[生活百科] 《K-ON!》个人粤语配音片段(第一季02)

番茄仔 发布于2010-10-12 20:56 1573 次浏览 22 位用户参与讨论   [复制分享主题]

4 j) s4 b# D3 q# M% `第一次全部包办既配音作品啊!鸡动!好中意睇萌萌既K-ON! 所以早系暑假就试试配咗个片段,哩个作品对我嚟讲都几有意义噶,第一次DO后期,1人演4角,所以有不足之处尽情吐槽~~ $ r4 ?, U+ [* H6 Q+ M# y
分裂真系好好玩!啊哈哈
9 w1 ~' A+ _$ }3 e, X- f5 b3 `8 f, ?" Y1 k6 \
策划:番茄仔
, c3 L$ S6 L- C; S2 ]后期:番茄仔- L. D3 r" ^: y$ f+ L0 D7 m
CV:平泽唯、 田中律 、秋山澪、琴吹紬——番茄仔
/ {! v0 N2 x/ d: ^+ P
- A5 p, e! |8 R3 ]3 I+ L6 b  I
$ s5 ^# F4 E/ k  n% x
- K. D& t0 K8 V* Q8 ^0 e- p: a& \# I4 m. Y) l+ r. s
& X1 Q: u; S% A0 {% C& ~
网速慢就点击哩度睇啦:http://v.youku.com/v_show/id_XMjE0MTY0NzQw.html

已有(22)人评论

weijun 发表于 2010-10-12 21:10:27 | 显示全部楼层
好睇~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

评分

iamaboyandog -5 恶意灌水

inber 发表于 2010-10-12 21:28:30 | 显示全部楼层
多謝樓主
- S# u' `/ ]+ B' |4 d& G" B! Q努力繼續發帖

maplep 发表于 2010-10-12 21:43:15 | 显示全部楼层
多謝樓主
) A4 Y: D$ l, ~3 P- t努力繼續發帖( u& G4 w: \9 a6 t! ?* `
iamaboyandog 发表于 2010-10-12 21:28

7 p# b) P- l+ p  G, O5 k7 G; q* |
$ o9 w  T6 ~) ?# `2 r/ Q8 j4 {
    哈哈。。这样就咬了一个人- -。。4 \8 C9 N  y- ~

: K4 z, L5 T! m$ g支持楼主。。我网速慢。。等没上/下载时才睇

kevinchan 发表于 2010-10-12 21:59:35 | 显示全部楼层
loli真强大,番茄仔好犀利,支持一个

番茄仔 发表于 2010-10-12 22:07:38 | 显示全部楼层
回复 5# kevinchan
$ U1 t' N) C% y2 J' k1 N
( I7 Z  L. t; |3 u, V. J* q; q
8 @; @6 ^: I7 e5 N6 U    多谢支持!感动ing~变声真系几好玩!下次试下可唔可以配个正太音、仲有婆婆音先~哈

inber 发表于 2010-10-12 22:34:27 | 显示全部楼层
哈哈。。这样就咬了一个人- -。。  f' u! t1 _' u

% A) C' K+ \+ X. A3 v% c支持楼主。。我网速慢。。等没上/下载时才睇. u- i7 n& @( L  y' T2 |% l
maplep 发表于 2010-10-12 21:43
; b7 z: s; T) T+ [/ i1 D6 {
" U1 @( W: s5 p! @
$ H$ V% A1 O& L7 b% v
我都覺奇
5 v. N/ p- m7 [點解佢會負星夢.......(明明記得佢重有星夢淨)
4 X$ W* W1 C7 N' \* K2 U- I原來系你咬左佢

kevinchan 发表于 2010-10-12 22:38:36 | 显示全部楼层
回复  kevinchan 5 f4 T, G: @6 i; @1 P0 f( L0 k
% y8 e$ c8 i7 ?1 w* M

; L7 s: S5 P( h0 l, t$ V5 N; T# j6 T    多谢支持!感动ing~变声真系几好玩!下次试下可唔可以配个正太音、仲有婆婆音先 ...
' j! \# g, X) }5 M% L番茄仔 发表于 2010-10-12 22:07

) R7 o6 s. x( y8 Z9 G/ Z" _- U' g6 u6 U# [9 a. J& r: E1 Z
# j! Q) m$ G2 ?7 \# d7 b4 S' y0 E+ G
    原来你仲有咁嘅打算,咁我真係要期待一下啦 不过番茄仔唔好挂住配音而唔去唱歌啊

番茄仔 发表于 2010-10-12 23:12:07 | 显示全部楼层
原来你仲有咁嘅打算,咁我真係要期待一下啦 不过番茄仔唔好挂住配音而唔去唱歌啊5 ?. u3 g! A. `- u
kevinchan 发表于 2010-10-12 22:38
2 F3 g) ^& j, S+ x" G) A# b" Y

" e$ r& e6 G, t% d
" \! T4 {" `9 S6 b0 e+ Y9 \4 F+ I6 [    啊啊~~唱歌我一直都有唱开噶!唔会唔记得既~~嘻嘻~我唱歌作品多过配音~~% T7 u  K1 J# d6 P9 z
   其实两样我都好中意!如果有多D时间就好啦……

Batcat 发表于 2010-10-13 02:34:37 | 显示全部楼层
先頂再睇!!' u4 |8 O& t/ g, o; A
睇完俾評論!!

Batcat 发表于 2010-10-13 02:39:24 | 显示全部楼层
配得幾ok!(一個人可配甘多個角色

bbq007b41 发表于 2010-10-13 05:13:54 | 显示全部楼层
支持支持支持!!!!

评分

iamaboyandog -1 -2 恶意灌水

12下一页