[新手问题] 新人求助!!!支付失败是积分不够,还是哪里操作错误

353472 发布于2022-7-11 21:04 1448 次浏览 29 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Zany 发表于 2022-7-13 08:57:10 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-7-12 22:43
$ ?% V3 H3 V' A/ E8 M7 q6 u6 a% V有人仲直接发邮件来问
  r3 Y% N% k$ U8 S7 y我答佢系公告区睇教程

0 |  N, f- n9 }/ C8 L* Q: X( w可能管理員忙或因無人工而不理啦, 我都係在水樓水下先發現邊到操作, 所以新人佢地入水樓都好重要

Kiver 发表于 2022-7-13 10:02:42 | 显示全部楼层
Zany 发表于 2022-7-13 08:57
/ q" f9 O' Q$ ~* ~) `( ^可能管理員忙或因無人工而不理啦, 我都係在水樓水下先發現邊到操作, 所以新人佢地入水樓都好重要 ...
6 c( B, b& Q( x  g, n
教分享,我义不容辞,教下载,自己摸索

Zany 发表于 2022-7-13 14:55:34 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-7-13 10:02
* N7 J  ?: r# U+ ?+ C/ s) G) D教分享,我义不容辞,教下载,自己摸索

- U9 B" p" K. J  c! p$ [4 r如果有指引令新人註冊完要入水樓就會知更多啦

Kiver 发表于 2022-7-13 16:41:31 | 显示全部楼层
Zany 发表于 2022-7-13 14:55
# A! n; i4 q: G# i2 w$ S1 U如果有指引令新人註冊完要入水樓就會知更多啦
6 j! Q" m7 a$ e( l" f3 b
公告区都有讲晒伽,一样冇人睇
) W' S  \9 t% i, y6 L7 {" k: S& w0 ^- O( i; N
入水楼都一样水一句就跑掉

Zany 发表于 2022-7-13 18:41:40 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-7-13 16:41; i$ `1 M5 B* j* T) V, I4 F: w
公告区都有讲晒伽,一样冇人睇
- ~% i$ W4 L3 `) I
2 [) ?3 w# x  D) V入水楼都一样水一句就跑掉

- V0 m/ b) R* H1 ?8 g如果加入新帳號限制頭3日要答幾條基本問題, 或者佢地識到基本嘢

Kiver 发表于 2022-7-13 19:09:07 | 显示全部楼层
Zany 发表于 2022-7-13 18:41; U1 y5 Z+ W3 T2 o
如果加入新帳號限制頭3日要答幾條基本問題, 或者佢地識到基本嘢
! V* K' b% s' \
直接注册前就要回答问题,这个就可以设

Zany 发表于 2022-7-13 21:59:48 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-7-13 19:09
& O3 V6 ]' ?* |* U3 Q' o直接注册前就要回答问题,这个就可以设
; x& R( ~8 G6 [4 W# \' }) Y0 N
對, 第一二天要考10個問題也可以啊, 讓新來的懂一點點

Kiver 发表于 2022-7-13 22:20:28 | 显示全部楼层
Zany 发表于 2022-7-13 21:590 D" K& z; U+ w% j! m1 }! G) X* g) `
對, 第一二天要考10個問題也可以啊, 讓新來的懂一點點
( _% j* R! _+ Q$ p
注册和前3贴必须答问题是可以的

Zany 发表于 2022-7-14 09:05:23 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-7-13 22:20" g1 }) L4 S1 [9 w; [/ i! H" y# ^' h
注册和前3贴必须答问题是可以的

% \: T9 P& `. F+ X; _, h方案可行啊

Kiver 发表于 2022-7-14 10:12:14 | 显示全部楼层
Zany 发表于 2022-7-14 09:052 w( ^: e" n) F/ m! b1 u
方案可行啊
" h! \$ v7 L3 \2 Q4 z: c% O
已经实施!!!
8 S7 e3 P; {) ~, P( F! {0 t& d6 B9 W
减少无谓问题,也吾俾求其注个册

评分

Zany + 10 我很赞同

rantarou 发表于 2022-7-14 14:50:27 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-7-12 08:49. m" P9 _8 h3 N6 C8 X* i: j  @- R
粤漫社和粤漫云是两边的,( o0 Q; J/ Q: G9 D% p8 w% W4 j
你需要把粤漫社的星梦,转移到粤漫云,等粤漫云有星梦了,才能购买,多看【公告 ...
  A. D( R) N' g
你最先解答

rantarou 发表于 2022-7-14 14:51:24 | 显示全部楼层
其实仲有一个原因会咁,就系网络连唔上,等一阵刷新下就可以,冇钱就俾钱
回复 支持 1 反对 0