[云盘疑问] 做咩个FTP成日下载一阵之后就无法解释域名?!

netasa 发布于2008-4-8 09:16 3433 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
 同题。 个FTP经常无法解析域名同埋主机地址! 本嚟之前买左D下载流量,谂住用左佢就算啦,点知过左期,再买左D嚟续期谂住下完算啦,点知个FTP成日无法解析,咁点下?? 第一次果时就係咁样先搞到过晒期嘅。 真係无引啊! 

已有(10)人评论

tandong 发表于 2008-4-8 09:39:32 | 显示全部楼层
无玩FTP好耐了,以前还有点流量,没时间!
Kiver 发表于 2008-4-8 12:39:20 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-4-8 09:16 发表 4 @( M1 d1 y0 \9 r
 同题。 个FTP经常无法解析域名同埋主机地址! 本嚟之前买左D下载流量,谂住用左佢就算啦,点知过左期,再买左D嚟续期谂住下完算啦,点知个FTP成日无法解析,咁点下?? 第一次果时就係咁样先搞到过晒期嘅。 真 ...
$ r% g. W; ~# T
6 o& O) Y: a) G# S5 S5 Y
若果不能够的
8 i! x. [, J) c: C( m( G可以将域名改为网站的域名也可以的~
netasa 发表于 2008-4-9 01:18:47 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-4-8 12:39 发表
1 J$ ~8 v9 [8 H, }) Y" n0 n: t! @/ w* ?* T/ A" G
+ I/ K) y- ~* P2 G' |  T. g
若果不能够的
/ b" B' \$ y9 i. J, F可以将域名改为网站的域名也可以的~
$ g- J8 j& [* ~+ Q; c
# q; c( P$ d, D2 p8 c; P) b
你须知,我係连接到一阵,佢先嚟无喔。 下紧果阵,我望下个速度,点知咩无显示,之后过左一阵断开左重连接,之后就无法解析域名!咁样下载要睇住嚟下载嘅,好无引。 唔知边一秒,佢又无解析域名,咁就浪费时间啦。(想话训下觉都唔得)+ W! \* y$ A+ D* m4 |

6 A/ h/ N& f6 w- l% k) H' Q一次又一次,对FTP信心下跌中。 人地丽影、PPX、极影、花园、.......等等 果D FTP就真係好有信心,点解人地可以咁稳定。
Kiver 发表于 2008-4-9 08:40:12 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-4-9 01:18 发表
+ P5 s8 y9 @, Y9 C5 j) y
1 V: G- e! z/ s* V7 T! U2 V4 ^/ G* `/ Z7 \* E9 ^
你须知,我係连接到一阵,佢先嚟无喔。 下紧果阵,我望下个速度,点知咩无显示,之后过左一阵断开左重连接,之后就无法解析域名!咁样下载要睇住嚟下载嘅,好无引。 唔知边一秒,佢又无解析域名,咁就浪费时间 ...
& x  p1 Q9 K4 @  {

6 F$ X, L9 ?; g% X6 y可以用下FLASHGET嘛~~~
$ i6 U. D- T) }6 g; p我这边都极少有出现无法解释域名~~
Kiver 发表于 2008-4-9 08:51:49 | 显示全部楼层
60.191.47.612 e* W0 H5 Y5 J8 W5 J, z
或者直接使用IP
3 d9 ~  d- o0 S) a7 M# [解释不了域名是ISP的DNS的问题
, ]/ i1 g0 S8 W可能是新网或贵方当地的ISP商DNS不能够被同步数据
netasa 发表于 2008-4-10 02:23:19 | 显示全部楼层
依排做种中,迟D先试了。 过期就由佢啦。 反正好急住想下嘅无几多。 如果係DNS嘅问题,我谂我都无法解决噶啦,用代理又麻烦。   
8 Z( O) G: H/ c" x* Y. S3 k  q! b; s) f  B0 L  C) G
PS:唔係话FTP度有片源下嘅咩。 都见唔到嘅。 响花园度下十几G片源都未过DNS嘅问题噶
TERRY-GZW 发表于 2008-5-4 16:22:44 | 显示全部楼层
犀利!

评分

Kiver -15 文不对题

defg074 发表于 2008-6-19 02:52:23 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2020-4-21 20:17:00 | 显示全部楼层
关注这问题!!

小粤2168 发表于 2021-6-19 23:38:49 | 显示全部楼层