[I T 资讯] Calling Calling紧急求助边个刻录光驱好D ?

panzcheng 发布于2010-12-19 20:22 4975 次浏览 47 位用户参与讨论     [复制分享主题]

2 @: d  {: `7 @, h9 ?, k9 L& A麻烦各位用开刻录光驱噶朋友入离及及比D意见,或者路过顺便讲两句 建兴iHAS524  同埋 建兴iHAS324 ,哩两个刻录光驱边个好D呢?性能方面又好,功能方面又好,质量方面都好。
单选投票, 共有 16 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

已有(47)人评论

基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:29:26 | 显示全部楼层
我用惯LG的

panzcheng 发表于 2010-12-19 20:32:16 | 显示全部楼层
我用惯LG的
" F# W5 P8 o# u& X基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:29

, O2 s! r" l8 {+ k) G& b# Y) B) h
+ A8 C' d% C) R$ z% r2 C; n2 n1 {6 R7 Y: \/ Z: ]- F2 i
    系啊?用左几耐啊?好用无?记得社长好似用建兴过喔,唔知距系唔系度呢~~

基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:37:00 | 显示全部楼层
系啊?用左几耐啊?好用无?记得社长好似用建兴过喔,唔知距系唔系度呢~~5 W' x8 \7 s6 F  t) ]" m8 O# U7 Y
panzcheng 发表于 2010-12-19 20:32
- W, K  t! W$ r- s4 {

3 b$ R2 J0 _. B
4 r7 I/ n7 u8 E8 R0 \    我觉得好,之前的那个经常刻用了3年,激光头老化,最近刚买个新的也是LG

inber 发表于 2010-12-19 20:39:14 | 显示全部楼层
系啊?用左几耐啊?好用无?记得社长好似用建兴过喔,唔知距系唔系度呢~~' h& R8 J. c" V0 p, j* x
panzcheng 发表于 2010-12-19 20:32
2 f$ s7 h! R3 \5 v' t! z
9 H3 t2 Y7 P% N( J

$ v" q5 W6 U( q8 q' a" l7 n關於光驱的我就唔識答了  \1 ?' r# n3 Z- L  b% B0 t8 X
但系"社长系唔系度呢"
8 h# z* _5 W: D$ C3 p我就識答) g* M/ P. \" a' ^
佢唔系道

panzcheng 发表于 2010-12-19 20:48:12 | 显示全部楼层
我觉得好,之前的那个经常刻用了3年,激光头老化,最近刚买个新的也是LG. L% P* P$ O5 L. N
基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:37

! @3 _; d; j6 n8 \2 t/ S5 t/ F+ n  D" I% L( Z6 R
, I# u1 D+ [0 m$ Q! m
    用左3年都够晒皮了,我都未用过刻录光驱,今日去买左个,本来我林住买个524的,贪距个光雕功能姐,点知买鬼错左,见个老板好似几好人感问距过阵实牙实齿话有,就无留意体个型号, 太过相信个老板了......其实应该体下噶,问左成7 8间都无,问到过间话有就鬼感兴奋......

panzcheng 发表于 2010-12-19 20:49:39 | 显示全部楼层
關於光驱的我就唔識答了
4 j# o2 k% l. k& J! s# p- j( a' @但系"社长系唔系度呢"( f0 [6 K# F6 ?
我就識答0 o  G4 y0 }* m$ {
佢唔系道* \% T+ J' [; H0 M
iamaboyandog 发表于 2010-12-19 20:39
' \9 J6 ~" E8 g- \) @& m* i3 e3 @$ U

: ~, R! b1 o5 d3 q* j4 T+ n7 Y5 [% ^
5 R9 ?  A9 P/ h2 y2 F    对于光驱我都系菜鸟.......唔知会唔会潜左水呢!!哈哈

inber 发表于 2010-12-19 20:57:47 | 显示全部楼层
对于光驱我都系菜鸟.......唔知会唔会潜左水呢!!哈哈
# i* T( V! ]2 S- O; r: upanzcheng 发表于 2010-12-19 20:49

9 l& J0 W$ i0 T. _" Q7 v0 Z3 X5 c1 ?, T/ ]) g0 i
4 ]6 i5 v- w' M1 q" w# d+ ^. V
我系硬件方面完全唔掂" R7 t) D' }) C9 I7 @' l
( T, z& R  y$ @5 j+ n$ x
因為無錢7 g3 [; ^7 p; I- B" `. V/ v
所以好少接觸呢方面的知識
% y. T* h6 n* N$ E- O% c& o
1 Q! G+ U& i  G! G& U因為多數系呢方面叻的人4 O& \8 z; p" N* W; a
都用左好多錢系呢方面...(多的定義...比我多就系吧)- V- ~% v+ `7 ^3 v) P% M* X; \
+ J$ _: w+ w0 z( S+ P8 H
以上個人睇法/ Y9 f, y- f$ K& r5 W" F
講得唔啱都唔好咁大反應

panzcheng 发表于 2010-12-19 21:15:06 | 显示全部楼层
本帖最后由 panzcheng 于 2010-12-19 21:45 编辑 3 N* F" m% `8 p& i7 l8 a/ A
我系硬件方面完全唔掂
8 ^8 |- i( j! G# \' q
6 i* X; _# d5 M# E因為無錢
) e! }4 s4 p9 ?, B所以好少接觸呢方面的知識5 B8 h: A8 K3 P" S
# I: F, ]% j, d; B
因為多數系呢方面叻的人. A4 d, e* p9 D1 q8 @5 b9 e" q  ^
都用左好 ...3 [- N/ I# \' F8 R  h5 N, {- R
iamaboyandog 发表于 2010-12-19 20:57

. g! k' m6 h) @1 c
  v4 p3 P6 Z9 {/ w
1 P5 z. T0 {  G+ @" j    老实讲我都唔系有米,买个百几蚊噶光驱都要上网搜索资料恶补下,平时极少留意硬件哩方面噶野,一离无兴趣 二离无必要(对于我离讲,有需要过阵先恶补),我个同学米方面应该同我差唔多(以前),不过距对利D好有兴趣,先头成日都买D电脑报同电脑报合订本翻学校体,所以距对哩方面都好熟下,先头堂堂数学课都体电脑书 不过家下出黎做野无感多时间留意哩D......

基拉杰特 发表于 2010-12-19 21:17:55 | 显示全部楼层
用左3年都够晒皮了,我都未用过刻录光驱,今日去买左个,本来我林住买个524的,贪距个光雕功能姐 ...
" h6 @2 d6 `! C! K5 k5 bpanzcheng 发表于 2010-12-19 20:48
2 v* @0 t, ^0 a# [

b; m+ c" _' H! L
7 i/ s3 k7 N$ ?$ H* D9 E2 p$ q    不用那种盘的话要光雕也没用.用了三年那个还是刻得非常多的!反正个人是用惯LG

panzcheng 发表于 2010-12-19 21:30:43 | 显示全部楼层
不用那种盘的话要光雕也没用.用了三年那个还是刻得非常多的!反正个人是用惯LG
3 z5 D" H* {8 e% J+ P8 U基拉杰特 发表于 2010-12-19 21:17
9 e) }4 m. c  m1 k3 p+ y5 \2 s

& I+ h0 p8 m: j: l$ }  W3 C7 |  c8 O4 |0 m; T* g& ?/ D
    听讲话!!都系听讲噶姐(咩都自己试过先知),普通噶DVD都得噶,整系数据面度,貌似系LabelTag 有别于光雕??唔系太清楚,搞都我都混乱晒......

基拉杰特 发表于 2010-12-19 21:41:27 | 显示全部楼层
听讲话!!都系听讲噶姐(咩都自己试过先知),普通噶DVD都得噶,整系数据面度,貌似系LabelTag  ...
' A( V+ M% o0 r5 K6 Npanzcheng 发表于 2010-12-19 21:30

/ o1 }5 P7 p9 _* r) f: V% S% R7 p% o7 b; ~8 U5 E. |* [/ D7 ^: o8 ?* ~6 p

. N% R7 x- B$ f    我没试过,不过据我说知是一定要用光雕盘!况且普通的DVD刻录盘,盘面都有刻图案的啦,那么雕到哪去?

1234下一页