ngyan1600 发表于 2009-4-9 23:34:57

[bdrip][百變小櫻][第1~70集][日粵雙語][mp3+aac][h264][外掛字幕]更換第69集連結

補番第五,六集

[片名]百變小櫻Magic Card/魔卡少女櫻/庫洛魔法使
[集數]第一至六十,六十二至七十集
[語言]粵語mp3,日語mp3,日語acc
[字幕]1,粵op+tvb人名修改版+ed,2,日p+tvb人名修改版+ed,3,日op+原字幕+ed(原裝版本為沒有op,ed之字幕,可於附件下載,下載後請自行修正2~40集之時間軸+2秒)
[大小]260m~400m
[視頻格式]1,3,5~7集h264重壓avi,2,4,8~70為原版mp4,合成mkv
[音頻格式]mp3_4800hz-192,acc-192
[說明]今次既粵語op,並唔係今次播出既兒童台版本,只為網上下載版本經小人修改後合成的,原因係今次兒童台既版本,實在太多雜音(有下載小p既rmvb版既朋友應該明白)

**** Hidden Message *****

alexhus 发表于 2009-4-9 23:36:40

1600咁快就出啦。。。好嘢啊。。。

aubert22 发表于 2009-4-9 23:43:54

1600又有新嘢喔~虽然唔系好岩小樱~但都顶个~

ngyan1600 发表于 2009-4-9 23:52:47

本來可以再早d,唔係要搞靚個op既話,可以早兩個鐘上傳到
汁個op汁到我傻左,兒童台版難聽到死,隻隻字都係咁出雜音,一聽就想暈,所以要係網上下載個好d既版本,之後修正到同正台(首播)播時差唔多既位置

alexhus 发表于 2009-4-9 23:55:24

本來可以再早d,唔係要搞靚個op既話,可以早兩個鐘上傳到
汁個op汁到我傻左,兒童台版難聽到死,隻隻字都係咁出雜音,一聽就想暈,所以要係網上下載個好d既版本,之後修正到同正台(首播)播時差唔多既位置
ngyan1600 发表于 2009-4-9 23:52 http://www.dreamxt.net/bbs/images/common/back.gif
好D都值得,呢个小樱应该系最好嘅版本啦。如果仲有最好就蓝光原盘。。。

Xoun 发表于 2009-4-10 00:00:29

楼主,不是ACC,而是AAC吧.
当初tvb版的第一集修改左音频速率,所以个阵我合嘅第一集唔多唔少都有D失真,好想1600兄提供依家儿童台播嘅第一集嘅合成版音频比我啦,BDrip我都有下,所以还是唔想再下一次啦..
之前tvb版的音质都几好,不过有好几集唔完整,如果儿童台重播版系完整播放嘅话就真系好咯!

huang 发表于 2009-4-10 00:03:42

请提供音频,偶自行挂1G的片源,
(另外重录版OP的确差,看看幽助会不会放再决定)

平常心 发表于 2009-4-10 00:30:32

乜1600咁快就更新,多谢,

ngyan1600 发表于 2009-4-10 01:08:46

请提供音频,偶自行挂1G的片源,
(另外重录版OP的确差,看看幽助会不会放再决定)
huang 发表于 2009-4-10 00:03 http://www.dreamxt.net/bbs/images/common/back.gif
幽助好似無錄,小p就由on9代發左係dotbt同dotmu

ngyan1600 发表于 2009-4-10 01:09:50

第一集音頻已經刪左~_~"""""
第二集開始上傳埋音頻啦~_~""""

183334257 发表于 2009-4-10 01:19:20

速度好快~多谢晒先

manofman 发表于 2009-4-10 05:08:53

连720p都无,不是吧。。。
页: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: [bdrip][百變小櫻][第1~70集][日粵雙語][mp3+aac][h264][外掛字幕]更換第69集連結