[其它更多] 浪客剑心4版本对比╮(╯_╰)╭版本真多

lovepx 发布于2010-10-21 15:55 10747 次浏览 85 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ai934929s 发表于 2010-10-21 20:24:21 | 显示全部楼层
看看拉伸版·····

夏澄 发表于 2010-10-21 20:34:58 | 显示全部楼层
& j6 w: R8 j$ H( n6 m6 c9 ~
话面都5算差....6 ~) K: h7 A" U4 Z' T
想问下系你截....定系你帮LZ转既???( W: Z! L) N4 v# i
help6288 发表于 2010-10-21 20:22
4 n( _1 }0 Q* o5 w' V: A- y

" I9 b- A  M- T4 X+ e0 ]( q& B+ I/ d; h
    是我用KM截的

help6288 发表于 2010-10-21 20:40:31 | 显示全部楼层
是我用KM截的: v; i7 Y- Q) t/ C
夏澄 发表于 2010-10-21 20:34

6 P" B6 Z" h7 z7 L& y2 T4 J+ d5 m7 Y9 Z+ W7 T; j7 @! b( ~
. c' j& h' f/ |6 V9 J! N
    对比左一下WMV版.....虽然帧5同....屋上的瓦片有好大分别....7 o, K  q" c7 }# H5 ?3 p
看来伸张版柔化得好勁

kevinchan 发表于 2010-10-21 21:25:26 | 显示全部楼层
喜欢最后一个

lovepx 发表于 2010-10-21 23:09:22 | 显示全部楼层
喜欢最后一个
# W! [! r* K% Ikevinchan 发表于 2010-10-21 21:25

7 T+ ?/ R+ u# L
  q7 R* w0 v+ C% g! g
% b- W( F% x* B1 G    嗯嗯~一样!!总之我睇视频觉得哩个最顺眼

kevinchan 发表于 2010-10-21 23:22:11 | 显示全部楼层
嗯嗯~一样!!总之我睇视频觉得哩个最顺眼
5 v' r6 W1 u( C7 x& w. b* Nlovepx 发表于 2010-10-21 23:09

( I7 ?$ D$ C  c& i6 b7 F  I/ ~% i! k" A" a" U# [
6 U$ T4 ^# v$ t/ S9 O$ x, k& }
    哇,同L仔意见一致

netasa 发表于 2010-10-22 00:44:37 | 显示全部楼层
唔知有无人认同,我觉得第三个版睇落舒服D!! 无论係色定係对比都同碟嘅感觉差唔多,锐化方面偶认为不宜过高淡D对视力有好处!!  当然WMV那个也不差,第二选择! 至于其他两就。 拉伸的我个人嚟讲始终不怎么喜欢,因为咁样做係有损嘅,缩小就无所谓反而更精细拉伸就唔好咯!!

yuanhuang 发表于 2010-10-22 01:29:06 | 显示全部楼层
我下左 第一个的版本  ! 都可以 , 只是 声音 好似时大时细 甘 .....

lovepx 发表于 2010-10-22 01:39:36 | 显示全部楼层
唔知有无人认同,我觉得第三个版睇落舒服D!! 无论係色定係对比都同碟嘅感觉差唔多,锐化方面偶认为不宜过 ...8 Y( m9 l* V4 w4 l% b/ G$ |
netasa 发表于 2010-10-22 00:44

; Q3 v, c: h3 a
) E% D# N) Y7 _! {/ ]( S  m1 [6 b  P2 n1 L# K
    天才兄曾经用第三版合过(TVJAPAN版)..听佢话后面有一集损贞好严重

lovepx 发表于 2010-10-22 01:40:02 | 显示全部楼层
我下左 第一个的版本  ! 都可以 , 只是 声音 好似时大时细 甘 .....
" X- e% N9 Y7 Qyuanhuang 发表于 2010-10-22 01:29
) j3 Y% u) A3 E
% L; z2 K6 C  e4 ]
& G9 v) N9 E5 t* B- _$ ?6 E
    点解你嘅字咁奇怪??

yuanhuang 发表于 2010-10-22 01:54:36 | 显示全部楼层
回复 46# lovepx
! ?- |$ F. l2 A( d
6 B; U. r5 P, a1 g! H. ~- Y' W: c6 ]: U8 B' j1 V  y& W# U$ S- R  W
    拼音打字 ,打广东话五多,将就下

lovepx 发表于 2010-10-22 01:58:19 | 显示全部楼层
回复  lovepx
; C2 y+ ^- t/ P, u. q
; A3 k- z8 ]3 o$ Y3 }7 b% z. K& Q8 \+ W- _  E+ b4 ?" _6 V8 ]
    拼音打字 ,打广东话五多,将就下  。/ ?' f, z8 j- j
yuanhuang 发表于 2010-10-22 01:54
9 r. @7 A  u1 e

, _8 A3 f8 {8 \& s* W5 N
& ?- p" r6 V$ Z7 O  m0 N# |    我够用拼音..你咁多空格