[软件应用] 限速软件 for windows7

kevinchan 发布于2010-5-13 00:29 6351 次浏览 58 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 kevinchan 于 2010-5-18 15:01 编辑 . @7 }" f. |. O# ^% |, u, p

+ D7 d, n7 Y6 _7 p" e' I顾名思义,就係一个可以係win7下实行限制本机下载或者上载速度嘅软件
" m+ {8 O+ \. w. L , q- i* J8 L( L
之前搵过好多限速软件都唔合心意,流量之眼,XX终结者等等的都无用1 h4 K3 a6 K+ K; t+ s! X8 i
4 t1 [2 ]5 w. A+ ]7 E
虽然聚生网管+虚拟机可以实现局域网限速,但毕竟比较麻烦,而且对硬件要求都比较高
' H! Y3 z. \- p
7 [9 \) o7 t1 q0 o" r0 P- ?. {  f咁啱前几日再次到网上搜索下,细心睇咗好多篇文章,终于发现有个软件可以用啦!
0 u; K9 y( E5 l; w' `2 B2 _   f& G3 P0 ?6 _; N: s

# C- X/ f/ m" C& n: K补充一下:发现一样嘢,如果限制IDM下载速度,IDM嘅CPU占用就去到99%,如果唔限制就变返正常
) ?5 m( o: C9 b- {& r& F8 @以下内容回复可见:  k: h' E+ N8 a9 v& x$ h
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(58)人评论

kevinchan 发表于 2010-5-13 00:33:41 | 显示全部楼层
肥水不流别人田!自己坐沙发

aubert22 发表于 2010-5-13 01:01:20 | 显示全部楼层
限到MU网页上传??

Ling1988 发表于 2010-5-13 01:16:17 | 显示全部楼层
来学野先!雀兄米老点我啊!

漫步雲端 发表于 2010-5-13 01:26:26 | 显示全部楼层
呢个软件的确好好用,1-2M嘅体积但是功能就好强大.....

kevinchan 发表于 2010-5-13 01:26:46 | 显示全部楼层
限到MU网页上传??6 c5 q7 J: i- I( ~+ [- `
aubert22 发表于 2010-5-13 01:01
我主要用嚟限制上传速度,如果唔限制,上传就一直50KB/S,上网打开网页都好慢

kevinchan 发表于 2010-5-13 01:27:58 | 显示全部楼层
来学野先!雀兄米老点我啊!
1 s+ Y2 `7 B0 x# d4 qLing1988 发表于 2010-5-13 01:16
你嘅楼下(漫步)同我都已经测试过,效果显著

Ling1988 发表于 2010-5-13 01:37:02 | 显示全部楼层
回复 7# kevinchan $ Y1 {) Y6 }  C: D; e; d0 @; C

7 j2 ~- ~; o; I' b- Q2 V8 s2 z5 Q" N
# m, g) S, X0 V- J5 u! x' ^    原来是E文啊!睇来要上网裸奔下稳使用方法

kevinchan 发表于 2010-5-13 01:41:25 | 显示全部楼层
回复  kevinchan
. \( r+ x6 v. @) k# n/ m  K) }+ V+ l3 e% y* ^3 E

8 i7 l% H% ?' Z# p; P    原来是E文啊!睇来要上网裸奔下稳使用方法
/ Q$ v3 T& p- G" V4 OLing1988 发表于 2010-5-13 01:37
唔係啩?咁都要搵使用方法= =!几个英文单词啫,好简单咋

ben_tsan 发表于 2010-5-13 04:11:23 | 显示全部楼层
来学野......谢谢

kental 发表于 2010-5-13 05:12:50 | 显示全部楼层
我主要用嚟限制上传速度,如果唔限制,上传就一直50KB/S,上网打开网页都好慢" B, ?  L+ e9 W4 A* F# V2 D4 x! X
kevinchan 发表于 2010-5-13 01:26

, Y+ E/ k0 H+ T/ F  M# z' z; g7 Q* ?5 ]' g" ]2 P3 ^) G  R
; @+ n5 S' b, ~, o) v
    我如果要用噶话都系出自相同的目的!

Kiver 发表于 2010-5-13 08:26:31 | 显示全部楼层
顾名思义,就係一个可以係win7下实行限制本机下载或者上载速度嘅软件- u+ t9 A" `- Z( |( n+ [1 F5 c
; m+ B2 b' \- E" v: S
之前搵过好多限速软件都唔合心意, ...; s& A2 z9 \. X1 E/ E% y8 C
kevinchan 发表于 2010-5-13 00:29
: W" s' Y  |+ A* i1 o- b
& _* ?- h6 s' M) Z

% b2 F9 S* t. N1 }7 _    你的上行吾够用
7 W- W6 S# g- n* i要限啊~~

12345下一页