[动漫讨论] 一套ATV播过嘅动画,背景同 银魂 有D似

kanatam 发布于2011-9-1 20:30 3216 次浏览 29 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
本帖最后由 kanatam 于 2011-9-1 21:47 编辑 7 k, t+ L7 q4 \8 s' Z; [4 f& Y; {
7 l3 o* w3 k- M$ P) j' a- Z
如果冇记错嘅话,当时应该(日本)武士嘅时代,男主角好似坐飞船到宇宙打仗,而女主好似係个公主,叫子雯...& M; s/ P2 L7 b! M5 V/ d7 x# C
3 W, q! [2 m% y' Z7 N: A: _) h2 o
不是银河英雄传说............- b( b" N; Z+ V" P1 I1 K+ [
- d9 G/ ~" e, Y5 |# C1 p0 Q3 n9 V

, c( ^2 }# C% t3 J6 q7 ~1 |. P$ B9 g- J& O: |7 n- ^6 O

6 }* p1 i: B  [' Rer...........我谂我知道了.......

已有(29)人评论

ftman 发表于 2011-10-12 22:21:33 | 显示全部楼层
无睇过,唔知道,完全唔知系乜

迪格斯 发表于 2011-10-10 09:09:17 | 显示全部楼层
银魂无睇过唔知背景是否一样,呢套野应该系95-96年间播的,亞洲臺下午4点几还是5点,我忘记了点解我当时有时间睇,记得个紫文系谭淑娴配音,其他略....个主角好似系罗伟杰配音卦,唔多记得,好似系.

傲笑傻人 发表于 2011-10-10 02:00:22 | 显示全部楼层
銀河戰國群雄傳故事由元魔三年神聖銀河帝國皇帝光輝帝駕崩經歷13代270年的帝政終止。正就在中央皇朝崩塌地方軍閥、海盜及異民族橫行的群雄爭霸時代。北天軍閥元帝國左將軍的比紀弾正,以閃電般的速度統一北天的銀河勢力改元紀霊元年,正準備完成統一全銀河的鴻圖霸業。同一時間南天銀河不滿比紀弾正的人組成南天諸國同盟。在這風雲際會之時比紀弾正軍団中一位小兵將會改寫歷史成就前人未完成的霸業...
# W1 y$ U7 \/ m0 f其他唔講啦…
, ~2 F  ?) p( J  q* [* J
& ~0 T" W9 X8 p0 w% _$ a; ^& D6 N  ]
! }  p$ N# V9 ?' p2 \. e  S: {
% s2 C8 D0 S* {) ?+ g5 Z

225568186 发表于 2011-10-9 19:47:28 | 显示全部楼层
甘你究竟知唔知呢、?

ward 发表于 2011-9-15 08:58:26 | 显示全部楼层
there ain't good things.stop talking..........

kanatam 发表于 2011-9-3 00:38:23 | 显示全部楼层
O(∩_∩)O哈哈~,我林可能自己细个时候睇过,但系已经无印象啦!* `1 f4 Q  ^3 v9 c4 `2 t4 N
freedan 发表于 2011-9-2 22:08
! S6 T+ S; k6 H: ^' X( P/ M3 M
5 L9 r" ?. P4 m3 \

0 S+ |$ J1 G% w* ^' }& ^    个男主角係咪叫 龙我雷 呢?!!

freedan 发表于 2011-9-2 22:08:05 | 显示全部楼层
O(∩_∩)O哈哈~,我林可能自己细个时候睇过,但系已经无印象啦!

aaron81 发表于 2011-9-1 23:46:40 | 显示全部楼层
即是系乜野片呀》?

ruiqukq 发表于 2011-9-1 23:40:14 | 显示全部楼层
有没更多图片或者更多信息看看?

yezi0929 发表于 2011-9-1 23:31:51 | 显示全部楼层
咩名啊 我想知啊

lwj23 发表于 2011-9-1 23:12:16 | 显示全部楼层
你好想知咩!!!
" `* v- L2 a% n4 Ikanatam 发表于 2011-9-1 23:06

7 n% M2 D( A( A/ p8 V: M/ U* W6 s9 [. P; Q4 R0 A2 x
6 u9 d3 H7 [/ G3 B2 B3 U
    又想知又唔想知........

123下一页