[其它更多] [115][爱子版粤语配音][龙珠GT全集][HLCD-NORM对应](最新续期)

netasa 发布于2010-5-15 14:20 20368 次浏览 249 位用户参与讨论     [复制分享主题]
zcvirgo 发表于 2010-5-15 16:08:58 | 显示全部楼层
唔该晒兄台,感激啊

sorrysoka 发表于 2010-5-15 15:56:17 | 显示全部楼层
印象中好似睇過愛子版!3 O+ q* c# }$ \4 l$ M: {
多謝分享:)

fengxinyun 发表于 2010-5-15 15:50:47 | 显示全部楼层
3q!!!

Ling1988 发表于 2010-5-15 15:43:36 | 显示全部楼层
是唔是啊包版?唔知几大一集?

天使之风 发表于 2010-5-15 15:29:18 | 显示全部楼层
纯支持。。个硬盘讲比我听唔可以再下同龙珠有关的野

netasa 发表于 2010-5-15 15:17:24 | 显示全部楼层
顶死你呀..........." i$ o& t6 \9 y( L
之前看左几集............话说个人觉得爱子配得好过TVB
8 V4 ?! V& S7 H+ D; R. u5 s. L7 R' Z6 ^8 D& F

- w* U& ?  e: \0 B4 Z最后...想问下你既音轨系 ...7 o' w6 [# u6 t
help6288 发表于 2010-5-15 14:51

% E1 r: K$ I% H
4 J! _8 D: u5 ^: J6 p, n
, j% `( ^: T" U, [6 u其实我都觉得爱子配得唔错,阿包嘅配音员,就係宜家华丽嘅挑战嘅主角配音员。佢配得好生动好好听,我几钟意依种有朝气嘅声。
/ T6 {1 W: m. a% H- o1 G    部份来自自己嘅VCD 部份来自以前嘅网上分享(AVI-MP3) 我基本係还原左WAV(约500MB)先再进行调整,之后再压缩AAC用NERO编码器所以係M4A 基本150K上下因为要保持番NORM嘅整体文件大小嘅概念(同时都係为左自己好刻碟!) 
: ~) h4 _6 C0 G
' X$ W% [5 }2 L+ l( o, J" D4 _PS:我从不用视网嘅音源做合成嘅!另原缺失也不用!所以以后可免问此类问题。

leafir 发表于 2010-5-15 14:51:24 | 显示全部楼层
没有详细的,仅标过几个配音员的名字,知不知都无所谓啦,就三四个,其它的都没标

help6288 发表于 2010-5-15 14:51:23 | 显示全部楼层
/ W/ A: E. l, C3 ^$ j/ f2 U+ ?: Y
顶死你呀...........
  h+ M, w7 K. \( ~: ~! W% \# f9 v之前看左几集............话说个人觉得爱子配得好过TVB0 D( n& O' J" ?+ H7 k9 O( L( {
2 w) S6 }; y( z" V  n
  H# r2 x, w  Y. x, j
最后...想问下你既音轨系系D碟到抽出来   定系     系优酷果D flv转出来既????
/ v% _; p. g( w( O
& J% e- r: f  o) M: d同埋你既音轨系迷最高质量???     定系好似norm甘......有降码率????

kevinchan 发表于 2010-5-15 14:48:00 | 显示全部楼层
纯支持N兄

alexhus 发表于 2010-5-15 14:37:31 | 显示全部楼层
支持N兄啦。。。