[迅雷快传] 》/原創/《》/喜羊羊與灰太狼/《粵語電視錄影165-?

迪格斯 发布于2011-4-19 01:38 2026 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
動畫名稱:喜羊羊與灰太狼
. @% r* ~6 N6 R# b3 C$ [0 L集       數:30幾集
; b! T3 n# H; O# a' X容       量:4、50m3 f1 K  J7 O0 }
格       式:rmvb、mkv、wmv?rmvb為主4 x0 M7 @2 g5 X/ z7 ~; ]) ?
5 e  C- P5 S( y$ ^$ i
剛才去整理mu文件的時候發現以前上傳的,好似係畀極個別看的,可能翡翠台2年几前在icu播的,是當時的首播錄影,好似係100集100集咁播的,途中開始錄的,tvb引進由100集開始的,所以1-99應該沒有播,後來不知幾時又從201開始播,做了100集。請勿指望畫面質量很好,我見到求檔區有人問順便發大家睇下,我覺得幾好笑,灰太狼老是被老婆蝦,同埋對於天敵羊咩咩竟然毫無辦法對付,我覺得幾諷刺,可能想揭示什麽。。。。。。
3 `1 X+ s# p" P更需注意的是有部分應該係電視的製式問題,錄影的時候電視信號無緣無故轉換了,造成部分集數畫面出現很嚴重的拉絲問題。。。8 W# v: i+ g( |- ~4 Y7 p) }2 Q/ m
在目錄下的161-228的RAr估計是dvdrip了,因為太耐我唔記得係乜野,估計不是粵語版。。。。。
$ r& [, t' C& b* p1 [
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

8 r2 h4 q% V' Z$ i/ P9 J請勿到處轉載此視頻,並於下載後24後刪除。。。。

评分

iamaboyandog + 2 + 48 + 1 原创内容

已有(19)人评论

kevinchan 发表于 2011-4-19 02:29:30 | 显示全部楼层
纯粹嚟坐坐沙发,支持迪叔

inber 发表于 2011-4-19 07:11:48 | 显示全部楼层
樓主好少發咁多集+ I; o% l1 I9 F/ S* {
希望我無記錯# ?3 Q% \0 j3 R/ B: j8 }( r+ A

& f' j/ [$ T" d2 m6 r* |另外標題好怪
( |3 v& m" D8 I$ F+ ?( C0 ]( I$ c# ]0 e2 _$ |/ f% ]- J
再另外,比張圖黎睇睇都好(畫質)( E7 F6 ?( o6 t& X" h8 a; y
又可能有唔知咩系喜羊羊

迪格斯 发表于 2011-4-19 08:19:27 | 显示全部楼层
動畫名稱:喜羊羊與灰太狼
9 g- l2 S- s  L/ F. C( n$ C+ U集       數:30幾集
, O2 g0 \7 e8 [$ u% G: d容       量:4、50m; ~& _( d1 Z: d* b# z, G' b
格       式:rmvb、mkv、wmv?rmvb為主
: U4 E# n3 N- s, o1 ~) Z  T4 K0 u- U7 B$ c) X6 h$ e! L  |
剛才去整理mu文件的時候發現以前上傳的,好似係畀極個別看的,可能翡翠台2年几前在icu播的,是當時的首播錄影,好似係100集100集咁播的,途中開始錄的,tvb引進由100集開始的,所以1-99應該沒有播,後來不知幾時又從201開始播,做了100集。請勿指望畫面質量很好,我見到求檔區有人問順便發大家睇下,我覺得幾好笑,灰太狼老是被老婆蝦,同埋對於天敵羊咩咩竟然毫無辦法對付,我覺得幾諷刺,可能想揭示什麽。。。。。。# v( n* h; A" R
更需注意的是有部分應該係電視的製式問題,錄影的時候電視信號無緣無故轉換了,造成部分集數畫面出現很嚴重的拉絲問題。。。
5 m8 t2 ]0 a$ M/ u在目錄下的161-228的RAr估計是dvdrip了,因為太耐我唔記得係乜野,估計不是粵語版。。。。。

迪格斯 发表于 2011-4-19 08:21:08 | 显示全部楼层
樓主好少發咁多集9 R  V  G6 w. U* S2 J
希望我無記錯! Q9 W! Q' ~; D0 N; A) I! @0 q
1 q2 T8 P: M2 z1 w' B- K
另外標題好怪
0 a, Q/ Q, o, Q. f; w
5 w7 U- n4 i  o8 ?8 l2 v: y; G再另外,比張圖黎睇睇都好(畫質)1 }- x2 c  M; V; i+ i
又可能有唔知咩系喜羊 ...( {  [% ^3 a! u8 V: j5 b8 P
iamaboyandog 发表于 2011-4-19 07:11

! d8 L; b( d4 S' o; R8 l9 u你睇到logo就清楚畫面問題,內地的畫面一向都係一個字【差】

gyz2002 发表于 2011-4-19 08:24:23 | 显示全部楼层
都系仲意日本动画多地,不过国产的话,呢套都算几多细路仔睇,至少我个仔都仲意~

inber 发表于 2011-4-19 08:37:58 | 显示全部楼层
你睇到logo就清楚畫面問題,內地的畫面一向都係一個字【差】
4 t) r0 O! x- k' O4 w1 S4 u, ?" D迪格斯 发表于 2011-4-19 08:21

/ V( m4 P+ j5 s3 t) P
( ~$ d+ ^3 y1 n/ N睇黎K社重未解決呢個問題% W7 {+ X1 i; X

迪格斯 发表于 2011-4-19 09:23:31 | 显示全部楼层
睇黎K社重未解決呢個問題- N. {; v6 n7 `  s. M# j
iamaboyandog 发表于 2011-4-19 08:37

; Y, j; B+ U# M6 t原來是這樣的問題,不能查看圖片,但我好似係用普通上傳那個的,之前的批量好似有問題,但呢個之前無的,依家變左連單一呢個都故障了。。。。是否幾日前乜野QQdownload的插件問題?

inber 发表于 2011-4-19 09:56:33 | 显示全部楼层
原來是這樣的問題,不能查看圖片,但我好似係用普通上傳那個的,之前的批量好似有問題,但呢個之前無的, ...
2 T; q+ h3 [4 P( `  A' |迪格斯 发表于 2011-4-19 09:23
6 V' L4 e1 ~6 l* p8 p
. s1 q' |0 x+ Q- T! h( U) d- \5 g0 }
" i9 E/ }; a% U: k2 o
這問題一早己經有
. o* k; B! T  `4 }+ k9 O相信與QQdownload無關  x/ N4 L. j$ R- T8 {

# e; B/ j1 r: j0 A# `現在問題己自動解決4 D3 T5 T! S" A; y! B/ a# K! J
都唔知點解

kyo1983 发表于 2011-4-19 10:54:26 | 显示全部楼层
纯支持一下。。

loveq 发表于 2011-4-19 14:35:45 | 显示全部楼层
终于出喇,国产强作,必须支持

漫漫迷 发表于 2011-4-19 22:11:17 | 显示全部楼层
{:4_311:} 看来这还国产的精髓了。

12下一页