[社区发布] 新手必上的第一课,粤漫社是一个什么样的地方

Kiver 发布于2021-2-26 21:33 40070 次浏览 956 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-6-13 18:20:54 | 显示全部楼层
ChoRyuJin 发表于 2021-6-13 16:196 h4 q$ @2 s* e3 \# X6 \, X7 u
近排想搵《勇者傳說》既粵語配音,搜尋到這裡,才發現原來還健在: S4 y" k: P8 I6 J
$ C; [& H5 H: c3 N
有個友站好似都係分享粵漫/動畫

0 Y. \' o8 l* ]3 Y儿动站?

ChoRyuJin 发表于 2021-6-13 16:19:59 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-13 14:45
6 S$ m' x" W; t" U7 N7 Z5 q# W2 G又乜野缘故,元老级会员再出现?
& P: R) T# i$ J+ g" W( T9 F, u
近排想搵《勇者傳說》既粵語配音,搜尋到這裡,才發現原來還健在& }7 h/ Z+ i7 b" S9 B$ r, a' I$ U
4 U5 d7 u. x" T) O  c+ W, z
有個友站好似都係分享粵漫/動畫  L) g! q/ R+ g" o: N% p9 [6 j+ r6 K2 o
我係起個度識 Dreamxt

Kiver 发表于 2021-6-13 14:45:00 | 显示全部楼层
ChoRyuJin 发表于 2021-6-13 13:58
% U; S! G- N4 p2 H# W) k" ?我還記得 DreamXT,原來停了5年之久。開初以為就咁終結了。6 v9 A2 ~* D' F/ S2 f% D
想不到起死回生。仲保留以前的帳戶資料。非常感 ...

% J$ y, I  y6 B( H* m% w又乜野缘故,元老级会员再出现?

Kiver 发表于 2021-6-13 14:44:20 | 显示全部楼层
ChoRyuJin 发表于 2021-6-13 13:58
/ p- N1 {% m9 A- ?2 j4 w我還記得 DreamXT,原來停了5年之久。開初以為就咁終結了。# K# y4 |1 u% E
想不到起死回生。仲保留以前的帳戶資料。非常感 ...

' A1 {5 a5 l2 S, \* i" G好多个友站的啵!!1* ^, v  X0 t+ R4 ]( C6 @

; X) x$ b2 M% u. p6 a) e; N# A/ f以前真的是友站,现在变得竞争一样

ChoRyuJin 发表于 2021-6-13 13:58:04 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

我還記得 DreamXT,原來停了5年之久。開初以為就咁終結了。
" p6 y3 Q1 o5 y, T* z* y想不到起死回生。仲保留以前的帳戶資料。非常感激。我諗呢個係我最舊的論壇帳戶 (以前仲有個友站 但唔記得叫咩名了...)

Kiver 发表于 2021-6-13 13:53:38 | 显示全部楼层
miura 发表于 2021-6-13 13:52; f; v- X$ S, H0 q8 k4 K
現在總算補閱讀了規則,多謝了
( L8 L9 p/ t) z$ F1 H0 P6 Q/ [6 {! u
这个只可以算是粤漫社的历史和主要規則

miura 发表于 2021-6-13 13:52:57 | 显示全部楼层
現在總算補閱讀了規則,多謝了

321 发表于 2021-6-12 04:45:44 | 显示全部楼层
支持,重新回归,重新出发

micwck 发表于 2021-6-11 13:58:50 | 显示全部楼层
我是新手,要多多了解,謝謝!

alex355 发表于 2021-6-9 02:32:32 | 显示全部楼层
新人来学习版规

SilentWall 发表于 2021-6-1 10:54:21 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

多謝詳細講解,令我更加明白啦.

Kiver 发表于 2021-5-24 09:17:04 | 显示全部楼层
1063031439 发表于 2021-5-24 06:38
7 R1 p; O2 R  Y5 E$ @( d呢个网站我宜家先知,点解时隔甘耐先开始搞返?

, X" E" D9 I6 v8 w时隔甘耐先开始搞返
  t. w+ y% _3 B5 Q8 N6 _1 h! _/ a0 C. ~& w5 l* H2 d
指边方面??