[版务讨论] 粤漫社有增加表情包的必要吗?

Kiver 发布于2021-3-5 13:00 8652 次浏览 189 位用户参与讨论     [复制分享主题]
粤漫社现存表情包是这么多年一直延用的' q6 g5 E  U0 D$ m" q/ M5 G2 O

1 l3 t# d+ ?. C7 H' g6 m4 `/ d9 q发现酷猴和呆呆男的表情包基本没有人使用
: B* s; x* n0 a) ?( r0 i3 `! C, T& N8 T5 J: d
考虑撤下, q; E7 A7 W9 \" X% Q- O! y8 S+ \" W

$ D% C; ], I" v0 ]而又想计划增加 炮小兵的表情包,
3 `$ `+ T6 W$ _5 E2 E  |2 L, ?0 z% b; Q! V
现在想看看大家的意见!!- n5 }; P6 G; p3 x. j% D+ N

已有(189)人评论

hdcy 发表于 2021-3-5 14:31:17 | 显示全部楼层
系咪要求回帖唔可以纯文字,必须加表情?(讲笑讲笑…){:4_311:}都无所谓啦——4 |) v  U" W9 f" y! y+ u5 Y
其实表情只需要喜怒哀乐,太多嘅话又冇注明意思,有啲“表情”霎时间睇唔出系咩表情嚟。{:5_333:}
回复 支持 0 反对 1

vyea11 发表于 2021-3-5 14:09:55 | 显示全部楼层
無所謂,你想做就去做啦

Kiver 发表于 2021-3-5 14:37:50 | 显示全部楼层
hdcy 发表于 2021-3-5 14:31+ j* v3 Q0 ]$ Z
系咪要求回帖唔可以纯文字,必须加表情?(讲笑讲笑…)都无所谓啦——' f: I# n& \8 @1 k  N+ T# o
其实表情只需要喜怒哀乐, ...

5 c' Q  A0 z/ J- b& c) p7 \! S3 b一讲你就用上这些表情!!!

lsl330 发表于 2021-3-5 15:33:54 | 显示全部楼层
还是保留吧,虽然我用不上。不过这玩意应该唔会浪费太多资源

killyou 发表于 2021-3-5 15:47:28 | 显示全部楼层
我赞成,果两个系列嘅表情个人感觉唔系咁好睇

pusacg.org 发表于 2021-3-5 15:51:32 | 显示全部楼层
' u. m# y5 a9 }; ?: t& j) {% d) W5 g2 Y
唔知可否用某論壇嘅萌妹表情呢?

3 {' J% g/ c! a! |# n
! H# k- ^) W( q; M# T2 I- Z3 ?! Z

Kiver 发表于 2021-3-5 16:35:27 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-5 15:51
6 M" h3 Q$ j/ I& ]唔知可否用某論壇嘅萌妹表情呢?) s1 N' V2 Q2 }% G  t4 c
https://www.deainx.me/static/image/smiley/hka/41.jpghttps://www.deainx ...
7 D, @; ^* s8 @' T* q3 B
你要萌妹?

Kiver 发表于 2021-3-5 16:53:55 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-5 15:51
& h! e6 y3 u9 {$ S- f唔知可否用某論壇嘅萌妹表情呢?
% n7 w/ p, N1 v4 Z! q# ghttps://www.deainx.me/static/image/smiley/hka/41.jpghttps://www.deainx ...
' i- \* E) F3 ?: [' U1 _( H
开了防盗链的,我是看不到,拿不到的

pusacg.org 发表于 2021-3-5 18:12:02 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-3-5 16:53
: l& x7 L! J, u' X开了防盗链的,我是看不到,拿不到的

0 q9 T/ A0 v! M  b巳PM百度下載鏈結 萌妹檔案 1至6  請7日內下載(之後死檔)* Z9 S) Y7 j% Y2 _; Y! }  o3 `8 Y3 _
6個檔案 內有46個
萌妹表情圖

# c+ ~( H4 c7 Q3 Z4 ?5 B- a( N

pusacg.org 发表于 2021-3-5 18:16:50 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-3-5 16:35
4 {! A9 x6 J8 y5 L你要萌妹?
/ M, i8 V/ j& |  ?5 @
萌妹好萌啊

Kiver 发表于 2021-3-5 19:11:01 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-5 18:168 N: G/ s% S# g7 q8 m. F0 w! S
萌妹好萌啊

# _! v3 n. l" n# f) P% X* F  i炮小兵都吾错