[每日闲聊] 你還有留下前度的東西在身邊嗎?

alkiu 发布于2024-3-12 08:00 1473 次浏览 289 位用户参与讨论   [复制分享主题]
430205769_1891716041265362_6222883120796827225_n.jpg 1 c+ W) x( K9 M3 [1 E
多选投票: ( 最多可选 7 项 ), 共有 95 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

已有(289)人评论

adhk 发表于 2 小时前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-6-7 08:51+ i& `- V3 R# `7 N$ [' i
历史嘢一加感情就奇奇怪怪,不过可能就是为咗放啲女演员

! O7 `" k* j% P- ]應該係啦, 從來歷史好少講到女人除咗有權同打得嗰幾個

klozepyj 发表于 2 小时前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-6-7 02:09
) j; F: q8 ]+ d0 l! `: Y( U照計就係, 不過啲編劇好鍾意加感情線同枝節去串連, 所以時時加插一啲虛構人物同事件 ...

( v; ?. }0 z% Z历史嘢一加感情就奇奇怪怪,不过可能就是为咗放啲女演员

adhk 发表于 9 小时前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-6-6 21:17$ o. i7 T0 l( s" f4 A
所以我谂 如果我是编剧 其实我睇得足够多历史故事 连编都唔需要编 组装下就够了 ...
$ t4 o' l6 j* R7 x* Y4 P
照計就係, 不過啲編劇好鍾意加感情線同枝節去串連, 所以時時加插一啲虛構人物同事件

klozepyj 发表于 昨天 21:17 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-6-6 08:55  M! n1 ]8 }* q" g8 t* ]  P' h
隋朝真係歷史上最攪笑嘅時代, 乜都唔用要儲起哂最後益哂啲作反者

% I/ I5 G$ `" V* i2 ~. F所以我谂 如果我是编剧 其实我睇得足够多历史故事 连编都唔需要编 组装下就够了

adhk 发表于 昨天 08:55 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-6-5 21:21
  u6 E- L$ S: @) r4 w隋唐都精彩 但是都好似唔咁多人专研

q3 z/ A! L3 J1 ?3 t4 c/ ]( f隋朝真係歷史上最攪笑嘅時代, 乜都唔用要儲起哂最後益哂啲作反者

klozepyj 发表于 前天 21:21 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-6-5 15:11
; F) J8 k, A* [# d! Y咁又係, 淨係春秋戰國都夠精彩唔好單淨講三國, 重有楚漢相爭
$ y" r" W  d8 y2 s  _
隋唐都精彩 但是都好似唔咁多人专研
' h  j6 P% t2 m( y# _

adhk 发表于 前天 15:11 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-6-5 13:18( o$ R2 j3 c# @( R$ h3 f
世界历史上都好少咁精彩既历史 而且中国呢啲资源特别多

* V6 ~3 y( u7 a4 l* f咁又係, 淨係春秋戰國都夠精彩唔好單淨講三國, 重有楚漢相爭

klozepyj 发表于 前天 13:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-6-5 01:04/ p% ]. s6 c% J+ Z
相比會唔會係佢哋歷史無咁精彩所以用嚟補其精神上缺失

" c5 W$ I# b0 O世界历史上都好少咁精彩既历史 而且中国呢啲资源特别多

adhk 发表于 前天 01:04 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-6-4 19:33" m/ {$ d) z$ Y3 Q, Q1 `5 Q! N
所以隔离岛国咁推崇咯
6 P! f  l- F" m, i/ J
相比會唔會係佢哋歷史無咁精彩所以用嚟補其精神上缺失

klozepyj 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-6-4 10:33/ n& N1 Y1 o, ?5 l
成三國個年代真係一個好好嘅人生教材

) S$ I7 u4 x# a) q; \- {' ^4 X$ m所以隔离岛国咁推崇咯

dm123 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
留下來, 應該會家變了....