[漫画文学] 《魔剑美神》中那几段咒语!让你感到无限的震憾!

kurapica 发布于2008-3-26 12:41 10345 次浏览 67 位用户参与讨论   [复制分享主题]
记得自己读中学时,对《魔剑美神》里面果几段咒语,真系久久不能忘记!太帅了。而左现左,一样系甘有FEEL!) S  j) W2 y" L1 G

8 S! b- {8 {" L$ H, K火舞云霄:+ X( g+ W7 P1 J1 L. t  A" R

9 t0 c0 [" w. K8 E( |& _比黃昏更加昏暗,比鲜血更加鲜红$ E! K, F5 O5 i9 T$ p1 q& z. g
时光虽然流逝,但系你嘅力量长存# w/ C2 u0 r, E: v' C3 k
藉着你嘅名字,我係黑暗中向你发誓/ f4 C+ L3 m0 t& I: Y
阻塞係我面前所有嘅愚蠢之物
7 E/ n6 L+ I8 x; O: m凭著你我的力量必至滅亡:
3 R& t  K) R! L! {火舞云霄!
1 P5 ?2 H! @; J) e
1 _3 `- l5 i+ w7 a$ O8 z+ R. P. z' b
* M+ `; Y1 Z; i5 C& K7 C# h7 r
破龙阵:# r7 i$ h/ a4 _$ u% K" \  B3 |/ Y

/ k+ N$ f( f) n- O2 T: _比黃昏更加昏暗,比鲜血更加鲜红) J* C* I8 d4 ~: p7 C# U7 r' |3 g6 @0 K
混沌嘅海中,伸出所有嘅混沌# ?8 B+ F+ z) P" a  ]- t
浮游嘅物体,金光灿烂嘅黑色之皇
- I0 k0 u5 C) y/ I, d" ^/ Z我在此恳求你,我在此向你发誓
- l9 s& N9 D0 ~/ ]$ q阻塞係我面前所有嘅愚蠢之物
! A' h7 L+ \3 K; a/ B1 q3 }凭著你我的力量必至滅亡:& [0 Y1 I1 K0 g( i0 s
破龙阵!1 l& @4 w  R$ e' p& ?' T! B

" M% `! K) G' ^. \+ q+ W0 u) k6 K8 s& K" a, `  s8 ^
魔光黑影
5 x! T6 y! M1 S$ |0 \# _
: t+ k+ l( A$ h4 Y恶梦嘅真主,将天空嘅禁锢全部解放
! s! j. c- I% P$ h: x1 a0 g2 c冰冷、黑暗、虚无嘅利刀,成为我嘅力量: n! A2 c  M, k: O& E' s
係灭亡嘅路上奔驰,将众神嘅灵魂都打碎 + C/ {. p8 m0 l& ~2 o- y
魔光黑影!

已有(67)人评论

kurapica 发表于 2008-3-26 16:57:01 | 显示全部楼层
甘好的贴,既然无人顶!自己顶
Laputa81 发表于 2008-3-26 20:07:26 | 显示全部楼层
比较钟意破龙阵同魔影黑光~~~/ o2 [, |& \0 w, N
念完之后有精彩镜头~~~ 0 W; J+ t9 q! j8 I
1 r7 j8 y. k4 T/ a: K; q
火舞云霄成日会用唔多特别~~~
雙皮奶 发表于 2008-3-26 20:41:49 | 显示全部楼层
本人也看过“魔剑美神”但现在都没什么印象了 ,还是楼主厉害
wjr5200 发表于 2008-3-26 22:25:33 | 显示全部楼层
以前好中意睇,可惜依家无印象了
阿虎仔 发表于 2008-3-28 03:43:26 | 显示全部楼层
粤语版好啊,不过好难稳
無法想象 发表于 2008-3-29 18:57:59 | 显示全部楼层
楼主记得真清楚````我就只记得前面两句````
無法想象 发表于 2008-3-29 19:02:26 | 显示全部楼层
楼主记得真清楚````我就只记得前面两句````
GavinDX 发表于 2008-3-30 07:35:15 | 显示全部楼层
我早已经唔记得晒,但一听楼主讲D咒语就马上有翻D印象。
淡茂茂 发表于 2008-3-31 21:20:29 | 显示全部楼层
超中意魔剑美神啊~~~~好怀念~~~
moschino 发表于 2008-4-4 00:17:40 | 显示全部楼层
正啊~
2 J9 t- K; y' ]; f$ D0 s% z我都记得,好好听啊讲得,
$ ]9 ^3 l( C6 m+ |, QATV呢个版本我几中意~
梦の天使 发表于 2008-4-4 00:42:28 | 显示全部楼层
楼主我会帮你顶下,魔剑美神我到超仲意睇啊