[每日闲聊] 当年最唔想见到既一幕

crespo 发布于2022-10-1 05:26 6555 次浏览 89 位用户参与讨论   [复制分享主题]
- E& H3 N& }, g' V1 i! M( g: p: ]( K% n5 c) {- d
当年追过龙珠既都应该好有感觉,当年冇网络,又睇唔到中间广告既通知(记得一般都系上午系广告中插播,仲要只有一两次),当晚仲要冒住俾人闹风险偷偷起身开电视,如果睇到哩一幕,真系成个礼拜都唔开心噶,因为又要等一个星期啦, j: |4 |8 g, v$ w3 W
5 J8 U; k- e0 Y9 N

已有(89)人评论

snzt79 发表于 2022-10-1 05:35:30 | 显示全部楼层

rantarou 发表于 2022-10-1 06:34:06 | 显示全部楼层
當時冇電視,就算有都睇唔到,咁晏冇可能俾我睇

crespo 发表于 2022-10-1 06:53:55 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 06:34
4 [) h! t% z- p3 E. r當時冇電視,就算有都睇唔到,咁晏冇可能俾我睇

' ]1 i* E- U2 `# h7 R我都系偷偷地出厅开噶咋,仲搞咗条耳机加长线插落部电视确保电视冇声出

crespo 发表于 2022-10-1 06:56:44 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-10-1 05:35
% t: W1 P$ e' T一个礼拜一次的动画系细个个阵最期待的
5 o/ e; K2 j  D3 M+ I% O) X0 ?
其实最期待应该系等下一期漫画出既果段时间,冇确定日期,只能日日去书报摊问

rantarou 发表于 2022-10-1 08:29:33 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 06:532 ^3 ~3 q% X9 q
我都系偷偷地出厅开噶咋,仲搞咗条耳机加长线插落部电视确保电视冇声出 ...
: K$ q% h) ^. o. C) s
果阵你就识耳机加长线,都几聪明

rantarou 发表于 2022-10-1 08:30:13 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 06:56; X* M7 K% C9 M
其实最期待应该系等下一期漫画出既果段时间,冇确定日期,只能日日去书报摊问 ...

2 I+ L* o1 M$ t  P4 d龙珠我哥哥成日去书店偷,都唔使买

crespo 发表于 2022-10-1 08:33:31 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 08:30
" M7 s  r0 H. K# e% `& @" Y) w) {/ a龙珠我哥哥成日去书店偷,都唔使买

# ]) P, d" T. Y, h个老细唔知噶?成日喔

crespo 发表于 2022-10-1 08:34:02 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 08:29, b, `; F3 C' ~0 E0 w. ?7 p1 r- c; N
果阵你就识耳机加长线,都几聪明
6 _6 L" D4 a$ A7 B# K7 Z; U
千方百计达到目的嘛

rantarou 发表于 2022-10-1 08:35:45 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 08:33; M/ f: s5 P5 \6 [4 D
个老细唔知噶?成日喔
( E0 P+ x7 H- i5 J3 n! Q
书店好大,多啦A梦同龙珠在二楼,当时冇监控,全靠工作人员睇,但系又冇几多,客人又多,睇唔过黎

rantarou 发表于 2022-10-1 08:36:12 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 08:34
4 x+ ?5 w: z5 X3 y# g" ^& |+ v千方百计达到目的嘛
4 X& O" c% R5 }5 n  C
所以话你聪明咯

crespo 发表于 2022-10-1 08:55:28 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 08:35
5 t3 C- p& c6 ~# Z6 y( q3 \8 f书店好大,多啦A梦同龙珠在二楼,当时冇监控,全靠工作人员睇,但系又冇几多,客人又多,睇唔过黎 ...
1 H- q* V9 t5 N/ D& Q4 K
龙珠港版好睇好多,依家有全彩,淘宝卖2k,太痴线啦,好在网上有pdf