[每日闲聊] 你還有留下前度的東西在身邊嗎?

alkiu 发布于2024-3-12 08:00 1062 次浏览 246 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-4-30 11:00:56 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:31
7 X, p. ~! }2 Z其实之前我哋都几中意去香港噶

5 Y) v& V7 G$ D而家好似一潭死水咁, 去到極低潮

klozepyj 发表于 2024-4-30 19:32:14 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-30 11:00
7 c3 r4 @+ [! e6 s6 y& t# T而家好似一潭死水咁, 去到極低潮

3 ~" A. B/ u3 ~" k感觉就无以前吸引 主要是宜家网购又方便咗 咁去买嘢既意欲又唔咁强

adhk 发表于 2024-5-1 13:19:05 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 19:32
% U( d" {" N, r* z( x8 R  K/ L感觉就无以前吸引 主要是宜家网购又方便咗 咁去买嘢既意欲又唔咁强
/ h4 D+ S3 z* x
都啱嘅, 要買先買, 慳好多地方

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:34:08 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 13:19$ d) \' U: a3 J& F8 X0 k
都啱嘅, 要買先買, 慳好多地方
- S6 i/ a9 |& k1 {8 p$ ?0 o2 c/ O
买咗放住唔用浪费钱 浪费地方 而且仲山长水远由香港搬翻屋企9 {0 `1 N$ Y( I

adhk 发表于 2024-5-2 00:12:59 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:34, `% \9 [. q. g  [( c: e
买咗放住唔用浪费钱 浪费地方 而且仲山长水远由香港搬翻屋企
, x2 ]7 z& v% b( |+ P* ^* d. Q
寸金尺土, 當然要用先買係最實際

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:06:51 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:12
' a/ r8 a& h9 Y+ e- I寸金尺土, 當然要用先買係最實際

/ ~$ r9 @8 G( E7 B可能都是书展漫展睇下实在啲

adhk 发表于 2024-5-5 09:46:26 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:06  q" j# K8 ?1 n3 d: {
可能都是书展漫展睇下实在啲
/ @5 q& F2 q3 `( O- m
不過書展同漫展耐唔中有好多特價好嘢買

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:10:45 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 09:46
! Q" Q) t; j  m6 [! K8 ]不過書展同漫展耐唔中有好多特價好嘢買
( \$ G9 g5 K  X* l: }+ O
书展我帮衬过好多年了 漫展我就未去过 我惊忍唔到手

adhk 发表于 2024-5-6 03:33:25 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:10
* p, Y$ L0 X# [+ S+ l: L9 O书展我帮衬过好多年了 漫展我就未去过 我惊忍唔到手

; X. E! }9 Q) E5 k* C, r係唔係都去一次行下呀嘛, 預設定個開支唔係得囉

klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59:01 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 03:336 [% L& N5 ~4 G0 ?$ n7 i
係唔係都去一次行下呀嘛, 預設定個開支唔係得囉
0 {+ q( A9 ]9 Y% Q8 Q+ ~
我都是买啲漫画 或者是动漫周边 大路嘢

adhk 发表于 2024-5-7 06:42:30 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59
# ~- |# w0 E' D& z' \2 r; `" e* y. R5 m我都是买啲漫画 或者是动漫周边 大路嘢

0 ?% \  H- H6 `- S聽去過嘅朋友講有時有啲記漫畫念品送

klozepyj 发表于 2024-5-7 08:45:38 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 06:429 `# x4 Q* E2 c& r
聽去過嘅朋友講有時有啲記漫畫念品送
2 y5 s# k) T* c/ K" r9 ?- _
会场限定 我记得有一年都见到啲fans一早排队去等啲刀刀剑剑