[每日闲聊] K波波...

熊猫仔 发布于2009-8-21 13:23 963 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
' y# G  S/ F, ~0 C) \( s
* {; ], T& o/ w8 I8 @今早10点去K波波,5 x3 n+ Z- [7 s# h
临开波前食左个包饮左瓶绿色嘅酸奶做早餐...; w7 @2 ]" ]9 ?! Z/ E! n
一开头就落后.... O8 I  D) U) {2 h
一分钟唔够就比我牛屎补中...7 r1 x$ Y6 Q8 [/ \; ~' y1 J
攻防战踢左半个钟...
/ q  @4 a* I) b2 T6 a1 d( V身体开始顶唔顺...
; M8 `$ v% g7 f  u% c无气...有d想呕.... H8 V5 t. S5 @$ Z
于是去左抖...
1 w+ M  S/ L7 i; r! H3 P& B3 a点知个个都跟住嚟中场休息...
! k1 b/ N- H9 M7 ?- T; [; {可能饮得太多水...
4 V7 }& r* [# x( r1 G) K. k准备再开波果时真喺顶唔住呕左...4 U* A8 S+ O/ O( W
呕翻d奶同水...
8 d* m+ v9 x& |' h成个人舒服晒...2 w9 e% I+ V( s; L/ l% i
但喺成身无晒力...( ?# o, C6 Q; ?' E
D队友叫我抖左阵...
5 T9 K5 t# K: R( I( B# l下半场先踢10min,打少个比人连灌4粒...
4 ?- m, t$ Q4 W7 j$ ?' L: ?% ~于是落场啦...继续比人灌...) V& W2 O: L9 T* |0 L! E: G7 b
唉...我地实力唔差得人地好多+ e: V/ q/ u# S' [) |
但喺体力实在差太多啦...
5 G6 ?/ r5 j+ Q  i+ W当年初三我地喺学校跑道嘅多余部分日踢夜踢,4 Q# V6 z9 k9 |0 u, U) S
高一仲霸埋人地排球场嚟踢...: I  j. N  B% I, o$ F: u/ E/ F
如今只可以唏嘘往事,怀勉过去...9 `6 t- @* ]# y; m
凌厉嘅突破,转身过人,巧射网角呢d绝招已经不复存在..
+ h1 F6 j4 w  H1 R! P唉。。。人老啦...
& G7 f2 B) f5 `2 M: o: ?3 n9 m; Q, @7 T) E  U/ L
最后,大家第时去踢波打波记住唔好食粥同饮酸耐做早餐啊...

已有(26)人评论

aubert22 发表于 2009-8-21 13:34:17 | 显示全部楼层
飲酸嘢做早餐或早餐嘅其中一樣,最反感嘎了~諗下都覺得想嘔,哈哈~

kental 发表于 2009-8-21 14:01:53 | 显示全部楼层
我上个星期二都系去踢波,对住一班高中生,我个龙门竟然比人连入四粒,无踢四年果然系好生疏的呢!对面那对还是杂碎来的呢!后来我们的主将阿狗过来了才追回!我也好歹守住了很多球,后来RP爆发,赢了12比7!~哈哈

gap神 发表于 2009-8-21 19:09:59 | 显示全部楼层
踢出我天地ok?

嚣のЪ 发表于 2009-8-21 21:13:43 | 显示全部楼层
小学时玩过足球~哈

lych 发表于 2009-8-21 21:17:26 | 显示全部楼层
国宝老了~~~~要踢波先要练体能~~~~

ninaomu 发表于 2009-8-21 21:19:13 | 显示全部楼层
饮酸奶去T波,摆明想死啦。。。。。。。。

aaron81 发表于 2009-8-21 23:03:33 | 显示全部楼层
LZ都踢开波(7人或11人)呀,我都有呀,感觉都不服当年勇,我踢开左中锋,今年都未破进球荒,唉~

熊猫仔 发表于 2009-8-21 23:21:52 | 显示全部楼层
开波前我仲好兹由咁食包饮算奶,再耍下脚法,好似好寸咁...点知...

kevinchan 发表于 2009-8-22 06:13:35 | 显示全部楼层
太耐无踢係咁噶啦,我都係啦.....

平常心 发表于 2009-8-23 00:42:35 | 显示全部楼层
{:5_339:}唉...我地实力唔差得人地好多' U" U1 p: Y$ F# D/ D
4 k7 ~7 v# A% L9 Z但喺体力实在差太多啦...* z1 \
" w& p) V7 ~7 e9 l) V# @
6 \1 Y1 n8 {3 m1 ?% b0 U4 \+ B7 V' w3 [
下午五點幾踢到晚上八點幾,入咗3波,助攻三次,

熊猫仔 发表于 2009-8-23 01:20:15 | 显示全部楼层
{:5_339:}唉...我地实力唔差得人地好多6 T( V4 _( A. J$ J, m
4 k7 ~7 v# A% L9 Z但喺体力实在差太多啦...* z1 \9 V) D# x3 K( U- T! N' y- q
6 k7 m8 i- s9 A9 {/ {! `" P
( r! s+ b% {/ e% L! e
下午五點幾踢到晚上八點幾,入咗3波,助攻三次,1 J- g% i" M8 N) N- E/ T
平常心 发表于 2009-8-23 00:42

1 r, ^$ \: K. n* b: x" N0 P7 a0 o! W$ m3 N1 o7 I4 {9 f2 I
你三日唔埋两日就踢,体力梗喺好啦,我成个暑假无运动啊... " r% q9 k6 t% [5 O) H/ `
当年初三高一,日踢夜踢,精力旺盛,从未试过抽筋,高二开始就几乎无踢啦,有次冬天踢波开始,一累就容易卖老抽...唉...

123下一页