跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

時間顯示統一性問題 - minor

kwanyeung 发布于2011-7-7 01:44 2164 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 kwanyeung 于 2011-7-7 05:13 编辑 - i: \8 v$ d- _6 l7 T- V* p
' d- W# J+ y6 s
一個小小嘅問題。
; A2 q7 l' ?' P) @, p發現PM嗰到時間顯示為:' j& M( `! h+ x! R
7 Z2 R1 y1 a% O3 p" d" F
/ f: h1 H( w! S. l但平時睇帖嗰到又變返昨天,好唔統一。
, H8 r) e- W; p' ~我覺得一係就改晒做廣東話。一係就變返所謂嘅標準中文。(好耐之前紙巾提過再粵語化,莫非係改咗一啲又唔記得改啲)
, S, k- b( q8 P' o$ h! R7 ^9 Z+ C4 F1 T/ c9 z2 y9 g
不過係小問題所以可以無視。

已有(15)人评论

chrisrex 发表于 2011-7-7 01:54:10 | 显示全部楼层
瞓觉前嚟撑下场先

老威 发表于 2011-7-7 05:09:42 | 显示全部楼层
表示不明白

kental 发表于 2011-7-7 07:21:29 | 显示全部楼层
难怪我觉得有D咩奇怪甘顺口噶;原来系“寻日”;哇哇哇哇,好有本论坛气色哇

inber 发表于 2011-7-7 07:36:47 | 显示全部楼层
ky兄真系細心

Kiver 发表于 2011-7-7 08:33:19 | 显示全部楼层
一個小小嘅問題。  S1 C2 e6 t, P. `5 \( S/ u
發現PM嗰到時間顯示為:
  L  f6 @/ s- m# f. G# _* l
$ X9 l8 I" ?  {- w$ v3 `
4 W. h0 m2 c! V* O$ q. r4 H! v2 z但平時睇帖嗰到又變返昨天,好唔統一。6 V* _# Y: q6 E$ I8 y: _
我覺得一係就改晒 ...& X3 Q  R, n2 M3 P& x2 v' x" @; ~
kwanyeung 发表于 2011-7-7 01:44

; I0 c( P$ N8 O, p# I% w& U3 ?8 s* h6 P6 b

) h0 N& q+ S7 @    应了你第二句; L6 s! _* h+ h* M( N
! l* Z1 h6 K& ~
因为有些地方的语言包稳吾到~~~
$ \. t2 z' D9 L% X3 {0 {所以无改到~

kevinchan 发表于 2011-7-7 08:57:24 | 显示全部楼层
貌似KY当年喺我张贴都提出过呢个问题嘞

kwanyeung 发表于 2011-7-7 09:08:17 | 显示全部楼层
貌似KY当年喺我张贴都提出过呢个问题嘞
3 ^7 t' U3 f& y- @* W! t- vkevinchan 发表于 2011-7-7 08:57

4 m! y5 t( W, r  h# e你個咩帖呀。冇乜印象喎。

aubert22 发表于 2011-7-7 09:21:34 | 显示全部楼层
观察入微~~

ConvoyChan 发表于 2011-7-7 18:05:08 | 显示全部楼层
从来都冇注意时间日期既路过。。。。。

aaron81 发表于 2011-7-7 23:46:50 | 显示全部楼层
小问题,睇得明就OK了!

FeTale 发表于 2011-7-8 08:25:16 | 显示全部楼层
粤语化应该没必要吧,方便交流用书面国语

12下一页