[动漫百科] 大家觉得现在的动画好看还是以前的好看啊?

freenet88 发布于2007-9-2 01:34 4921 次浏览 43 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(43)人评论

熊猫仔 发表于 2007-9-2 01:53:42 | 显示全部楼层
每个人中意睇既卡通片都一定系距长大时候睇既卡通片~~~~
$ Z3 I. o/ k! r* ~7 A" h我都觉得我细个果时睇果d好睇过依家呢d~~~~
# F. |+ [: z" N但系,依家d细路一定会觉得依家既卡通片好睇过旧果d&10年后果d~~~~
6 k3 l  G; _, A+ u因为人中意既系童年美好既回忆同感觉~而卡通片就系回忆既载体````$ e5 Q0 c$ h% B' o
睇到以前既卡通片,就林翻起以前既生活~
sanqiao 发表于 2007-9-2 02:56:19 | 显示全部楼层
彼此彼此咯...我就觉得D人物好睇就OK喇..
ellven003 发表于 2007-9-2 08:44:43 | 显示全部楼层
感覺以前那些好看很多,可能是長大的關係吧。
Laputa81 发表于 2007-9-2 09:23:27 | 显示全部楼层
总体觉得以前嘅好~~~1 m: H1 z( n  k  _
不过咿咖都有唔错嘅动画·········
GavinDX 发表于 2007-9-2 09:24:05 | 显示全部楼层
我都系甘觉得,新动画,好睇嘅比较少。
lych 发表于 2007-9-2 10:29:16 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2007-9-2 01:53 发表 1 e% L. j2 D/ B. B% f
每个人中意睇既卡通片都一定系距长大时候睇既卡通片~~~~
' l4 ~4 H2 f& \% J我都觉得我细个果时睇果d好睇过依家呢d~~~~% A. @- g5 w5 `# {. u
但系,依家d细路一定会觉得依家既卡通片好睇过旧果d&10年后果d~~~~
' g6 x) [9 R: e6 e( X因为人中意既系童年美好既 ...

, e7 Y& [" x* H' C# i0 }说得好,所以抱着童心去看的话,可能有童年看卡通时的感觉.
gundam 发表于 2007-9-2 11:20:08 | 显示全部楼层
我都赞成2楼个位人兄既话,
lion9771 发表于 2007-9-2 11:25:11 | 显示全部楼层
现在的动画不好看?以前的动画或者好看~~但现在的动画根本就不会是LZ说的大多不好看~~
9 x# m! U! j4 t$ p) E只不过你追开粤语,日语对你来说就毫无吸引力而已~~但只要你看下去,习惯了听日语,就会发觉其实新番也很好看,甚至是比以前的很多动画都要出色很多~~
salafei 发表于 2007-9-2 12:06:47 | 显示全部楼层
而家既新番其实有D都几好,只不过粤语版好睇的少左者.新番比较喜欢就是黑之契约者...就是LS的签名尼部啦,哈哈~ 个个礼拜都追,不过上个礼拜停左一次,唉.....
嚣のЪ 发表于 2007-9-2 12:34:47 | 显示全部楼层
我觉得以前噶好睇D咯..' k& Q* P1 [/ I) Z9 W. j
可能童心比较多挂..
lion9771 发表于 2007-9-2 12:42:23 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2007-9-2 12:06 发表 ! }. y% u  l; c
而家既新番其实有D都几好,只不过粤语版好睇的少左者.新番比较喜欢就是黑之契约者...就是LS的签名尼部啦,哈哈~ 个个礼拜都追,不过上个礼拜停左一次,唉.....
. ]( Q8 T! Q/ S% F4 Z- t1 z
不错,眼光不错~~你的前途将无可限量~~
1234下一页