睇过《穿越时空的少女》嘅朋友请进!!!

gary32167 发布于2009-1-13 13:30 3227 次浏览 52 位用户参与讨论   [复制分享主题]
睇完呢部作品,唔知点解心里面好似好有FEEL咁~~
. E' {" i9 j* F( M4 z, n8 D+ z+ R
# P( Q8 x6 x5 {2 [特别系个几句经典对白“time waits for no one”同埋功介个句“我系未来等你”令我印象好难忘~~4 u5 [0 K$ N# N  h

' V. J: q/ [: c: d! A而我嘅一个疑问系点解真琴个阿姨都好似有过佢同样嘅经历同埋同样对个幅画情有独钟咁嘅,定系个个阿姨就系未来嘅真琴?哈哈!
* P! l( j8 u3 E& M
# A  ]8 U3 t! k- N, l有兴趣嘅朋友讲下你嘅睇法啦!好想知你哋系点理解噶!  n+ |3 m/ g& I5 F9 l! t4 Q

9 @- U9 o3 n, {! `  ?( d[ 本帖最后由 gary32167 于 2009-1-13 16:46 编辑 ]

相关帖子

已有(52)人评论

Beebe 发表于 2009-1-13 13:53:33 | 显示全部楼层
真琴回到過去甘多次都冇見到過去的自己,所以阿姨唔會係未來嘅真琴!

gary32167 发表于 2009-1-13 13:58:51 | 显示全部楼层
原帖由 Beebe 于 2009-1-13 13:53 发表 % A0 y1 S0 `1 n/ ]' q( I; b
真琴回到過去甘多次都冇見到過去的自己,所以阿姨唔會係未來嘅真琴!
$ A8 z" y0 e6 n% k% P7 a

6 K* G( D2 o& v7 `3 X2 W& x7 o我都系咁谂噶,只系我觉得点解咁巧合佢阿姨都好似有相同经历咁啫!

Laputa81 发表于 2009-1-13 14:08:43 | 显示全部楼层
time waits for no one喱句经典~~~
2 L. `* J5 o* w6 _% A" y$ w$ @) B$ c6 {+ O) F% G
次次跳完都要撞一下都几慘·····

Beebe 发表于 2009-1-13 14:14:02 | 显示全部楼层
原帖由 gary32167 于 2009-1-13 13:58 发表 ; d- o$ q0 M9 x; j* I! H3 p8 d" g' R- P

/ d2 ~* \3 q- \( P6 B' m0 C( x
4 o/ l/ S1 d9 C1 K' M我都系咁谂噶,只系我觉得点解咁巧合佢阿姨都好似有相同经历咁啫!

/ X" Q7 {! D4 A/ C) d' `: Q4 x8 a1 F2 H
甘你就要問返宮崎駿啦!佢嘅動畫又唔係部部都完全睇得明嘎啦!

gary32167 发表于 2009-1-13 14:20:04 | 显示全部楼层
其实呢部电影都几感人啊!
" W& N9 T4 {! x: a% R: {8 a. A
1 U; p1 p) P( J# \. ]' z[ 本帖最后由 gary32167 于 2009-1-13 19:25 编辑 ]

masato 发表于 2009-1-13 14:25:06 | 显示全部楼层
看了后都不知道它想表达什么  无语了

gary32167 发表于 2009-1-13 14:33:59 | 显示全部楼层
原帖由 masato 于 2009-1-13 14:25 发表
1 b( ?. k/ M; q% [0 ]) S0 k看了后都不知道它想表达什么  无语了
1 t0 u* F2 G. R9 _2 ~7 |

7 R' p3 ]4 B6 \; N 9 E- z. z- E7 G" N

1 K  X! |2 b2 b! _  D* E唔系唔明,只系大家讨论下呢部动画留比观众嘅一D疑问,呢D先系睇动漫嘅乐趣!

Beebe 发表于 2009-1-13 14:35:38 | 显示全部楼层
原帖由 masato 于 2009-1-13 14:25 发表
  V( I- U" M+ p9 y看了后都不知道它想表达什么  无语了
8 G: `; L0 b2 _1 x0 `
0 ^8 v0 F! {: F* ]: d1 f$ {
好似有少少甘嘅感覺~~

gary32167 发表于 2009-1-13 14:41:11 | 显示全部楼层
原帖由 Beebe 于 2009-1-13 14:14 发表
/ n1 l2 a" d" k9 W; S/ b" R- I$ I( \1 S5 W1 G8 z: k- k. Z5 R
( n5 A8 C( \$ s, ~" C  D
甘你就要問返宮崎駿啦!佢嘅動畫又唔係部部都完全睇得明嘎啦!
8 q; y! r1 @/ D& x
* W8 x  b- Q+ D: D3 u# f" s
其实大概嘅意思都明,只系佢每部作品都唔多唔少咁留D比你自己思考嘅地方,我谂呢D先系吸引我嘅地方咯!

Beebe 发表于 2009-1-13 15:03:37 | 显示全部楼层
原帖由 gary32167 于 2009-1-13 14:41 发表 ' N- @' j4 y' s: M2 h
, S; h* \3 r/ z6 w

7 I* [# r# c$ x( w7 }; [其实大概嘅意思都明,只系佢每部作品都唔多唔少咁留D比你自己思考嘅地方,我谂呢D先系吸引我嘅地方咯!

1 L. R& j$ d7 ~) b- q& u0 A! W2 ^$ j9 c  @7 m* v
都幾有趣啊!可能乜都明嘅動畫睇完會唔記得,反而有小小遺憾嘅就會印象深刻!

gary32167 发表于 2009-1-13 15:06:11 | 显示全部楼层
原帖由 Beebe 于 2009-1-13 15:03 发表 2 m2 [; k  B" ?7 p2 M' h$ x: r* J
% n  m6 m& M+ _" z8 ~
( H+ i7 o9 B# M  ?
可能乜都明嘅動畫睇完會唔記得,反而有小小遺憾嘅就會印象深刻!

4 w0 S9 T6 i5 g/ n$ @: p& z2 t5 ?) `
非常赞同!

12345下一页