[115空间] [115自傳][超獣機神ダンクーガ SONG SPECIAL 獣戦機部隊SONG][avi][1話][LDRIP無字幕]

kyokofukada 发布于2010-12-4 13:32 955 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
. {* f* Y& i  K0 b  v【片  名】超獣機神ダンクーガ SONG SPECIAL 獣戦機部隊SONG
8 j9 d/ |  {4 T# q' e1 N【集       数】共1話
' ^, g  U" ~% Z; A% N; P【影片格式】avi/ A* I% p# H! E6 E# B2 Q9 v) D
【視頻編碼】divx5
0 s1 I( @& W; _$ b; n* t【大       小】213.27mb2 X; j5 b; T; \! e- U, w
【語言字幕】LDRIP 日語無字幕
6 q6 a# W8 S1 _+ v( Q& K$ [' T( L) U6 k【音  頻】mp3
3 M% f8 Z: Z, p9 z3 g0 P; S【儲存空間】115u
http://u.115.com/file/t8f4df7c88

已有(10)人评论

chrisrex 发表于 2010-12-4 13:42:43 | 显示全部楼层
路过埋呢帖

打机我最劲 发表于 2010-12-4 14:34:04 | 显示全部楼层
路过埋呢帖

zsl198602 发表于 2010-12-4 14:49:21 | 显示全部楼层
好穷无钱,睇定D先

小小星 发表于 2010-12-4 17:56:39 | 显示全部楼层
太少图了。多D可以考虑啊!

基拉杰特 发表于 2010-12-4 21:52:22 | 显示全部楼层
二楼有复制他人字句嫌疑

netasa 发表于 2010-12-5 01:38:36 | 显示全部楼层
LDRIP 係米即係用视频线接电视卡录左再用XVID压架!!!

Ace0210 发表于 2010-12-5 02:51:58 | 显示全部楼层
太貴
2 a5 n- `% T, R" P0 q' N2 V3 Z加上無字幕1 F" z  W9 S+ O/ A9 P) \6 R8 j
得一集+ A) i0 y6 c' A9 x2 C; E! V6 D
路過

kyokofukada 发表于 2010-12-5 14:32:35 | 显示全部楼层
LDRIP 係米即係用视频线接电视卡录左再用XVID压架!!!( ~: O1 B4 t1 Q) G  \
netasa 发表于 2010-12-5 01:38
# {% _8 C& n, l) g
( R) [7 L0 b. x( \
你果然好有錢, LD也不知道建議看WIKI, 不要亂想...

netasa 发表于 2010-12-6 01:20:09 | 显示全部楼层
你果然好有錢, LD也不知道建議看WIKI, 不要亂想...
* r) I% v1 u6 }. Skyokofukada 发表于 2010-12-5 14:32
8 b+ b3 o* g" O
3 `6 h9 f+ X( j  h, ~# I& C* m! G

$ J+ n& c; S( H& q    唔係指Laserdisc 镭射光碟吗?  好大张VHS之嘛,画质一般啦!不过感觉上比VCD好。宜家仲有得卖,机同碟出面都係得2手嘅,两百蚊多D就有了,当然係指可以播放视频果只啦,只可以听歌果D几十蚊就搞掂啦! 碟就唔同价,不过一般动画嘅都係10-20蚊,有D成套先至50就搞掂,贵嘅只有“当年”嘅果D好音质嘅歌碟。 不过LD动画通常都无字幕,有嘅只有日文或英文字幕!有D带好精美嘅原画封面及说明书或导读手册,好多人都係想要依样嘢而买番LD收藏,因为LD嘅包装真係好大“面”,睇起上嚟好有气派!!0 ~" z! D# E0 Z# m3 q
7 l/ R6 @% K8 Z' p# a
回正题,据我所知,好似无出过电脑上面用嘅LD读取器(光驱)之类嘅嘢! 如果要RIP碟中嘅模拟信号就要用LD机播放用视频输出接电视卡用电脑或其他设备嚟录成文件。 所以文件清晰度同录制和后期好有关系。 当然,当年先锋有无出过用于电脑上嘅LD读取器我就唔知了。只知道无可能像DVD一样咁复制当中文件过去硬盘咁容易!!

vskenying 发表于 2010-12-7 02:41:02 | 显示全部楼层
支持!已经有日语版,但不清晰,等待更清晰的粤语版.