[每日闲聊] 显示器手高们,COME ON啦~~答得好有得锡锡奖励架~

eegbook 发布于2011-4-1 16:42 2133 次浏览 28 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我台旧机终于番黎啦~~哈~
; x  i$ e. R4 Q# f1T只绿盘用黎做系统真系好唔掂,已经成功将佢变成仓库盘。
( j- F4 O; s! F+ \' u' c$ l/ i& h  S/ F& P
台机就系比MM用嘅啫,问题黎嘞,以前只“大水牛”而家就落哂后啦,想话换只液晶嘅。想问问大家,1200大元以内嘅,有乜好介绍?
" C4 y( J# q$ `# \7 h) J' C
  W# {' n2 r3 a% H# {PS:由于之前台旧机攞去修,而家用惯咗台手提嘅键盘,有乜一百几十嘅好手感键盘介绍下?5 }( K: Z- Z1 F+ `  N+ E7 d. d

# _) e4 k% }$ K! H2 W* O7 \2 { 无论你答得好,定系答非所问都好,整个飞吻先。

已有(28)人评论

漫步雲端 发表于 2011-4-1 16:48:56 | 显示全部楼层
本帖最后由 漫步雲端 于 2011-4-1 16:50 编辑 2 b, v+ a3 O1 Z2 I4 \6 ^  H
" b/ g/ v  s8 |3 l. A% ^* `- }
1200夠24寸液晶但是是國產品牌,PS 我唔要你那個飛吻

eegbook 发表于 2011-4-1 16:52:03 | 显示全部楼层
0 \3 U7 ]6 h: L' o' J
1200夠24寸液晶但是是國產品牌,PS 我唔要你那個飛吻
( `) f$ j8 _- A- u+ [漫步雲端 发表于 2011-4-1 16:48
7 ^3 W: n/ a8 _6 r! d: s
, P# M+ K/ N$ t2 F2 w

4 f4 w  Y4 ]1 h$ x; F: n& I    唔使同我客气架,趣趣地,收咗佢啦。 四月一号快乐哦。
7 U5 [8 y' D# \3 K. }
) g2 M  \. N2 @* N6 H反正都系MM用,我理得佢咩品牌吖,性价比掂就OK咯。; t7 X$ T4 M9 q, p0 u# i

* x2 J% A) P. j* E4 S9 S* |" }唔~~竟然 编辑黎回复我,漫步真系哦 。我要整多个你叹下至得。 加多个大大力拥抱吧。

inber 发表于 2011-4-1 16:54:44 | 显示全部楼层
香港品牌我都只系知個名4 o" c( c- ~5 A
內地品牌我連個名都唔識
+ b/ M  F/ Y& g# X7 p; j6 M
- h: F% Y( z# R; k4 e9 |所以電腦呢家野我系唔在行

漫步雲端 发表于 2011-4-1 16:58:18 | 显示全部楼层
唔使同我客气架,趣趣地,收咗佢啦。 四月一号快乐哦。
1 ?$ W4 t7 O; s7 C* N3 ^4 a  R! d5 V$ U: k6 v' X) G) U( i$ J
反正都系MM用,我理得 ...
5 S" f; E1 h4 Q3 j2 Q7 w* Qeegbook 发表于 2011-4-1 16:52
8 R. Q) Y% z4 _2 t; j

# r/ T; r% j: v' \: ^, |1 E9 s3 @5 A) M; J. _' f3 e+ V
    7 W# [% w" k4 X, g9 ~9 G8 J" Y9 n
我無視你部份內容 AOC 你覺得如何?我而家都用緊呢個牌子 質量唔錯

eegbook 发表于 2011-4-1 17:07:38 | 显示全部楼层
我無視你部份內容 AOC 你覺得如何?我而家都用緊呢個牌子 質量唔錯8 O' R' ^+ q- A# R! i. y
漫步雲端 发表于 2011-4-1 16:58
$ w: k* {! X; V) b1 d3 r3 T
) K8 H, m, ]1 f# g. ]3 k+ m
3 R5 ^! H8 _, O" E
    AOC都唔少人向我推荐。又有唔少人推荐我LG。
3 u0 R4 b) R$ L1 U5 y7 P其实,买显示器,最主要系留意D乜架?

zoechanhy 发表于 2011-4-1 17:18:32 | 显示全部楼层
我係LG的~~

mymuro 发表于 2011-4-1 17:18:38 | 显示全部楼层
1200以内唔知' q" O0 a" P# e8 b

$ B4 |6 Y  V  B+ P' n1 Q加多2,3百就知
! {+ q% J; E# _: ]http://www.newegg.com.cn/Product/24-c13-208.htm8 m) {& L( [$ y0 j% ~; {
  |# S9 y% Q6 S6 N( S$ I
IPS面板,完秒TN...还有款IPS的是AOC。。。不过个人不喜欢

ConvoyChan 发表于 2011-4-1 17:19:21 | 显示全部楼层
三星22寸都买到了 只要5系sony sharp等日系基本上要乜有乜

mymuro 发表于 2011-4-1 17:25:05 | 显示全部楼层
键盘。。。这个吧。。。之前在公司也是用thinkpad
7 N. e1 L- M! L" c; ~, m5 R+ I; i4 J# t. C2 [
http://www.360buy.com/product/192158.html

eegbook 发表于 2011-4-1 17:43:48 | 显示全部楼层
本帖最后由 eegbook 于 2011-4-1 17:45 编辑 7 l" q6 a8 M" j  X7 n# S
键盘。。。这个吧。。。之前在公司也是用thinkpad
2 a) s3 e1 h9 x9 H* g5 k3 I2 e' D
' t- S. |2 [: [9 d: y5 ?5 e0 Ahttp://www.360buy.com/product/192158.html3 N3 [% m! P, L5 K; G; c" Q
mymuro 发表于 2011-4-1 17:25

# n  H2 B  Y# S2 x
! E" a! s% u6 d4 t; I* h4 I) A" o. Q) B2 c: ^' V/ c& p$ X- r) v
    同呢款键盘我已经有嘞。唔该哂~~
3 D( W7 L9 B6 f9 }+ Z% r只显视器,就有D超出我预算。
6 I& B+ g/ @7 n+ ?. x7 H6 _# z6 \
+ {9 s2 X" U3 m6 ?' u- l/ G系嘞系嘞。差D漏咗。

eegbook 发表于 2011-4-1 17:44:50 | 显示全部楼层
三星22寸都买到了 只要5系sony sharp等日系基本上要乜有乜( U* p# h: s5 O
ConvoyChan 发表于 2011-4-1 17:19

8 u2 r; O: f! r6 s1 c; v# s2 h! `4 @# a+ r; o. _4 N

7 Z8 A2 H# y5 p+ F1 q    咁,除咗日系嘅,有乜牌子比较好?
3 h. b, v+ M% i* O如:三星、宏基、AOC等,推荐下得嘛?

123下一页