疾風無敵銀堡壘!

auyeung 发布于2007-7-12 22:44 6824 次浏览 43 位用户参与讨论   [复制分享主题]
疾風無敵銀堡壘!唔知大家重記唔記得?以前tvb星期日晏晝先會做嘅動畫,覺得好好睇,重因為睇電視買埋啲公仔!而家想睇都冇得睇,唉。。。
* o1 n; J$ m: u3 l, p1 e4 X5 K始終都係粵語能夠打動我嘅心!!!
/ W" G: @2 E. V8 L  P7 W大家發表吓。。。

已有(43)人评论

肥仔 发表于 2007-7-12 22:48:06 | 显示全部楼层
讲的详细的好无~~我都不知道我有无睇过~~
auyeung 发表于 2007-7-12 23:01:49 | 显示全部楼层
點講吖?講一班機械人嘅嘢,主角係打棒球嘅,有啲打冰球,有啲踢波!大概係噉。。# U2 `5 q% @  m& O5 g8 d( x
有張圖,發唔到!!!; W( d# p- n! m0 a& X& p( z
; i2 U$ R5 ?0 J& b- @  u  ?
玙天争锋 发表于 2007-7-12 23:03:39 | 显示全部楼层
系5系一个队7个人,个队长玩美式足球,副队长玩足球个个啊?绝对经典拉,连日文配音都稳5到阿
auyeung 发表于 2007-7-12 23:14:01 | 显示全部楼层
原帖由 玙天争锋 于 2007-7-12 23:03 发表 ( h, u/ @. ^1 e
系5系一个队7个人,个队长玩美式足球,副队长玩足球个个啊?绝对经典拉,连日文配音都稳5到阿

- O# O! M6 o. t! \如無意外應該係你講呢個。。( V  [/ U3 z8 j# y1 n
不過隊長係打棒球架,邊係美式足球啫!有個係踢波嘅,不過唔知佢係唔係副隊長?
! c% ^' o4 {* E3 V( \. |( w- A你都覺經典咧,噉以前你有冇睇先?tvb嗰隻!日文我就唔知,土豆有國語版嘅!在線睇。。。
玙天争锋 发表于 2007-7-13 00:02:23 | 显示全部楼层
最后个队长带住个美式足球一个人对住BOSS队,然后好过场式甘人打到训低,然后好奇迹式甘距D队友全部翻晒来,重带迈帮拖,做低晒BOSS队全部人,然后将个美式足球带左入龙门4 h2 v* h' [0 g  s
主角队7个人嘎能力边个打边个我就5记得了,副队长绝对系玩足球嘎,队长貌似真系打棒球,但系又貌似系全能,呢套看全我就5甘讲,但系END同大部分剧情我都系有T嘎,本人对于国语通常都是自动过滤的~呵呵~1 ~* s; l* {# i

) W8 _# ?" |# m& u" \7个人嘎能力我记得有棒球 足球 剑道 柔道 篮球 貌似有一个是美式足球,还有一个就忘记了
abc5566 发表于 2007-7-13 00:33:11 | 显示全部楼层
好似睇个下!!主要讲踢波架嘛!!!!
auyeung 发表于 2007-7-13 01:08:02 | 显示全部楼层
原帖由 玙天争锋 于 2007-7-13 00:02 发表
+ x% [2 f* O( A+ ^# l7 O: \6 w# {最后个队长带住个美式足球一个人对住BOSS队,然后好过场式甘人打到训低,然后好奇迹式甘距D队友全部翻晒来,重带迈帮拖,做低晒BOSS队全部人,然后将个美式足球带左入龙门
+ Q9 |! T2 s) G; a: b主角队7个人嘎能力边个打边个我就5记 ...

8 N' p6 b$ q- F% ?$ q5 o你去土豆睇吓係咪啦,我畀個link你。! L1 u2 }/ r2 z1 r
最衰就冇粵語。。。
& U6 ~/ }2 V1 a" ~鏈結:http://www.tudou.com/playlist/playindex.do?lid=636659&mode=0#5889463
4 ^- j, \) ~* K) }+ O" b
8 Y! L6 Q) g, j4 Y6 _) Z: ?[ 本帖最后由 auyeung 于 2007-7-13 01:11 编辑 ]
budide 发表于 2007-7-13 14:35:59 | 显示全部楼层
原帖由 玙天争锋 于 2007-7-13 00:02 发表
3 n; J6 e% e0 `) ~+ Q' l$ R最后个队长带住个美式足球一个人对住BOSS队,然后好过场式甘人打到训低,然后好奇迹式甘距D队友全部翻晒来,重带迈帮拖,做低晒BOSS队全部人,然后将个美式足球带左入龙门3 O6 C' R  U0 r  l8 Y2 y
主角队7个人嘎能力边个打边个我就5记 ...
, v: j# t. V! ^2 j; O) n, L7 t
仲有一个系玩冰上曲棍球既~
titan 发表于 2007-7-13 15:03:40 | 显示全部楼层
我有圖啊~~~睇你地仲記唔得啦,1同2嘅都有,不過我記得TVB好似無做到2
auyeung 发表于 2007-7-13 16:16:29 | 显示全部楼层
原帖由 titan 于 2007-7-13 15:03 发表 3 R8 i4 e  N) K; w& i: r
我有圖啊~~~睇你地仲記唔得啦,1同2嘅都有,不過我記得TVB好似無做到2
+ b" S3 L0 |2 K* R) E7 }1 a
梗係一好睇啦!
3 z" p' y, d  y3 v$ ]! }, U你啲圖睇落好舊,你係咪話你有視頻?可唔可以發上嚟?
Laputa81 发表于 2007-7-13 17:59:18 | 显示全部楼层
都仲记得嘅~~~
' N( T' f% K0 i! [; p& l马林艾斯······主角~~~
1234下一页