[每日闲聊] 嚇死!!尋晚窗臺有只老鼠行過=A=!!

miyuja 发布于2011-5-7 23:02 2077 次浏览 31 位用户参与讨论     [复制分享主题]
阿媽話可能係因為我喺窗臺出面養龜,佢話龜惹老鼠,所以…………………………
/ ^: J8 q% C7 M+ V6 p
  U7 a- }3 \. ~" g( R嚇到我閂窗都閂唔切,好恐怖=A=!!!!!!!!!!!!!

相关帖子

已有(31)人评论

rundal 发表于 2011-5-28 23:04:54 | 显示全部楼层
龟?老鼠?你打老鼠咪得啰

kevinchan 发表于 2011-5-9 23:01:32 | 显示全部楼层
就是讲着你
' a( Q0 z+ ], }0 N1 J1 _2 kmaplep 发表于 2011-5-9 22:48

; }1 i8 R# r2 ]6 x. J) }6 H6 W
; a/ ^/ ]9 ~5 E3 Q9 D- J' d( A) N' V/ J! X" M: x4 c  B& y
    我最憎老鼠,你偏偏话我吃老鼠,我要吃了老M

maplep 发表于 2011-5-9 22:48:45 | 显示全部楼层
唔係讲紧我啩?
1 Q9 F' ~$ N9 p) N: ykevinchan 发表于 2011-5-9 21:37

' U' x- t. O6 m: v8 K5 i, k- m1 v5 \5 t0 l: Z' p# m, F

/ a! I( |! k' J  @9 n    就是讲着你

kevinchan 发表于 2011-5-9 21:37:24 | 显示全部楼层
老鼠。。。雀仔喜欢吃的。。。
6 S: K% \/ Z$ i6 ]) a& E8 M5 t. dmaplep 发表于 2011-5-7 23:19

( {( ^. M& U3 Y+ J" L' g$ N! J

: }7 e5 p6 ?9 M9 K    唔係讲紧我啩?

kevinchan 发表于 2011-5-9 21:37:07 | 显示全部楼层
我都惊蛇虫鼠蚁=A=

kidhitomi 发表于 2011-5-9 09:58:46 | 显示全部楼层
楼主都养龟呀
3 p5 s5 G+ Y3 C0 `8 ]- w4 j老鼠真扑 街
1 G* R+ C" L. N以后要好好保护只龟了

kidhitomi 发表于 2011-5-9 09:53:35 | 显示全部楼层
吾出其,以前我养的细细只巴西龟就是比老鼠食左!
3 Z8 j* R  H) P* w8 a2 ?: L0 M% N5 Caaron81 发表于 2011-5-8 00:01

+ m  m* P) f5 s7 v) t, I7 U- b& ~! d" `6 `% J

' d9 z) I( p* H, x5 }( F    啊!老鼠食龟咖?
: ?% b0 i7 e! ?, s0 C之前养过两只龟,但就无啦啦两只一齐唔见佐
2 @0 W+ H  T3 \5 \+ s) V第2次又养两只,无几耐又唔见佐一只,之后先谂起屋企有猫出没(冇养到猫)
  U& \. `+ D/ [3 Z" w+ \我仲以为係猫捉龟添! - N8 v( c( Q% s9 @, t& w; d
依家净翻一只,都几惊又冇佐

eegbook 发表于 2011-5-8 22:31:53 | 显示全部楼层
今日出街,D靓女都唔见哂。

qumjl 发表于 2011-5-8 18:42:21 | 显示全部楼层
听讲过老鼠拉龟~~ 应该唔怕挂?

gyz2002 发表于 2011-5-8 13:11:33 | 显示全部楼层
老鼠都好惊既,以前细个餐餐都食既啦,不过就系田鼠~

迪格斯 发表于 2011-5-8 10:00:59 | 显示全部楼层
聽講E+D貓都唔捉老鼠嘅,之前唔記得邊度睇過張圖貓鼠狗一家三口出街散步不知幾和諧
0 ^4 k0 q" |5 U3 p  k. G4 P0 D我驚嘅係俾隻老 ...
3 P0 u0 o  _  h' u& Hmiyuja 发表于 2011-5-8 02:11

/ \; v. Y6 {0 a( e- a0 `邊係即,我屋企都有养猫,原本未有貓的时候,隔离屋好多老鼠四围走的,甚至爬到我家阳台外面,但只猫离左之后,連只老鼠脚印都難搵。始终大多数的貓都会追踪老鼠出没的地方,因为有了貓的气味,老鼠就不会在附近出没了,但少数无用貓就例外。。。, Z6 `2 G; }, _) b' {- e% ^
5 j3 Z4 t& u; G
可能大家的出生环境不同,就算有老鼠经过我都唔會覺得有乜好怕的,因为由細就经常见到,所以不以为然。。

123下一页