[新手问题] 请问点解会扣100星梦的?

Yellow_ 发布于2008-9-19 01:33 2013 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我想问下点解会扣100星梦的?我见到好多人的星梦都是-100的``有D就-200以上```扣分不是最多扣50的吗?
; T+ Z9 A2 K& i4 J: v6 \
. ~# `( ~& [* u, P( W9 \* Y有人话如果无星梦去搜索的话``就会比人扣100星梦哦```这是真的吗?
8 Y; H: K: C! M( g
! }! Y, y( @) k% C, X0 ^* I4 ]2 f
4 _2 q/ |# O. g; {& K. X  |, _( p可以帮我解决这问题吗?我怕我会起唔知咩情况下犯规。。帮帮忙吧``

已有(10)人评论

ronveray 发表于 2008-10-23 23:32:57 | 显示全部楼层
真系规矩森严啊,发言要小心啊

Kiver 发表于 2008-9-25 15:21:31 | 显示全部楼层
原帖由 有猿人 于 2008-9-25 14:53 发表
- h) `7 o! @, q, M% g除咗違規外,下載喺咪都要扣金錢咖?
# S6 Q$ [% T. z+ O' Q
+ z" Q  A" `$ u' M
那是扣税`~

有猿人 发表于 2008-9-25 14:53:34 | 显示全部楼层
除咗違規外,下載喺咪都要扣金錢咖?

alexhus 发表于 2008-9-23 23:11:31 | 显示全部楼层
小心啊。。。违规就会边负数啦。。。

Kiver 发表于 2008-9-23 22:47:47 | 显示全部楼层
原帖由 呀靜 于 2008-9-23 22:12 发表
% f' t4 \/ I7 g& T6 q, Y睇完你地講野6 ?7 R5 b. a5 @' D0 ?' l3 u4 y. j
我係唔明你地講咩
) G5 S) _; b* H1 g7 D咁點先被扣分架?
: z- m5 ^# `" Q5 U$ ~3 y正係違版規先扣= =?

3 x/ |& f8 w0 Q
9 r2 F3 @2 m1 Z  I& v; G当然是违反规定才扣啦

呀靜 发表于 2008-9-23 22:12:33 | 显示全部楼层
睇完你地講野
. f0 {) E+ H0 V我係唔明你地講咩
$ W* W, h! W, I' X/ a咁點先被扣分架?
/ D4 \3 w3 \* K, L" P- B, C2 d正係違版規先扣= =?

endyman 发表于 2008-9-22 09:21:56 | 显示全部楼层
原来是这样......新手看清楚了

hikaruyin 发表于 2008-9-20 10:46:25 | 显示全部楼层
扣分係冇上限的,之前有一個就俾我扣咗近2000分,所以發帖前一定要看清楚版規

wjr5200 发表于 2008-9-19 21:43:42 | 显示全部楼层
无错,新人要小心先得吖

Kiver 发表于 2008-9-19 09:51:59 | 显示全部楼层
原帖由 Yellow_ 于 2008-9-19 01:33 发表
/ T9 P. q& N# G2 L$ ^! F& x我想问下点解会扣100星梦的?我见到好多人的星梦都是-100的``有D就-200以上```扣分不是最多扣50的吗?
# j) N& v# Q* U4 Y1 l- k5 h# w* g( T2 }" G% X- t1 \* Y
有人话如果无星梦去搜索的话``就会比人扣100星梦哦```这是真的吗?! x# P' a% Q: Z. {' K

2 ?% {3 [- F7 n1 E' Q) v
- L" Q. P7 Q# r7 {可以帮我解决这问题吗?我怕我会起唔 ...

; Z- I. G9 q3 j0 }( [' @+ @) Z1 }% ?: p- j, x2 {
有人话如果无星梦去搜索的话``就会比人扣100星梦哦,这个可以讲你知是假的. U( l+ R0 n( {
  D+ g7 a: w/ w6 _* p
都吾知你听边个讲的
( L% X6 U: }/ P' R0 @
1 j. t6 o# W& D# B仲有很多扣到负这么多是连续甘违反规定所致
# j& B. E& k$ b0 P
. p7 _: j& ^. G非一次就会这样~