[粤语动画] 有冇人想合风之圣痕[1-24集][Animax粵語 (想既入黎 有好音質音頻同片源)

wulove 发布于2010-11-23 02:32 6646 次浏览 90 位用户参与讨论     [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2010-11-27 23:12:43 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端 ' \( M* n# K5 q, M" o' t( H$ }

2 h  L# S) V1 k2 |# \9 N. ~3 }2 O5 Q9 l  r3 w
    多口問多句 點解轉左做mp4......
& c$ P7 j: [; m- H6 l# h0 c% g仲有mp4 細果 mp3 既-.-  g# c' A. x# e
/ `6 i1 f! [% T, u+ V7 {
岩岩睇完真係合得好 ...
5 {& g) H7 R7 R& r: ]wulove 发表于 2010-11-27 22:35

3 g. t& F9 @: `7 c+ B
9 ~7 c6 z8 W; a0 j& ~5 i& V1 c7 A( l. v
    + m, ^9 q, G6 u6 s0 W
mp4只係一個容器音頻係AAC來的,相對96k AAC就等於140左右mp3音質...
! w; {" r! q- ]) Q所以我壓番96k AAC 我手頭上都好多嘢等住合剛才聽你話搞咗2小時所以好奇合一下如果你要我幫你合的話, s$ }" H5 g0 Z9 @+ }
就要等等了  最少我要完成曬自己嘅任務先...  z8 W- ?* D+ n: E
% k% T1 e! x& R5 `* ?: g7 |
最後你想我教你合?呢個應該沒乜可能了 因為我有我自己的一套合成方法如果唔係現場教我諗好難可以教識你...5 I8 m& Z5 q7 N! f4 w
話說我合的動畫音頻誤差不超過20毫秒所以係非常同步的簡單啲講就係複製配音時間軸,並非用對口型嚟校對

wulove 发表于 2010-11-28 01:35:34 | 显示全部楼层
mp4只係一個容器音頻係AAC來的,相對96k AAC就等於140左右mp3音質...
) ^2 r9 x3 r+ a5 R: ~所以我壓番96k AAC 我手 ...( m) S& H5 k7 Y5 s  H3 K( ?! z) E
漫步雲端 发表于 2010-11-27 23:12

- y0 ^+ f" L+ K- c1 b0 G
& l& ^8 q& v) m7 J+ m6 ^8 j
  ~6 ^4 y: [2 e4 U    唔係好明你講咩 咩叫係複製配音時間軸,並非用對口型嚟校對 =.=姐係我( |/ T1 `; |/ e
平時我係用口型嚟校對 教教我呀 點用時間軸

netasa 发表于 2010-11-28 02:40:13 | 显示全部楼层
都唔记得左以前下嘅係边个版本了

漫步雲端 发表于 2010-11-28 12:58:00 | 显示全部楼层
唔係好明你講咩 咩叫係複製配音時間軸,並非用對口型嚟校對 =.=姐係我
4 f! u, q3 ~: t平時我係用口型嚟校對 教 .../ ]! e( k6 J+ g; f- \2 u
wulove 发表于 2010-11-28 01:35
3 o& X( ^# H4 {% b

7 }( U5 A' g- ^5 Z( K0 a
5 \- [  s( B" D: O! m5 I0 L      z. P6 a; x- Q; ?! e
可能我個人理解成時間軸但是實際就唔知係咪所以好難解釋你聽,總知我合嘢唔係用對口型...1 G: K" a! U0 N8 X
除非現場教,通過用文字說明係沒辦法教 或者我懶打字! x+ E0 I' u; k- l
# _5 j, Y" `0 S* H, u- U
話說這裡是求檔區點解我覺得好似變成合成區咁?會不會畀人咬的....

wulove 发表于 2010-11-28 13:35:22 | 显示全部楼层
可能我個人理解成時間軸但是實際就唔知係咪所以好難解釋你聽,總知我合嘢唔係用對口型...2 f! I, O* k/ Q& N
除非 ...7 D  f" ^4 T  b3 B. B1 K* N
漫步雲端 发表于 2010-11-28 12:58
+ @- F7 }1 F9 U; H' `  h, h, g! f, @
2 t1 N" W9 R: M; E. ^( y

: q2 ?( t; h7 \+ l$ Y" g    唔怕啦 唔想打字咪 整圖出黎比人黎囉j 教識左我之後 又多個人識合成啦 呵呵..........

Ling1988 发表于 2010-11-28 13:35:27 | 显示全部楼层
回复 40# 漫步雲端
; r8 b. q) x- g; [! S
, M$ q& _  U& Z
4 V4 a  I6 M1 A- @% @0 Z8 ~8 x    甘您可以QQ遠程協助教下大家(非義務,收番D學費好應該)3 j0 \  }0 z: K' g( \

7 J2 ^) Y: q* P# X3 `' k到時我第一個報名

wulove 发表于 2010-11-28 13:38:38 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端
4 z9 X. `. s5 `2 s; ~
( r0 N0 N* r: {' x' c
$ _9 b5 c' B8 ~2 }' ?    甘您可以QQ遠程協助教下大家(非義務,收番D學費好應該)
& K" D! i) H' B6 Q& N
' v( b/ w4 P2 T: O. s$ i到時我第一個報名[e ..., R' p! @+ w/ v- d
Ling1988 发表于 2010-11-28 13:35

* `. T) w7 e+ D4 n
/ k: A1 j: M, P% g( |" }, C4 ~! L- G1 T/ j# V/ C5 `$ v
    哇 你好扮野 =.=............ 你唔係一早識啦咩............

Ling1988 发表于 2010-11-28 13:42:29 | 显示全部楼层
回复 43# wulove 2 [* P0 Y3 h$ R; M3 E
! _; w1 L# e$ S! P# D% X

K; Y' F! ?! k9 |% _: m    邊個話我識啊!如果是1秒半秒就得,太復雜我都要好長時間
; _7 _) r0 Z6 G1 ^6 s2 C
& d" k  B  A# Z& [6 r還是在學習中

Ling1988 发表于 2010-11-28 13:46:30 | 显示全部楼层
回复 43# wulove
) f# W) {7 L8 Q* x4 Q
$ c2 J$ L1 C* H4 Q1 O/ v7 R  P( F# z& r
    O 好犀利這!去邊穩D甘高質量音頻這?

wulove 发表于 2010-11-28 13:53:02 | 显示全部楼层
回复  wulove
7 t# U! E' C) N1 e3 t4 h
' _  N1 o+ G4 t0 x5 Q, t4 u
( Q& y; P, u% B% R6 |% S    O 好犀利這!去邊穩D甘高質量音頻這?
' F2 @1 c8 D7 ]Ling1988 发表于 2010-11-28 13:46
2 a/ e0 j" Z3 q$ t5 t* s

( N$ v. k5 A  M) V$ E4 b你又知高質量音頻 -.-
  x& m! Q5 y1 T; B3 A& c8 P    mix 兄版 好耐之前下載既 都唔知記係幾時囉 我上傳哂嫁啦 ..............

Ling1988 发表于 2010-11-28 14:00:08 | 显示全部楼层
你又知高質量音頻 -.-, ^, E) Q0 ^; S+ n# Z
    mix 兄版 好耐之前下載既 都唔知記係幾時囉 我上傳哂嫁啦 ..............
: N1 q0 N/ c) G% \wulove 发表于 2010-11-28 13:53

2 i1 s- g  X3 n# O6 y
  n$ m- e9 n1 h8 n$ p( e因為收下啊云修正粵語音頻) G! {; D3 Q4 S
    $ M% Z) V0 t( K
! e% I0 {2 S* L2 p: d& K
甘就奇怪了我下載都是 mix 兄版  點解又甘大電流聲

wulove 发表于 2010-11-28 14:06:23 | 显示全部楼层
因為收下啊云修正粵語音頻: M* s6 C2 T* x0 ?
    6 ~' @/ R2 P3 L) Y

$ X4 x: Y- A' H* \甘就奇怪了我下載都是 mix 兄版  點解又甘大電流聲" [. G, r" I% t' K( _; U; x" l
Ling1988 发表于 2010-11-28 14:00

7 q$ p7 X. n+ n  A( v6 R
) _5 b( |$ T) N7 M. z, h
: ~) S' s4 {( m% k- l    因為你下載的係假mix 吧版-- 我呢個先係真.............: \9 Y5 o% D/ ^8 B: M; \9 n
咁先所以想搵人合呢個 音質係咪好好多呢.............