[信息举报] 看不过眼,因此开贴举报,于是这张举报贴不要奖励

基拉杰特 发布于2011-8-6 17:18 10773 次浏览 127 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:44:15 | 显示全部楼层
MEGUI會自動更新64位嘅x264 不過就只有64系統先可以用,如果你用32系統就唔洗諗了
  t8 L" q" b6 s6 {3 q1 _你部神機CPU慢 內 ...
+ Z6 @0 @4 h, P+ o9 O5 A$ D5 ^漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:40
1 K! e' m  W! [# M
最新CCCP已經支援10BIT囉。冇問題。完全冇花屏。8 R, w0 |& |3 V8 A
CPU一般慢啦,始終係LAPTOP係咁上下。不過其實因為我仲同壓8 bit 一樣設定,壓10BIT應該可以加高小小CRF。
8 H  x4 v3 K1 x% s/ u5 o: ~我應該可以整到同之前一樣質素而細30%都唔係唔得。。& W( Q$ \# G( X; N6 ~3 @
算啦,慢工出細貨。壓慢啲質素好啲算數。起碼10BIT就係防止BANDING出現,噉樣用細碼率都得囉。) h! v, U2 z+ o: I$ J$ X
唔使再壓高碼率。

漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:40:29 | 显示全部楼层
MEGUI 我都唔知佢幫我用緊32同64囉。我靜係知10BIT壓片我部機壓得好鬼慢。用返我8BIT嘅設定我一集要壓成7 ...2 t7 S. D# O! l6 v: s* j
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:26

) D" r# }$ X4 B1 t0 d& o$ `. v* u
: l+ P+ d' t' F" \
# @/ |: a2 z( a9 U: l, o! a2 [MEGUI會自動更新64位嘅x264 不過就只有64系統先可以用,如果你用32系統就唔洗諗了* o/ g# R& |) R* |  K0 ?- e
你部神機CPU慢 內存大都沒用啦,10BIT貌似要更新解碼器 唔系就會花屏...
" ~. D: I4 h! D, ?& _* f我6GB大你少少, m' |% }/ S5 v! i+ X" H

/ r- E* W# ?; [, M3 v3 fd領導要你開OT你不得不開 我真系好慘

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:26:06 | 显示全部楼层
5 ~+ m, x& k, j' Q
MEGUI嘅x264有64位版本,壓片感覺快過32位  r5 T) M* K: t/ l. I
其實最主要系我內存太大佢認唔到咁多...其實以前都一直用 ...
. o) B# z8 \1 z& U8 O漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:05
# e) l8 b" o; i0 C
MEGUI 我都唔知佢幫我用緊32同64囉。我靜係知10BIT壓片我部機壓得好鬼慢。用返我8BIT嘅設定我一集要壓成7個鐘。
5 ^( A: ~2 Y1 D7 z. F  ?不過算啦,檔案縮細咗小小。由320MB去到286MB。質素好咗啲。都唔知算唔算值得。) s9 o" p2 G) ~6 Q) |4 S! S
壓BD應該優勢更加大,COALGIRLS壓個720p 嘅yuru yuri 111MB 都超清。
: a4 a5 x) ]" F& H9 h
& q. _# z3 }8 p# N你就好,內存咁多。我得4GB炸。
) q! Q. q) a( t0 X$ K: P$ W你臨時開OT真係戥你可憐。

漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:05:52 | 显示全部楼层
噉你快啲換啦。其實64位元唔覺得有咩咁好。。可能有時行某啲程式快啲掛。
6 R9 r/ t0 w' y# K  D5 _8 e% akwanyeung 发表于 2011-8-7 13:00
) u. x. k) Z' W* Y! F6 `

1 v  R0 G& V% ~% |8 f9 G% q5 V: Z  l- ~- F+ k) |- U
MEGUI嘅x264有64位版本,壓片感覺快過32位
5 W( ?4 ?/ D8 h5 R: k其實最主要系我內存太大佢認唔到咁多...其實以前都一直用64啦 不過當時個張TV卡未有64位驅動程序' t% M% G! v- `" v! M
所以被逼用返321 j* z& _9 {1 W1 |2 T
- |% c6 U6 c: b: b! U$ S
昨晚諗住換嘅,點知道臨時要開OT

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:00:02 | 显示全部楼层
一早想換系統啦...唔系純粹為左MSN5 b+ n0 M6 C) Y3 P& C7 n
漫步雲端 发表于 2011-8-7 12:54

- |6 I# \) M5 u+ D* D. g$ @噉你快啲換啦。其實64位元唔覺得有咩咁好。。可能有時行某啲程式快啲掛。

漫步雲端 发表于 2011-8-7 12:54:06 | 显示全部楼层
為咗一個MSN重裝系統你都好嘢。
* R- z' X2 J7 u( `9 ]其實MSN咁多軟件都唔一定要裝佢官方嗰個啦。不過我中意官方嗰個只係可以 ...
) Y. x' U2 P. h4 Y. Ikwanyeung 发表于 2011-8-6 19:11

1 b! V& A! H, e1 v. X5 n  f6 S+ ]( w
( n, d  U% M3 w; ?  e* n
一早想換系統啦...唔系純粹為左MSN

kental 发表于 2011-8-7 00:32:35 | 显示全部楼层
得闲得犀利;而且应该唔够耐性

基拉杰特 发表于 2011-8-6 21:04:06 | 显示全部楼层
我中了45抢。。。- -  q. Z. H9 c! H$ a( A, j; g) y% Q
maplep 发表于 2011-8-6 20:39

3 S! u+ P5 n8 r0 S
$ x8 @6 l6 h- W5 k! h1 @7 H8 x
+ p- I) ]; P; T* U/ w- Q4 f! R/ I    一枪都没中

基拉杰特 发表于 2011-8-6 21:02:58 | 显示全部楼层
夹棍之前要除裤个啵$ F! i- e+ i, R' p$ X+ k
chrisrex 发表于 2011-8-6 20:52
2 y$ B/ `7 ~  K( n- x' |
# t# N0 }8 d3 ~# \- a4 |6 D+ G

; ?* D; o# Y1 z/ _    除你妹

chrisrex 发表于 2011-8-6 20:54:24 | 显示全部楼层
我中了45抢。。。- -
/ {, Z5 O0 _; i7 |$ d, K+ umaplep 发表于 2011/8/6 08:39 PM
9 [8 }! r+ D/ M  O3 X& m$ o1 M

: t- q$ y. g" U; r$ n& k6 R) d( v0 J! p
    m仔中咗45枪都依然屹立不倒 RLLVVIY)UYO)Q9VXPHC_(`8.gif

chrisrex 发表于 2011-8-6 20:52:44 | 显示全部楼层
竟然没录,够胆夹棍: f3 q) C3 l" a% ?9 W# J! b4 D
基拉杰特 发表于 2011/8/6 08:34 PM

6 v$ i- l( C+ u( l
% n2 W- O% ]& A$ W1 D( j  J* [& s# [/ K- E& v+ Y$ X- Z& M
    夹棍之前要除裤个啵

maplep 发表于 2011-8-6 20:39:37 | 显示全部楼层
加多张证据
  F. G) |" T+ N! g% m: N8 S. m/ {8 s0 @
超三原谅5 P1 H( C7 X; |
基拉杰特 发表于 2011-8-6 17:27
& o  ]8 T' {4 M9 u" ^' J
1 I; u) w) u/ \' O  u

7 e/ h* v* E4 s+ i    我中了45抢。。。- -