跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫资讯] 「世界一初恋」2期决定!「Hybrid Child」动画企划中!

kwanyeung 发布于2011-8-1 14:19 3447 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
日本真係以為世界未日?
3 o3 q* w4 p& b2 B/ c6 g$ j& m7 O3 ?! w7 N
繼十月番有全職獵人,夏娜第三輯,WORKING,最終流放,FATE/ZERO,鳥賊娘2,食夢者,地平線,Guilty Crown。2 C8 W) _2 B# C. U: J
基情番世界一初戀第二期也突然參戰!0 m3 @6 |6 o! i9 ?/ Q) x- F+ j
+ ^9 f2 ]' U# O1 K
看到这两部作品名字大家是不是就已经基情四射了?没错,由中村春菊老师绘制的BL漫画「Hybrid Child」将被动画化了!并且同样由她担任漫画版绘制的「世界一初恋」在第一期动画完结之后,其第二期也制作决定了!5 E1 O' Y5 X( A: ?: C: C

o# v; d3 b  n/ @$ a) C「世界一初恋」自不需要多做介绍,而「Hybrid Child」是中村春菊老在2003年《BE×BOY GOLD》8月号、2004年6 - 10月号上连载的一部漫画作品,讲述了根据持有者的爱情作出反应而成长的不可思议的人偶Hybrid Child与他的主人之间的纯爱物语。这部作品分为三个短篇,所以这次的动画化企划很有可能会是OVA吧,「Hybrid Child」还曾推出过广播剧,并有福山润、鸟海浩辅、井上和彦、绿川光等著名声优的加盟,如果这回动画化可以得到保留,腐女们继续尖叫吧~
* {' q2 A, K! k' t
- v8 k0 v6 f+ }% x

% a. z) ~: r$ `( {0 z: e1 ?
3 U& r. r# C; p  j( M+ g
. q, w; N+ E7 A
) P* @' ?7 X4 K3 n% H

' _( C7 w" V7 i  j, `
) i: p: z5 a5 M& t8 A
( M0 F3 o5 O' h! ?

已有(30)人评论

asd123456 发表于 2011-8-1 14:30:32 | 显示全部楼层
又搶到沙發

kwanyeung 发表于 2011-8-1 14:35:56 | 显示全部楼层
又搶到沙發
8 m) c: u5 ^0 I* masd123456 发表于 2011-8-1 14:30

1 I  B/ E* |' ~最勁係你。梳化王。

eegbook 发表于 2011-8-1 14:49:52 | 显示全部楼层
bl现身于江湖上,人人为之欢喜。

chrisrex 发表于 2011-8-1 15:26:16 | 显示全部楼层
k兄唔会系忠实fan屎啩

kwanyeung 发表于 2011-8-1 15:46:32 | 显示全部楼层
k兄唔会系忠实fan屎啩
5 m8 a; n6 y/ vchrisrex 发表于 2011-8-1 15:26

) Z* _0 `; N+ n$ Y* y唔知呢。你還掂都入咗火坑都可以睇吓。反正你話中意睇靚仔。

chrisrex 发表于 2011-8-1 16:03:16 | 显示全部楼层
唔知呢。你還掂都入咗火坑都可以睇吓。反正你話中意睇靚仔。
* J' x) w" L8 ukwanyeung 发表于 2011/8/1 03:46 PM

* d6 w) v" }: U
  I! |& ?' B1 \3 g5 C$ u" D2 U2 X& z* K: \2 G* L
    太基情了,我惊我接受唔到囉

kwanyeung 发表于 2011-8-1 16:04:56 | 显示全部楼层
太基情了,我惊我接受唔到囉& ]& t7 r3 w( t# j
chrisrex 发表于 2011-8-1 16:03
" F, ^6 d! |" X0 {; R, D
你咪扮嘢啦。你邊會接受唔到。 況且依套應該幾清水。。。

chrisrex 发表于 2011-8-1 16:14:39 | 显示全部楼层
你咪扮嘢啦。你邊會接受唔到。 況且依套應該幾清水。。。
; C2 _+ a* @% z0 ~- l" skwanyeung 发表于 2011/8/1 04:04 PM

8 T6 L2 a0 H/ c# g9 N
8 `% C3 j: T+ y& @: Q) S, C! V! Q& y5 ?
    完全畀你估错.........清水係咪斋talk.............

kwanyeung 发表于 2011-8-1 16:18:45 | 显示全部楼层
完全畀你估错.........清水係咪斋talk.............
, {+ s2 _7 `* `2 I3 Vchrisrex 发表于 2011-8-1 16:14

6 n, l# e0 p4 l) q; _0 U% `唔係嘅。。不過冇第8個英文字母嘅畫面啫。KISS就大把。

aubert22 发表于 2011-8-1 16:20:13 | 显示全部楼层
如果佢哋真系信就唔会死出~出嚟无意思啊如果真系有~

kwanyeung 发表于 2011-8-1 16:21:08 | 显示全部楼层
如果佢哋真系信就唔会死出~出嚟无意思啊如果真系有~
) r/ g8 c( H: `aubert22 发表于 2011-8-1 16:20

, M" K1 b6 ?0 h7 F' d你都講得啱。不過10月番真係唔知點解不約而同好多好嘢!

123下一页