[幽默情感] 人噶第一次

vivigm 发布于2010-5-4 18:12 1469 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
睇到标题噶时候唔好误会
9 l, G4 F, Y7 G8 e- a: {/ |0 R5 k 其实我是想问 你地第一次点对女仔表白呢? 或者 你男朋友是点同你表白噶?9 B+ K. [1 W9 y. h; |" u( [8 }

) h' B8 m! W' U2 v7 }/ B+ U
. {) D5 n) P) H  q" h9 H 因为本人最近遇上一些问题,希望大家比D意见啊!
6 ^/ d7 z7 ]$ B/ B; D/ M0 w5 t. Z 好啦~准入正题
! o6 O" y8 _+ U  e4 \3 }6 s             话说系我工作噶单位黎左一个实习生,当时我对距都无咩留意,但后尾系我吖头噶怂恿下,我开始留意呢个女仔啦。
/ R4 R$ v4 I: A# }% ?& e( N& v* G             我已经在工作过程中拿到距电话啦,但我同距现在都只是发短信倾计,我次次约距出黎,距都话要好早训同埋星期六日要翻学。所以我就无再进一步噶行动啦,也没有发短信卑距啦。
5 O1 U' d- q% \1 Y  h             但近排,距又发短信卑我。。。。。唔知是我啉多做,定是距是卑机会我呢?!
' c; a7 K# o" P  写得唔是咁好啊~请见谅。
, ^  P. r7 s4 H2 p$ E 望各位情场上噶高手过翻我两招。哈哈

已有(19)人评论

熊猫仔 发表于 2010-5-4 18:21:49 | 显示全部楼层
本帖最后由 熊猫仔 于 2010-5-4 18:24 编辑 5 s# T5 {) K* @9 w7 W$ V* X+ V
' r; V  p0 ~* V
既然距肯同你发短信,即喺唔拒绝啦,: h# Y' U( d* R' _* g
咁你就你就密d短距,同多d打电话,9 d8 f5 T9 {) _  D: b
倾熟d,多d了解距生活习惯同休息时间嘅分布与用途5 \$ I" z+ `1 X# m7 f, J8 `
得闲同距玩下打赌,输左请食饭,
, s, Y$ ]) v( x  w: f7 K7 ~: B然后输得不着痕迹兼愤愤不平,
, O, ^: A  a- i7 f然后就光明正大等距约你出去食饭啦~
* {3 ~! R& u& ]有一次就有下次,之后就可以稳d借口约距啦。
0 g2 Y9 C( g$ {# F) R3 ~出多两次就水到渠成啦...(呢个方法比较保守)
* B& n0 W( ?! D, |: d; l2 S& J
8 p( S- V4 n0 {$ J9 l/ y" ~2 d9 jPS:我唔喺情场高手,只喺一名低迷...

tandong 发表于 2010-5-4 18:23:00 | 显示全部楼层
沙发,一定要深入了解!好的就咬住不放!!

熊猫仔 发表于 2010-5-4 18:25:49 | 显示全部楼层
沙发,一定要深入了解!好的就咬住不放!!
; K% J5 n8 t6 R; Xtandong 发表于 2010-5-4 18:23

) J4 S" `% r* b) L" n& u( A8 O6 R
; q$ M! w+ b" W2 `/ \- E( X/ h老虎,沙发喺我噶~~~

masato 发表于 2010-5-4 18:45:14 | 显示全部楼层
- -最近我才认识了一个女子 算是啥类型我也不知 不过感觉还好 现在还是普通朋友关系 和楼主差不多情况 帮不到你
  x* T2 a# [4 R6 u( `PS:可能的话我应该会带她去10月ACG的

tandong 发表于 2010-5-4 18:53:24 | 显示全部楼层
老虎,沙发喺我噶~~~
. ~5 b" I' T9 m! v- v  ~* A熊猫仔 发表于 2010-5-4 18:25

: c3 @: @" ~- ~4 h- l# G; `2 S( G+ c/ q! A6 `' x% l1 I

+ }6 Z8 i& ^' b    你只猫仔,同我抢沙发!!你那帖天朝的第3条补回来未?不还回来,治你个贪污之罪!!
1 ]8 u% s- Q( O" }! Q官大一级压死猫!!

kental 发表于 2010-5-4 20:14:25 | 显示全部楼层
感情问题,未接触先兴奋;唔知道所以答唔到,来体下老虎点压死猫!嘻嘻!

kevinchan 发表于 2010-5-4 20:20:39 | 显示全部楼层
无经验,纯粹嚟学下嘢

熊猫仔 发表于 2010-5-4 20:44:48 | 显示全部楼层
你只猫仔,同我抢沙发!!你那帖天朝的第3条补回来未?不还回来,治你个贪污之罪!!
! G6 e( d0 ]: l官 ..." W9 N/ q6 }" i) X$ p
tandong 发表于 2010-5-4 18:53
: S  ~6 I1 p. w: s/ h3 g( k: N

* ~- h4 R/ \: k* h9 Z& G3 y4 E% r8 z% H3 L: q" _- O9 `
    冤枉呀老虎大人,沙发喺我抢的,第三条从来就消失了,唔关我事噶...老虎大人高抬贵爪啊~~~

lych 发表于 2010-5-4 23:49:43 | 显示全部楼层
- -最近我才认识了一个女子 算是啥类型我也不知 不过感觉还好 现在还是普通朋友关系 和楼主差不多情况 帮不 .... e, Y$ @7 g: m
masato 发表于 2010-5-4 18:45

0 ]5 q! E- w/ p# c, z9 c/ x咁就要加油啦,ACG等住见~~~~呵呵

lych 发表于 2010-5-4 23:52:12 | 显示全部楼层
你只猫仔,同我抢沙发!!你那帖天朝的第3条补回来未?不还回来,治你个贪污之罪!! " F1 K+ m# c% g  _/ m( }: a6 u$ Z
官 ..." d# b2 Q7 X) K9 g7 b( C; H6 |
tandong 发表于 2010-5-4 18:53

! E) G( O1 \4 i6 l2 {+ d) }  K0 \  m! l7 P5 E2 s
来体下老虎点压死猫!嘻嘻!
- O6 u+ B; t' s  i+ k5 J9 I/ j9 z& lkental 发表于 2010-5-4 20:14

3 }* d/ x( |7 b- e8 j4 `2 o) `- s: ?) @9 T; e+ ]% I

/ w& |; q0 x3 H- j9 I同样系路过嘅观众,等围观+1~~呵呵~~

eegbook 发表于 2010-5-5 02:40:09 | 显示全部楼层
诈假意去试试先,包保定过台油啦。

12下一页