跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫讨论] 數碼暴龍最後的進化電影觀後感同預測短評可能含有劇透

mkdi 发布于2020-11-2 02:25 1881 次浏览 22 位用户参与讨论   [复制分享主题]
10月31日(星期六),參加咗由新浪微博同廣州數碼fans團隊自發嘅觀影團去睇戲。本次電影版,之前係網絡上有搶先版同埋BD流出。但係,我一直冇睇過嘅。因為,如果真係江湖傳聞中作為第一部終結嘅話。咁樣,就要應該親身去感受一下啦!各位,被選中(剩)嘅細路(老年人)。今次嘅,電影版中真係百感交集啊!首先,就係主題曲響起後心裡面有住好激動嘅感覺。然後,繼而睇到劇情話太一、亞古獸、大和、加布獸因為成長嘅問題要進入倒數分別時刻來臨啦!然後,我睇咗整部電影後先發覺。第一部主角,已經有七個都去幫忙拯救全球被選中細路。點解,會漏咗阿空係度嘅!?因為,之前阿空話唔想戰鬥嘅台詞。後來,係最後之戰中太一使用八神光(小光)嘅口哨吹響嘅時候先發覺原來阿空就係第一個同比丘獸分開嘅人嚟!初時見,佢話唔想戰鬥之類嘅話以為佢討厭打打殺殺嘅事而唔參與太一佢哋嘅戰鬥。於是,最後發現阿空手中數碼配章原來已經石化咗有裂痕現象。我係,當時先知道原來其實八個被選中人當中最先嘅係阿空嚟!真係,替阿空難過啊!失去咗佢,一直陪大家奮鬥落去咁快就退場。今次嘅電影版,比起tri比較良心啊!畫面方面,盡量沿用返TV版嘅節奏去製作同編劇。     6 y5 g4 o+ i1 N# `+ @7 m( |$ {) K

3 M6 U* \: i" |7 W3 @       不過,唔知道大家有冇發覺今次嘅電影版中既然阿空、太一、大和佢哋已經失去咗拍檔同數碼配章嘅力量。如果,咁樣落去嘅話豈不是全體主角佢哋都會失去曬被選中細路資格!?咁樣,點樣會有延續落去呢?大家,唔好唔記得係TV版02最後結局中太一佢哋八個人同埋02嘅主角都有後代同埋數碼精靈。以及,介紹佢哋未來工作大計架!?因此,我相信未來官方會交代清楚究竟係乜嘢一回事同埋我有一個大膽預測。日後,可能有機會再出劇場版甚至其他方面嘅嘢來去完場02個結局連貫。否則,你叫02個結局情何以堪呢!?4 `" s8 [9 M) v) W) u$ `
     最後,我就簡單作出我個人感受同埋現場氣氛感覺啦!我哋,好多男女朋友(被選中嘅細路)睇完呢出戲後都有部分唔少人喊咗出來!至於本人,我就冇喊啦!但係,眼濕濕咁樣啦!淚水,未曾流出但係有仲心酸嘅感覺!!!最後,就送上我哋觀影後大合唱主題曲去紀念一下今次嘅電影啦!https://weibo.com/5401541085/JrL9k1MUO?type=comment6 X; a: S; M& U, Y7 v
152509ic8t8xy84ucycuny.jpg 152521clnstss7lyvzyuyl.jpg 152534a8aatssvyysttybu.jpg 151805o4b3z5264ssi9y2i.jpg 155741slzm43t4g94ggk3b.jpg
5 A, U9 O8 }! }9 Q

已有(22)人评论

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:34:05 | 显示全部楼层
大大所大所大大多

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:36:14 | 显示全部楼层
都发烧多撒大所大所多撒大所

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:51:14 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:51:35 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:51:50 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:53:46 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:57:40 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 17:59:29 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 18:03:00 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 18:06:16 | 显示全部楼层

AIBUJIU453 发表于 2020-11-3 18:08:42 | 显示全部楼层

12下一页