[其它更多] 买移动硬盘选哪个牌子好?

bbq512 发布于2011-8-14 08:21 3923 次浏览 51 位用户参与讨论   [复制分享主题]
bbq512 发表于 2011-8-14 11:02:08 | 显示全部楼层
回复 6# whm315
3 f: a) ^' R; h% @% \' e$ `1 t
8 I$ l! t9 H8 ~& o" a. u& K* ?( k$ b9 V+ O( n
    我劝你还是买两个1TB的吧,这样比较安全,坏了就是2TB的数据啊!!

inber 发表于 2011-8-14 11:02:15 | 显示全部楼层
点解唔好问点解啫?
, j2 X) N. E, X4 |6 |: Uchrisrex 发表于 2011-8-14 10:09
- i# |* W( Y* _. R# ~' O

5 u' a. _. O; w4 v+ e  p: ^2 E- p/ |1 W% m- P3 X
因為12樓無處不在" J1 A, j1 @1 x
唔得罪得

chrisrex 发表于 2011-8-14 11:06:21 | 显示全部楼层
因為12樓無處不在
  s3 v2 L: D3 u# k8 O' H唔得罪得
5 h  C! p, w+ jinber 发表于 2011/8/14 11:02 AM
4 W7 ]  R1 p. [

' X% `% B' v! x+ {' v& Y: t- b4 H
) N5 [& I, }( @. w     几个星期前先秒秒钟都窒住晒,而家竟然话唔敢得罪?

maplep 发表于 2011-8-14 11:12:15 | 显示全部楼层
耗电方面,你个移动硬盘整日连接电脑噶咩???
  W& R8 m3 ~& h4 v
0 g; m' {) r, x, ]% ~散热方面既然系移动硬盘,甘应该都系盒装,散热就可想而 ...' _: ^5 \( V, V: _7 Y0 x- q
235795561 发表于 2011-8-14 10:04
4 K1 ], z# O: R7 g* V

P0 t+ `7 `7 m6 ^9 X, T, i  x2 Y8 |/ q$ i6 U  Y* C# r
    超三竟然爆料教你用签名

inber 发表于 2011-8-14 11:12:25 | 显示全部楼层
几个星期前先秒秒钟都窒住晒,而家竟然话唔敢得罪?1 |% b! B/ W: w2 N
chrisrex 发表于 2011-8-14 11:06
7 y! }, P% d3 l2 v: y1 c
$ q1 \( T6 V; l8 T3 }5 t; ]- U0 ?1 n
) D) A5 \7 u, w% A& \5 e
就因為幾個星期嘅結論 得出" o5 q8 ]! ]/ h
ky唔得罪得

chrisrex 发表于 2011-8-14 11:21:39 | 显示全部楼层
超三竟然爆料教你用签名" `; ~/ _; _. @( T# @; Y
maplep 发表于 2011/8/14 11:12 AM
. c( N4 L7 s% j

+ R6 H- N- y6 t6 z5 u! \. r" ]
' f$ V! ?/ [& G/ T4 g4 W. |( v7 o5 M- W    M仔你讲咩?我爆料?爆乜料?爆畀边个?

shadowlxl 发表于 2011-8-14 11:22:00 | 显示全部楼层
ST好啲,认为

chrisrex 发表于 2011-8-14 11:22:46 | 显示全部楼层
就因為幾個星期嘅結論 得出
$ c$ b7 c# N7 ^6 o- {9 [& Hky唔得罪得
0 A  x  E/ j* M% K% a2 z6 E- a& pinber 发表于 2011/8/14 11:12 AM

- ]8 i. h9 M  A+ S, H1 d3 |# @4 Q9 |5 g, l

: w; Q0 P# E3 {2 d% U    我贴身追击咗咁耐都唔觉有咁嘅结论嘅?

whm315 发表于 2011-8-14 11:25:18 | 显示全部楼层
回复 13# bbq512 # i% i& s3 ^' l. ?& j+ E- X' D
4 D+ Z4 F, \. z6 y

" j3 G9 v7 h# w) A( A6 S, y移动硬盘的安全又真是重點,所以我家中電腦內同一樣的資料是用兩個移动硬盘(500GB,640GB)來收藏,現在再想買多一個來做第三個BACK UP,因此睇中容量比較大的2TB

fpq139909 发表于 2011-8-14 11:36:47 | 显示全部楼层
硬盘-西数6 O  d3 l; C% X$ X
移动硬盘-希捷

kidhsu 发表于 2011-8-14 12:21:18 | 显示全部楼层
我的大多数是西部数据

Ace0210 发表于 2011-8-14 12:24:10 | 显示全部楼层
我買開WD的  F+ N) d6 K% y1 u& g
som\ny好帳