[社区发布] [j2][IQ博士][01~08,10~14,16~19,21~24][日粵雙語]

ngyan1600 发布于2009-7-18 12:17 10403 次浏览 99 位用户参与讨论   [复制分享主题]
fei 发表于 2009-7-18 17:52:52 | 显示全部楼层
哇 呢个经典啊,顶

fei 发表于 2009-7-18 17:52:58 | 显示全部楼层
哇 呢个经典啊,顶

天使之风 发表于 2009-7-18 17:55:30 | 显示全部楼层
这个经典的片当然要来支持下,,可惜版本体积太大,暂时不能下了。。{:5_326:}

ngyan1600 发表于 2009-7-18 18:41:02 | 显示全部楼层
老调重弹。。。。. ^, Y9 `; w8 X8 I6 Y
标清台576i将分辨率拉到720P意义不大。。。
3 m8 R, J- R0 f) h. B0 u3 }- n1600兄又挖一坑:命运守护夜合成版、数码暴龙03合成版、光之美少女-终极之心、四驱兄弟合成版、高达00合成版、夏娜合成版、小樱合成版、dorime第3辑合 ...
2 C# y0 c- |! S# g) l- Fninaomu 发表于 2009-7-18 17:45
. D5 [9 v8 D1 A
光之唔係更新哂喇咩-.-
' w  e: a2 o) b2 t+ J其他果D慢慢啦
# R3 t* E& I: Y% u. }8 C) y玻璃係唔係你俾片源我?

ngyan1600 发表于 2009-7-18 18:43:21 | 显示全部楼层
老调重弹。。。。/ l5 {7 Y) y, h2 n3 G4 O, f* F
标清台576i将分辨率拉到720P意义不大。。。2 D$ A; I6 F; u0 A- }
1600兄又挖一坑:命运守护夜合成版、数码暴龙03合成版、光之美少女-终极之心、四驱兄弟合成版、高达00合成版、夏娜合成版、小樱合成版、dorime第3辑合 ...
5 d: w" y; K' u% K! r8 \* G% A0 P$ X2 lninaomu 发表于 2009-7-18 17:45
9 q- v) f9 ?( n2 U. ^( q2 F
其實而家唔係麗音喇...呢個時代都係多聲道喇( K" `- D  T$ @5 l4 F+ T
麗音係以前VCD時代既左右聲道叫法JA

GavinDX 发表于 2009-7-18 19:05:25 | 显示全部楼层
老调重弹。。。。1 f" s% Q2 z: l* i' X! j
标清台576i将分辨率拉到720P意义不大。。。
: q' R+ \( n) N3 a1600兄又挖一坑:命运守护夜合成版、数码暴龙03合成版、光之美少女-终极之心、四驱兄弟合成版、高达00合成版、夏娜合成版、小樱合成版、dorime第3辑合 ...- q( ?; {; A* q1 ~# l+ I3 Q; E
ninaomu 发表于 2009-7-18 17:45

+ M, C9 W, V8 z; }. h5 O" M* k同感,1600确实挖左好多坑。。。。。。。

ddarcy 发表于 2009-7-18 19:11:18 | 显示全部楼层
老调重弹。。。。
% T  M: G: J% w. a5 v! D  s, }标清台576i将分辨率拉到720P意义不大。。。
( ]/ G& E- K1 H& w2 fninaomu 发表于 2009-7-18 17:45

% p  A  U5 S" k1 X9 }! k9 G! {# ]6 i) u' @
如果系咁, 请问1600大大会不会将以後的录影改番做 576i?
: x- |* [  P8 v: ^
- `3 J( s" V3 `2 s因为有成 145 集, 如果每集档案细番 d 既话, 2 b' w) C; X  R2 u0 X% [
将来可以唔使刻咁多碟  

alexhus 发表于 2009-7-18 19:15:52 | 显示全部楼层
支持继续更新。。。

ngyan1600 发表于 2009-7-18 19:25:50 | 显示全部楼层
如果系咁, 请问1600大大会不会将以後的录影改番做 576i?# K% S9 n6 M' R& w( A& ~; i! u( V+ G3 p
/ e+ Q. L; |4 _, z- B5 h: x
因为有成 145 集, 如果每集档案细番 d 既话, 0 a9 Y# V, R" C3 r- S; ^9 ]- t
将来可以唔使刻咁多碟  
- G) S. ~. d3 U; Z( x' z) zddarcy 发表于 2009-7-18 19:11

) x) A9 B; S. P+ |6 C1 X下,1200K仲話大?/ p: X$ l8 |+ J6 k: f1 ?
就算係壓576,最盡都係1200K,所大小唔會有改變

huang 发表于 2009-7-18 19:40:49 | 显示全部楼层
哩个是好野来喔

ninaomu 发表于 2009-7-18 20:02:03 | 显示全部楼层
其實而家唔係麗音喇...呢個時代都係多聲道喇
  [6 a) G' \- p8 R' y$ U麗音係以前VCD時代既左右聲道叫法JA' w0 v# O. N2 O5 }+ J4 n2 r, H; y
ngyan1600 发表于 2009-7-18 18:43

5 j  t! a) A& [) N& X5 h多谢1600兄,教路,我又学到嘢了,第日要改称呼为“多声道”
. f, h0 w# g( m6 c9 c2 d" Y' D光美你哩边仲喺更到30集?

吖c 发表于 2009-7-18 20:15:59 | 显示全部楼层
好嘢~
& c0 S- [7 R: b2 h請問大傢知浯知道J2會浯會播曬243集啊?3 j2 @$ r) M% P" Y

f( o$ l3 u0 q, V& w. W; _* u俄糸IQ博士嘅超級fans嚟嘎~
' ^' g$ d8 V6 r" W眞糸好希望佢會播曬243集~