個就重麻煩