[每日闲聊] 2021年了,你哋仲會緬懷舊時光嗎

miura 发布于2021-6-9 22:09 6641 次浏览 73 位用户参与讨论   [复制分享主题]
# P. i& J! N8 y% y% J4 X' I
! M5 R, _. ?/ \1 @六月份了。今日啱啱結束高考,對於我來講,呢個已經係過去十三年嘅事情喇。; }/ \; b1 u" x. N4 _  l* y- ~
. f. W  f6 _7 M5 E0 g4 g, j
又係一個畢業告別的季節
3 T, v6 `5 K/ B) `; d* |5 D# z0 ]3 I# d
你哋心目中有冇乜嘢美好嘅回憶呢?
0 `& b/ j0 J" v! M" H小學時有冇乜嘢美好回憶?中學時有冇乜嘢美好回憶?大學時有冇咩美好回憶?你哋仲會緬懷昔日的舊時光嗎?6 ?7 P: F9 ~3 F9 u" J& L
雖然大家始終都要向前看
3 \8 ~9 X, U# Y/ E9 E我懷念嗰個年代嘅我,一部GAMEBOY,一部紅白機,童年最幸福的夢想2 W9 R! B1 @9 F9 }, ^( J+ j1 z' [

- Q; b! P6 y: o; | wx_camera_1608819431744.jpg
1 j/ ~5 Y* x1 `6 A& t突然回想起小學時的美好回憶,所以就以我當年的小學五年級下學期的數學科教科書回顧一下了
2 E) @; o/ `6 b) a4 R# @8 m# @
% i' m4 h4 T0 s; j; n. A- ~1 d" b/ j' q6 h) k$ D, E

/ ?4 n' v/ m8 j  f% A0 C3 _

评分

Kiver + 64 热门主题贴子活动奖励

已有(73)人评论

十月围城 发表于 2023-6-2 18:09:32 | 显示全部楼层
我在想,如果我那天的那号码下注狠一点,可能我现在已经财务自由了。

jian_1219 发表于 2021-12-25 22:15:57 | 显示全部楼层
非典 应该系初二

雾里七蕐 发表于 2021-12-25 19:37:30 | 显示全部楼层
我们都都到了怀旧的年纪了

mikumanx 发表于 2021-12-25 01:51:52 | 显示全部楼层
miura 发表于 2021-12-23 19:500 i9 ^+ |' [$ C5 P& L
早就絕版,冇咗可惜

7 ~$ y" H2 _6 h; K5 Y* U課本放久了還會變黃。

miura 发表于 2021-12-23 19:50:01 | 显示全部楼层
mikumanx 发表于 2021-12-23 00:55; z# x* P6 f; G2 [
我的課本都去垃圾桶了。
  L- e( b$ d9 P' g# ]% ^6 t: }( `9 P
早就絕版,冇咗可惜

mikumanx 发表于 2021-12-23 00:55:46 | 显示全部楼层
我的課本都去垃圾桶了。

gzna0626 发表于 2021-7-4 16:37:17 | 显示全部楼层
sinsder 发表于 2021-6-10 14:59. X1 X: D5 t! p9 V" b
我的书本与你的不一样,可以看出我比你年纪小
! Y3 T7 P, s& w) _/ e& `
我的书本比他的还老,看的出我比他大

miura 发表于 2021-7-4 14:53:58 | 显示全部楼层
字符鱼 发表于 2021-7-4 11:36
9 H8 ?' |: }) `1 b: [5 r虽然会怀念以前,但系唔会怀念d教科书哈哈哈哈

% @: z! O0 A! A. P教科書只係用來懷念青春,別無任何意思

字符鱼 发表于 2021-7-4 11:36:29 | 显示全部楼层
虽然会怀念以前,但系唔会怀念d教科书哈哈哈哈

miura 发表于 2021-6-27 14:13:57 | 显示全部楼层
bt0417 发表于 2021-6-26 17:39- x3 K$ A/ `6 A
本书同你唔一样,可以睇出我比你大至少10岁
- ?1 M; M3 X  Z  A- o' A
幾年就變一次教科書

miura 发表于 2021-6-27 02:09:54 | 显示全部楼层
小粤2168 发表于 2021-6-20 02:38$ W6 ~% `6 N/ C. u5 ^
甘我应该比你大啦

) E+ |# p0 S" q+ \# t% W咁你幾大呢