klozepyj 发表于 2024-5-7 19:29:12

adhk 发表于 2024-5-7 11:07
炸出嚟有無烤炸嘅效果呢

我试过薯条 鸡翼是有既

adhk 发表于 2024-5-8 03:09:01

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:29
我试过薯条 鸡翼是有既

如果炸到薯條雞翼又真係OK喎, 又家都係用緊鑊煎雞翼

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:41:41

adhk 发表于 2024-5-8 03:09
如果炸到薯條雞翼又真係OK喎, 又家都係用緊鑊煎雞翼

有烤焗既效果 关键是油少

adhk 发表于 2024-5-8 16:23:54

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:41
有烤焗既效果 关键是油少

係唔係根本唔落油都得定係要係食物上掃層油呢

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:25:40

adhk 发表于 2024-5-8 16:23
係唔係根本唔落油都得定係要係食物上掃層油呢

如果传统整法是要外面加油先有烤炸口感 不过空气炸锅就唔需要落油去整都有呢个效果 我试过就是薯仔切条或者切片嚟烤 都有炸嘢既口感

adhk 发表于 2024-5-9 08:41:49

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:25
如果传统整法是要外面加油先有烤炸口感 不过空气炸锅就唔需要落油去整都有呢个效果 我试过就是薯仔切条或 ...

真係咁神奇, 無落油可以炸到有油咁嘅 FEEL, 咁耗電大唔大架

klozepyj 发表于 2024-5-9 21:21:54

adhk 发表于 2024-5-9 08:41
真係咁神奇, 無落油可以炸到有油咁嘅 FEEL, 咁耗電大唔大架

功率唔高 原理其实你当佢喺一个劲既电热风扇 将食物吹熟 都唔算是0油既 但是少用80%油应该是差不多了

adhk 发表于 2024-5-9 22:58:17

klozepyj 发表于 2024-5-9 21:21
功率唔高 原理其实你当佢喺一个劲既电热风扇 将食物吹熟 都唔算是0油既 但是少用80%油应该是差不多了 ...

但係炸完會唔會都係油淋淋好難清理, 屋企人唔讚成買就係話會好難清理

klozepyj 发表于 2024-5-10 21:07:54

adhk 发表于 2024-5-9 22:58
但係炸完會唔會都係油淋淋好難清理, 屋企人唔讚成買就係話會好難清理

肯定啦 最怕难洗 不过其实佢就是一个兜咁样既嘢 都还好,你睇下见唔见到张图 大概是咁上下样

adhk 发表于 2024-5-11 01:11:29

klozepyj 发表于 2024-5-10 21:07
肯定啦 最怕难洗 不过其实佢就是一个兜咁样既嘢 都还好,你睇下见唔见到张图 大概是咁上下样 ...

呢, 就係咁樣啦, 個煲可以拎出嚟嗰部份就易洗, 問題係個爐內隴由其係個煲項一定會油淋淋或有食物汁液屋企人話之前睇過可能會好難清理

klozepyj 发表于 2024-5-11 13:54:37

adhk 发表于 2024-5-11 01:11
呢, 就係咁樣啦, 個煲可以拎出嚟嗰部份就易洗, 問題係個爐內隴由其係個煲項一定會油淋淋或有食物汁液屋企 ...

佢哋担心都有道理 好似电饭煲个盖咁 我嗰个就可以简单拆既都拆开洗

raymon 发表于 2024-5-11 14:28:04

吃在广东,吃来吃去,咪又系得广东的烧味最好吃。。。。。。这个是唯一的
页: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: 喜欢外省的鸡鹅鸭菜