[迅雷快传] 【MU】【我係小忌廉】【粤日双语】【全部更新完】

kevinchan 发布于2009-11-12 14:54 10249 次浏览 161 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 kevinchan 于 2010-9-9 22:48 编辑 : `! |- l% O0 U5 V/ S+ F/ I

( m3 E# r/ a- L6 z; f【動畫名稱】:我係小忌廉(我是小甜甜)
, {  a; Y% \+ O9 [+ s% e+ I( }6 M
【集      數】:共52集  j/ b  K- B8 R& A- g
【配      音】:日语aac  (日本原音)
. h5 D1 o# q8 i! ]0 o) n# ?                    粤语aac  (网络上流传的粤语版)
, Y/ g% l- e4 s( b  ~: ^0 P" s【每集容量】:300M-450M 左右(具体集数具体大小)(全集共16GB)
: @4 [  _* B6 L4 g
【片      源】:魔法の天使 クリィミーマミ (DVD 704x480 SAR10:11 x264)(网络自挂)- g) _3 n8 C& o/ g$ v9 l5 t$ p
【文件類型】:MKV
" ~  e0 H7 e; o6 n* M  u' H9 ^【分 辨 率】:704*4806 K9 h5 N/ V# u  B5 K8 V2 r
+ ]& F0 ?" i- Z2 I4 q8 g9 A【字       幕】:
5 i3 m* }* c: k# f, P【储存空间】:MU
1 F0 M3 F1 J3 S  m# z5 |【死档日期】:90日无人下载0 o% a0 I! L- V7 ?+ w" n- c
【图片预览】:
: J: R1 H, e3 L2 d2 G0 N/ ^KMP播放器截图
) \& S- @' p& I7 g7 `. i1 k& S$ K abbr_26da3ac2668f4f41e66a732a339866c6.jpg * K/ Q: q) a3 ?# s, |
abbr_78a65c7bb776232c73c6cfb92be38399.jpg % ~0 e1 r& {- R9 t
  P/ f- A) ^: ?% Z6 Z* R abbr_f5fdc3edae0da00a7cff73d63a897f55.jpg
7 ?8 g5 B( F3 S- ? abbr_1cd1d20e316ced34b53ca42143720186.jpg
& k  F  g4 @/ N1 f5 l     9 X6 Q+ b4 C) P6 j9 Z# Y
     F  |% F- R: k% K$ ]: E: x- f
  终于完成啦,大家可以尽情下载
# {+ @2 t6 X$ |) u
' w' ?' O% N3 A4 C$ G) k; Z( m* t& L( M8 x
   多谢
venuschen发布嘅无损【我係小忌廉】主题曲              http://bbs.dreamxt.com/viewthread.php?tid=62720&extra=&page=1! g: w$ Q, Y* H, N

. k# X  V1 i' y" c6 P% ]. e6 k$ m     本片可能存在一定嘅不足,完美主义者或不喜者勿下!
+ J, P6 a2 \# T4 g+ W, \
, q2 m- a5 {6 \5 [/ N! L9 }# L
注明:未经本人同意,请勿转帖,请勿用于商业用途,否则后果自负。

4 ]% g# c9 f) R) k* G# t' Q! A2 x$ s" a: n* g0 ^# n8 P. [# T
一贯做法,第一集俾大家试看  C9 c+ @! V* n* `0 Y
第一集- E  U* x! G/ \; p
http://www.megaupload.com/?d=VDU3FBYJ
7 o6 ?6 @- H: i" n第2-4集
! `# \& {' x/ D" g: b& z% { 我系小忌廉合成版1-4.txt (174 Bytes, 下载次数: 40)

评分

ninaomu + 4 + 12 + 1 原创内容

已有(161)人评论

kevinchan 发表于 2009-11-12 15:04:20 | 显示全部楼层
刚刚发完贴就发现迪格斯嘅DVDrip         http://bbs.dreamxt.com/thread-66620-1-1.html
9 B$ M5 ?2 K5 z+ X9 \/ @请问各位,迪格斯係贴里面提及嘅“继续等候孙明贞,冯锦堂,林保全的粤语版的我系小忌廉”係点解吖?难道某电视台会重播?

darrennsz 发表于 2009-11-12 15:26:19 | 显示全部楼层
support support ~

迪格斯 发表于 2009-11-12 16:18:23 | 显示全部楼层
刚刚发完贴就发现迪格斯嘅DVDrip         http://bbs.dreamxt.com/thread-66620-1-1.html/ K. y/ B3 v4 {* ~
请问各位,迪格斯係贴里面提及嘅“继续等候孙明贞,冯锦堂,林保全的粤语版的我系小忌廉”係点解吖?难道某电视台会重播?
9 X7 S4 u9 G/ k$ Hkevinchan 发表于 2009-11-12 15:04
8 ^* O( d; S- P* ?
因为我记得翡翠台以前系拒地配音而已。。。。并唔代表近期会重播。

mcnynbajay 发表于 2009-11-12 16:57:32 | 显示全部楼层
我來支持下先了~搞掂個太陽勇者就下來睇睇嘅了!8 Y: Z) @; K/ Q  `# P0 c

& r2 X2 {# ^. W$ q: L, G
刚刚发完贴就发现迪格斯嘅DVDrip         http://bbs.dreamxt.com/thread-66620-1-1.html
$ f& G# H2 w: ^; v0 n! B请问各位,迪格斯係贴里面提及嘅“继续等候孙明贞,冯锦堂,林保全的粤语版的我系小忌廉”係点解吖?难道某电视台会重播?: ?( D& e6 t; d) W' r1 z: M  D' {! j
kevinchan 发表于 2009-11-12 15:04

. ?- Q# L) J; @. t. W9 c! z3 p3 k
佢打“繼續等候”貌似肯定有人會放舊錄影版甘窩, P  ]! N3 R1 G2 b9 I% z
但亦唔排除J2而家重播完IQ博士后可能會重播哩套,話唔定的,亦睇睇棋靈王之后播乜的?

mcnynbajay 发表于 2009-11-12 16:59:56 | 显示全部楼层
漏打了一句,你地兩個真的心有靈犀的!同一日發布此套!

平常心 发表于 2009-11-12 17:13:43 | 显示全部楼层
好,雀仔如期出品,感谢,睇呢部卡通时还系细路,上学原因,睇呢吾睇呢,二十几年后先有机会睇完,{:5_338:}
- K9 m2 s0 s0 l8 ^2 @1 I4 k5 G9 i" L  m# C

* Z( Y3 W- D1 E5 Q
" U8 {( E8 o0 I; `无限感谢中.

venuschen 发表于 2009-11-12 17:50:38 | 显示全部楼层
本帖最后由 venuschen 于 2009-11-12 18:07 编辑 6 g- r7 O& P' e7 k$ o
+ q! v" D( J% r
等tvb重播都唔知等到何年何月何日啦,而且播左亦未必有人得闲录,即使有人录左亦未必会放上网分享,
: }# h# ~% U4 t& n例如《飞天少女猪事丁》同《忍者乱太郎》第11季就系放左几集就无左影,类此既例子多不胜数啦!! i4 K6 s7 X" ?! L. m2 B& S
始终录唔录影、分唔分享系掌握系人地手上......
, S6 _% W. j! x3 M而且呢个粤语配音都唔错阿,希望楼主会继续更新落去啦0 P- W; u: G) u/ Q5 e# e% r
无限感激!

darrennsz 发表于 2009-11-12 18:17:25 | 显示全部楼层
It didn't came into my mind, but now i'm curious whose the cast for this series. The old one or the later one... I hope its the old casting..

qknc 发表于 2009-11-12 21:52:41 | 显示全部楼层
这个版本 的片源我也有 可否提供音频 我自己封装

Xoun 发表于 2009-11-12 22:11:38 | 显示全部楼层
第一次睇到个标题个阵以为系采用迪格斯兄的片源..哈哈!!!2 p! g5 P+ A' A3 N
原来系另一片源的..下落黎研究下先

kevinchan 发表于 2009-11-12 22:55:05 | 显示全部楼层
2 c; i3 u7 i- ~+ M# O) e
这个版本 的片源我也有 可否提供音频 我自己封装4 h% K" x& }1 b8 o1 p/ _1 ?1 ^
qknc 发表于 2009-11-12 21:52
如果要音频就要等到我全部合成完毕喔,可能太耐,你等唔等到呢?或者我同你交换辽艺国语配音,因为我想收藏埋经典嘅辽艺国语,我知道你有!/ Q$ }8 f) B$ G4 W
0 p+ ]8 E. e+ C
等tvb重播都唔知等到何年何月何日啦,而且播左亦未必有人得闲录,即使有人录左亦未必会放上网分享,; c$ A; Z3 {: K: a$ z
例如《飞天少女猪事丁》同《忍者乱太郎》第11季就系放左几集就无左影,类此既例子多不胜数啦!
; k8 F% N6 m! b6 a始终录唔录影、分 ...
1 I9 G5 z: r1 V1 ^$ k0 U& cvenuschen 发表于 2009-11-12 17:50
放心,呢套我一定会完成嘅,我嘅作品唔会出现烂尾% d1 O2 m5 u2 u6 W  l

5 i7 u) Z  i. f$ B; O( q# N
好,雀仔如期出品,感谢,睇呢部卡通时还系细路,上学原因,睇呢吾睇呢,二十几年后先有机会睇完,{:5_338:}$ K" ?6 ^# A* ~* T9 f% V. F7 v6 w5 Z* e
1 e$ C  V" j7 I8 b0 r0 ?4 j1 N/ d
; Q( a, q" A5 s

# G' Y5 f4 C, V, {0 |无限感谢中.5 w. u7 O% f! m7 c# @2 P
平常心 发表于 2009-11-12 17:13
其实都唔算如期噶喇,已经迟咗好多!希望你一边睇一边可以回想童年时代,enjoy& H  ]) `' v% t
, }$ ~6 Q- K9 W$ @/ N# B
漏打了一句,你地兩個真的心有靈犀的!同一日發布此套!
4 _) F, I7 g0 f1 C9 Omcnynbajay 发表于 2009-11-12 16:59
我都係第一次有咁啱得咁翘,撞到正两个人一齐发资源!开始我以为係同一种片源先
" [5 K4 u/ r+ R' W5 ?8 E6 Q/ W& s8 m. t8 k8 b. G
/ m* b9 e3 n2 f+ }5 a( c1 N3 }
第一次睇到个标题个阵以为系采用迪格斯兄的片源..哈哈!!!
$ S& g; r. J5 n- l) S# G$ o原来系另一片源的..下落黎研究下先
% V) \! f1 Y3 Q0 F* V7 v# Y: lXoun 发表于 2009-11-12 22:11
就算係用佢嘅片源,都唔会立刻用啦!因为我都唔知佢係试发定係发全套,所以....