[其它更多] 【原创】美少女战士R - 星夜传说 TVB粤语优化校对音频!(已续期)

马桶帅哥 发布于2010-10-7 00:39 6525 次浏览 79 位用户参与讨论     [复制分享主题]
( p$ ~- i+ B" F& G( I
! t+ E* w$ j3 }: n本人处女合成作品!!/ c7 k/ q6 n( l' U! y
用左我三个钟!!
0 r/ @5 R: E! Z" g; h+ [: z4 V用既系venuschen发既TVB录影版音源(多谢Venuschen分享)4 v8 y' C3 w2 G; N' k6 a& ^2 I
除咗校对好可以直接合成到片源上,我仲优化左音频,听起身高出录影片源成个LEVEL啊~~
% r5 q1 d+ Q8 h9 g- b4 t+ s主题曲用翻日语音轨替换(橫惦TVB播既都系日文),中间阿提密斯有半句用左VCD粤语去填补~
: O/ I% `6 U& Z, g1 v1 H+ f* V! A, d之前论坛度有人发过一个1G左右既MKV高清片源,所以呢度我就淨係发音频,大家自己合成上去就得啦~~" K4 C7 O) Z+ b* l% f
如果大家都要求,我再念办法上传埋个片源~
& ?* ]# u: d. v* H' |  L6 P+ A% ^- t0 {3 _
另外,我都优化埋《水晶计划》既TVB粤语音频,但系呢个录影版质量实在太差,我尽左力,都只可以去到呢个程度。
4 G4 }  Y# ?& A剩下,就靠高人去搞校对同替换啦~~ (话说呢出野TVB实在太为难合成者了)4 T6 ^2 ?% q2 M# f3 A  ?( r

) C+ ]$ b, H3 V% r, l# x
5 n8 m( n5 ~1 L3 x【文件名】:美少女战士R 剧场版 - 星夜传说 TVB粤语优化校对音频4 S* N* R( p6 [) \- v) m' e% s2 l
【总长度】:1小时52秒, W6 w$ T) N7 T
【下载地址】:$ v) |( P+ x; S- x. ~# t! B
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(79)人评论

chrisrex 发表于 2010-10-7 00:58:30 | 显示全部楼层
第一个支持,兼沙发~

bonnie083 发表于 2010-10-7 02:19:54 | 显示全部楼层
经典中既经典~支持

kevinchan 发表于 2010-10-7 02:31:32 | 显示全部楼层
深夜党来支持一下,估唔到仲优化音频,真係用心良苦

venuschen 发表于 2010-10-7 03:10:22 | 显示全部楼层
多謝晒!不过果个TVB录影版唔系我提供既,我只系转载咋

kc123kc 发表于 2010-10-7 04:52:35 | 显示全部楼层
哇 又有正嘢啦 多谢LZ先~~~~

迪格斯 发表于 2010-10-7 07:12:35 | 显示全部楼层
已经做了合成,路过的。。。。。

inber 发表于 2010-10-7 07:27:57 | 显示全部楼层
多謝樓主分享3 K& g1 j6 L, z1 U4 i; h$ h+ d! H  w
支持一下

help6288 发表于 2010-10-7 07:55:41 | 显示全部楼层
支持新合成
5 \6 R( T: ?- S" E# ?9 E$ }LZ继续努力

SA_127 发表于 2010-10-7 08:15:36 | 显示全部楼层
路過支持
2 s% a1 Y/ Q+ P0 `9 }- h6 [; s  K$ I樓主真有心機

lovepx 发表于 2010-10-7 08:58:44 | 显示全部楼层
楼主好有爱..支持楼主!!

freedom246 发表于 2010-10-7 09:12:35 | 显示全部楼层
支持你,多谢分享啦!!