[云盘疑问] 做咩个FTP成日下载一阵之后就无法解释域名?!

netasa 发布于2008-4-8 09:16 3436 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
 同题。 个FTP经常无法解析域名同埋主机地址! 本嚟之前买左D下载流量,谂住用左佢就算啦,点知过左期,再买左D嚟续期谂住下完算啦,点知个FTP成日无法解析,咁点下?? 第一次果时就係咁样先搞到过晒期嘅。 真係无引啊! 

已有(10)人评论

小粤2168 发表于 2021-6-19 23:38:49 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2020-4-21 20:17:00 | 显示全部楼层
关注这问题!!

defg074 发表于 2008-6-19 02:52:23 | 显示全部楼层
TERRY-GZW 发表于 2008-5-4 16:22:44 | 显示全部楼层
犀利!

评分

Kiver -15 文不对题

netasa 发表于 2008-4-10 02:23:19 | 显示全部楼层
依排做种中,迟D先试了。 过期就由佢啦。 反正好急住想下嘅无几多。 如果係DNS嘅问题,我谂我都无法解决噶啦,用代理又麻烦。   
9 B, I& u% x" Z' f; e/ N% C" `; o2 a+ I& U/ @7 a: O* y
PS:唔係话FTP度有片源下嘅咩。 都见唔到嘅。 响花园度下十几G片源都未过DNS嘅问题噶
Kiver 发表于 2008-4-9 08:51:49 | 显示全部楼层
60.191.47.61
4 O$ O7 x. w( S或者直接使用IP* x6 ?6 ]' G+ B" k- Z
解释不了域名是ISP的DNS的问题
5 W1 n4 g9 g" y3 z. G可能是新网或贵方当地的ISP商DNS不能够被同步数据
Kiver 发表于 2008-4-9 08:40:12 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-4-9 01:18 发表 ( v' n- k/ r1 W. B

* H2 v; l9 C; X3 t# c- O! {" x! p2 n% ~. G. K
你须知,我係连接到一阵,佢先嚟无喔。 下紧果阵,我望下个速度,点知咩无显示,之后过左一阵断开左重连接,之后就无法解析域名!咁样下载要睇住嚟下载嘅,好无引。 唔知边一秒,佢又无解析域名,咁就浪费时间 ...
# n/ w' v1 v5 m# `
' C8 O& [- |. W5 M) i  I$ s
可以用下FLASHGET嘛~~~6 j$ S' J$ p0 ~0 p, f
我这边都极少有出现无法解释域名~~
netasa 发表于 2008-4-9 01:18:47 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-4-8 12:39 发表
( f, E; R' {0 V# g1 n& O' E+ I! p
- y2 w) ^" N8 j2 i
: P7 F8 ]' \, j7 B! X若果不能够的
+ B: Q4 p, a# R1 N! a可以将域名改为网站的域名也可以的~
( |5 s0 }$ I4 u/ t- n8 c' G1 K

4 ~. e/ E% b. a2 G: p0 @+ g* a5 \你须知,我係连接到一阵,佢先嚟无喔。 下紧果阵,我望下个速度,点知咩无显示,之后过左一阵断开左重连接,之后就无法解析域名!咁样下载要睇住嚟下载嘅,好无引。 唔知边一秒,佢又无解析域名,咁就浪费时间啦。(想话训下觉都唔得)( o% V  l7 y3 u. J4 v" h8 U% O

( S& [" q4 _( T$ `) F. s一次又一次,对FTP信心下跌中。 人地丽影、PPX、极影、花园、.......等等 果D FTP就真係好有信心,点解人地可以咁稳定。
Kiver 发表于 2008-4-8 12:39:20 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-4-8 09:16 发表
0 b) @; H3 o% v, q 同题。 个FTP经常无法解析域名同埋主机地址! 本嚟之前买左D下载流量,谂住用左佢就算啦,点知过左期,再买左D嚟续期谂住下完算啦,点知个FTP成日无法解析,咁点下?? 第一次果时就係咁样先搞到过晒期嘅。 真 ...

- D3 z! v4 y& t1 _$ G" s5 @$ Y5 g. e! r+ g
若果不能够的7 g. _" V9 P! c
可以将域名改为网站的域名也可以的~
tandong 发表于 2008-4-8 09:39:32 | 显示全部楼层
无玩FTP好耐了,以前还有点流量,没时间!