跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [黃金勇者][DVDrip][MKV][[粵日雙語][第1-48話+特典全集完]

mcnynbajay 发布于2009-7-9 09:08 19480 次浏览 308 位用户参与讨论     [复制分享主题]
billiard 发表于 2009-7-10 21:20:34 | 显示全部楼层
以后再考虑下

xiaojim 发表于 2009-7-10 21:58:17 | 显示全部楼层
慢慢來

mcnynbajay 发表于 2009-7-10 22:28:14 | 显示全部楼层
FTP帳號一個月后就過期嘅了~" n6 D: Q% ]& n0 H

, B$ c5 J# v% w5 a% `4 y# a4 i仲慢慢來~咪到時凍過水

mcnynbajay 发表于 2009-7-11 09:24:30 | 显示全部楼层
第06集~呢次算最難搞的一集了~
6 V# T" d: J$ {8 Y% k3 P' J& n, v2 L足足cut佐有分幾鐘,且cut得好多段~3 ]7 ?  p4 ^3 v- {( _0 u( k
調整方面有d難度~合得唔好,無見怪!
! E7 h* z( p7 _- U: S7 `# v8 }% c7 Q  M9 G( g
仲有MU上傳神神地~
/ {# E9 U: C* }; h" A. v只好傳音頻先~而片源未播前已分流佐!

平常心 发表于 2009-7-11 09:36:27 | 显示全部楼层
如何自行封装?教一下我?{:5_339:}感谢!

ninaomu 发表于 2009-7-11 10:35:07 | 显示全部楼层
第06集~呢次算最難搞的一集了~
( A# X: ~0 g! x% `足足cut佐有分幾鐘,且cut得好多段~
+ Q% j4 |2 M/ S7 r  f+ D調整方面有d難度~合得唔好,無見怪!
; {  B/ u" z1 I! Q
" L: Q1 N3 G! O' u  L仲有MU上傳神神地~: k$ d3 z% J  a2 H2 |6 a3 F
只好傳音頻先~而片源未播前已分流佐!/ c) Z, L/ q3 U" [0 p7 O1 Y
mcnynbajay 发表于 2009-7-11 09:24

( p' h+ B0 p, _3 x无几分钟,两分半钟啫。。。后面劲cut的预计会有第17集

熊猫仔 发表于 2009-7-11 10:55:19 | 显示全部楼层
音频已经同片源对好了吗???

mcnynbajay 发表于 2009-7-11 11:00:26 | 显示全部楼层
若果系連續cut分幾種就易辦d~
! u) ]# i8 W; f1 T: }) t: ]
& D% J9 X/ K" M) K8 ~6 e: [但間斷甘cutdd,好難搞了~; i  O# d( J  y7 _
) ~% ~- P% I9 X# T
嗯,有些瑕疵甘對好了!

熊猫仔 发表于 2009-7-11 11:05:20 | 显示全部楼层
如何自行封装?教一下我?{:5_339:}感谢!5 W3 }1 g9 j, v
平常心 发表于 2009-7-11 09:36
. ^0 n6 ~  I2 K2 v# M2 b
0 a# S' w3 g0 _1 h8 _' E
用呢个软件mkvtool,超简单,一睇就明

kevinchan 发表于 2009-7-11 11:09:14 | 显示全部楼层
先支持下,又一部合成作品

熊猫仔 发表于 2009-7-11 11:09:40 | 显示全部楼层
若果系連續cut分幾種就易辦d~0 M5 H* L5 I/ t; r

" m; K/ |+ @0 `但間斷甘cutdd,好難搞了~5 K% `6 }3 y8 s1 c5 a
4 q9 S9 S7 u% u* P6 i- R
嗯,有些瑕疵甘對好了!
$ D8 W1 U' ~8 _  Hmcnynbajay 发表于 2009-7-11 11:00
; f! r* y$ ?) a9 c+ |
' R5 L7 Q8 a3 p+ U$ G! j
喺啊~!!!偶然唔知边度少佐0.几秒,好鬼难对啊!!!) x. k( c# @9 }" U% L$ m2 d; H& I
以前我想做合成,搞过几次都对唔好音轨,郁闷~~~+ ]4 H9 L% s4 F1 Q
对好音轨封装就超简单了~

forge軍曹 发表于 2009-7-11 11:16:23 | 显示全部楼层
唉...MU都唔知點下載...大陸地區登錄唔到..