[社区发布] [bdrip][百變小櫻][第1~70集][日粵雙語][mp3+aac][h264][外掛字幕]更換第69集連結

ngyan1600 发布于2009-4-9 23:34 30699 次浏览 334 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 ngyan1600 于 2010-1-3 16:02 编辑 + k( T( Z5 x1 R1 f4 m7 M8 H1 S
補番第五,六集
) _  \# P) i7 G0 L% J1 K
[片名]百變小櫻Magic Card/魔卡少女櫻/庫洛魔法使/ i& K4 X- y' P
[集數]第一至六十,六十二至七十集
+ ^+ o- @! {7 u2 c[語言]粵語mp3,日語mp3,日語acc
  `8 Z6 S9 Y# z6 Z& _[字幕]1,粵op+tvb人名修改版+ed,2,日p+tvb人名修改版+ed,3,日op+原字幕+ed(原裝版本為沒有op,ed之字幕,可於附件下載,下載後請自行修正2~40集之時間軸+2秒)1 V" E4 v& }' C# F+ Z9 `; \. E
[大小]260m~400m
/ P2 z3 e) O5 K  [" z1 [[視頻格式]1,3,5~7集h264重壓avi,2,4,8~70為原版mp4,合成mkv7 v5 j) p* A' r8 \- n- `
[音頻格式]mp3_4800hz-192,acc-192) r; W' b. B; A0 c% B- N3 S
[說明]今次既粵語op,並唔係今次播出既兒童台版本,只為網上下載版本經小人修改後合成的,原因係今次兒童台既版本,實在太多雜音(有下載小p既rmvb版既朋友應該明白)# _% A# [8 U4 Z7 L6 ]9 \% q( B
& s) ~7 P( F# F  _4 {/ a. Y, Z% i
# E* ~, Y0 J/ H  t  D

1 c5 y; D/ V+ q& [5 Q6 w- ]
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(334)人评论

alexhus 发表于 2009-4-9 23:36:40 | 显示全部楼层
1600咁快就出啦。。。好嘢啊。。。

aubert22 发表于 2009-4-9 23:43:54 | 显示全部楼层
1600又有新嘢喔~虽然唔系好岩小樱~但都顶个~

ngyan1600 发表于 2009-4-9 23:52:47 | 显示全部楼层
本來可以再早d,唔係要搞靚個op既話,可以早兩個鐘上傳到
, b7 l8 y3 D. ~2 F汁個op汁到我傻左,兒童台版難聽到死,隻隻字都係咁出雜音,一聽就想暈,所以要係網上下載個好d既版本,之後修正到同正台(首播)播時差唔多既位置

alexhus 发表于 2009-4-9 23:55:24 | 显示全部楼层
本來可以再早d,唔係要搞靚個op既話,可以早兩個鐘上傳到8 a: Y; f8 B$ ]4 D" c- w
汁個op汁到我傻左,兒童台版難聽到死,隻隻字都係咁出雜音,一聽就想暈,所以要係網上下載個好d既版本,之後修正到同正台(首播)播時差唔多既位置
1 P" u0 c) H2 ~$ C8 |' Vngyan1600 发表于 2009-4-9 23:52
8 Y  C5 o- f5 H) o3 j  c" g
好D都值得,呢个小樱应该系最好嘅版本啦。如果仲有最好就蓝光原盘。。。

Xoun 发表于 2009-4-10 00:00:29 | 显示全部楼层
楼主,不是ACC,而是AAC吧.
. y. Z+ o' I4 C+ c9 W. }" M当初tvb版的第一集修改左音频速率,所以个阵我合嘅第一集唔多唔少都有D失真,好想1600兄提供依家儿童台播嘅第一集嘅合成版音频比我啦,BDrip我都有下,所以还是唔想再下一次啦..) W# \# y; c/ G
之前tvb版的音质都几好,不过有好几集唔完整,如果儿童台重播版系完整播放嘅话就真系好咯!

huang 发表于 2009-4-10 00:03:42 | 显示全部楼层
请提供音频,偶自行挂1G的片源,1 g; b1 S  p4 j) h& [: J
(另外重录版OP的确差,看看幽助会不会放再决定)

平常心 发表于 2009-4-10 00:30:32 | 显示全部楼层
乜1600咁快就更新,多谢,

ngyan1600 发表于 2009-4-10 01:08:46 | 显示全部楼层
请提供音频,偶自行挂1G的片源," c! k7 M. i' P
(另外重录版OP的确差,看看幽助会不会放再决定)
' {' z! U4 e' T" U* g/ a; \huang 发表于 2009-4-10 00:03

& E  c  ?$ p5 {* }2 j! E幽助好似無錄,小p就由on9代發左係dotbt同dotmu

ngyan1600 发表于 2009-4-10 01:09:50 | 显示全部楼层
第一集音頻已經刪左~_~"""""* \% ^- R# v2 _! P" A4 v
第二集開始上傳埋音頻啦~_~""""

183334257 发表于 2009-4-10 01:19:20 | 显示全部楼层
速度好快~多谢晒先

manofman 发表于 2009-4-10 05:08:53 | 显示全部楼层
连720p都无,不是吧。。。