[其它更多] NGB点样播放

我冇野讲 发布于2011-8-18 23:04 1694 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
~W[@L0ZF@6B~P)J@}L313YU.jpg 6 h, T: `) O; y1 g
呢种系咩视频格式啊?点样播放?有冇得合成噶?

已有(20)人评论

我冇野讲 发表于 2011-8-19 17:44:31 | 显示全部楼层
回复 20# 梦之星际   S; ?" q- k, @) `

! @' ~! S; h) r/ V
& ?7 p" K6 O; ~   改了后缀行了,3q

梦之星际 发表于 2011-8-19 16:38:06 | 显示全部楼层
回复  梦之星际 1 ~% m' [* ^3 M) X: g: d3 p/ g
: A7 B  W& a& ~- k& ]
% e( W( M0 J! e2 N  O9 Y
   唔系mkv,打开时候会询问你使用什么什么程序打开2 c% w5 C9 g) A5 h  d# ^: f: [
我冇野讲 发表于 2011-8-19 13:07

$ Z) f  L- A& G" e% ^
5 T  ]7 n3 Z, }- v3 x: u显示距个扩展名出来,将距改为mkv看看可以么 或者将距直接拖进播放器播放,如果系视频文件,播放器就会播放到的

我冇野讲 发表于 2011-8-19 13:09:21 | 显示全部楼层
回复 15# kwanyeung ( {0 X+ i+ l3 A( c+ S  f7 U8 c

0 o, l1 P" o) L, ?: M' x' R5 c: A6 K0 s$ K* s' \3 y, p9 |
   知不知道怎样将他们变成mkv或者MP4之类的格式

我冇野讲 发表于 2011-8-19 13:07:37 | 显示全部楼层
回复 17# 梦之星际 7 a+ u; Y+ R' f6 f

- [# [7 r$ v) w. M  S$ d3 S0 [+ g# w  S) Z3 q
   唔系mkv,打开时候会询问你使用什么什么程序打开

梦之星际 发表于 2011-8-19 10:53:46 | 显示全部楼层
一睇个ngb前面系横线,都唔系后缀来的,001,002个的先系,看到x264,我估计系mkv或者mp4了

基拉杰特 发表于 2011-8-19 10:34:52 | 显示全部楼层
俺不知道

kwanyeung 发表于 2011-8-19 02:04:42 | 显示全部楼层
回复  kwanyeung # a6 L; {% Y/ K9 j' b3 o
  @: Y, A" P% x" M" W
6 M- q- w' _* {( G7 |7 ?
    合成了都系ngb 播不了
/ L! Q) v2 F4 |) h' M我冇野讲 发表于 2011-8-19 00:43
) u  f& Z3 s  Z
ngb 根本就唔係個extension。係檔名嚟。

我冇野讲 发表于 2011-8-19 00:43:12 | 显示全部楼层
回复 10# kwanyeung $ O1 ^" ]. k! h" p- K9 f1 P
) e6 E, H. S8 v  S
$ N5 M" B/ }# A+ |
    合成了都系ngb 播不了

kevinchan 发表于 2011-8-19 00:37:58 | 显示全部楼层
回复  kevinchan # D: T& k, O6 W/ t8 @% Y& a, Z

( r- K4 N% D- V. x9 N
2 t3 X' x. t1 a6 U    用winrar得唔得啊& _& v& f, E" l- P6 Z
我冇野讲 发表于 2011-8-19 00:26

& y1 `7 r! o2 C8 N
' o& {9 R% x7 ~, x
( V( Q7 b& F; c# i! o$ e    winrar唔支持,下載7z試下啦

chrisrex 发表于 2011-8-19 00:35:31 | 显示全部楼层
睇嚟分割咗0 0,同意ky  - -

我冇野讲 发表于 2011-8-19 00:26:37 | 显示全部楼层
回复 7# kevinchan
: G9 ^: f7 v+ j1 [, x1 @
2 D6 h2 I' S% k) ~
! N+ ^" n; H* [4 q4 y    用winrar得唔得啊

12下一页