学校要交电费啦,惨啊!~~~~

alexhus 发布于2009-1-4 13:11 3418 次浏览 80 位用户参与讨论   [复制分享主题]
之前用电唔驶钱,上网又快,简直就系一个字“爽”啊。。。 ( d6 d7 g+ Q% m! r, V

4 V. R% f: R9 |% p% O- W, d而家每个月净系得番32度,不过都OK啦。四个人开机10+钟都冇用到1度,好似得0.6-0.8左右,都几好架啦。。。 4 X2 b! O8 y5 V
3 y3 x$ }2 _) o$ C- z! h, i
真系好怀念之前用电唔驶钱,上网下载又快嘅日子啊。。。其实果时我Down嘢都是用十几分钟,其他时间都系挂Q,真系几令人羡慕啊。。。

已有(80)人评论

aubert22 发表于 2009-1-4 13:18:22 | 显示全部楼层
阿历山大乜甘好嘎以前??唔洗交电费甘爽嘎 我呢度早就要交咯~~今个学期仲有个月交呢,我谂又要交几十蚊到100不等了~~

Kiver 发表于 2009-1-4 13:27:07 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2009-1-4 13:11 发表
; Q, y4 v$ I. H0 E+ u% c之前用电唔驶钱,上网又快,简直就系一个字“爽”啊。。。
) k: m' U- Q! l( d0 u2 ]
: q  J9 |0 l9 h而家每个月净系得番32度,不过都OK啦。四个人开机10+钟都冇用到1度,好似得0.6-0.8左右,都几好架啦。。。 2 J, o* D- E* \, ?9 g+ @  b
3 y8 F1 _( y' ?5 J7 v& X6 Q
真系好怀念之前用电唔驶 ...
5 q$ d5 p' b2 B2 L

; T6 G3 p7 Z: `3 u( {) v10个钟都吾使1度/ ]6 d  b( p8 n3 d; x/ D
5 R4 m3 o# F5 G- ]0 N6 Z0 z
没有可能吧2 K$ k% f* m$ p
# T4 C: ]( W5 C6 {9 G: h
1 M- Y$ Y! J8 @# p1 ]" O5 q
一台主机点都要100-150W电/时

alexhus 发表于 2009-1-4 13:35:46 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-1-4 13:27 发表 # M' J3 }% H4 @8 `7 o, V  t( L3 |1 z

' x9 d2 C' N7 X3 D& W* _: p( x0 b! K% l, ?! l6 f
10个钟都吾使1度) R  M+ e2 D5 |9 d
( l: l0 |/ o# d( ]2 T' O  t
没有可能吧. m9 L# w/ s$ c; Y4 W2 O4 z7 F* M

$ a8 f2 M) G9 S! X( S6 X, Q- h8 e* D: u& W& I
一台主机点都要100-150W电/时

/ G$ ]1 ?# k+ i. c& y5 G7 H7 @; w我都觉得奇怪,可能电表坏咗啊,不过坏得好啊,省番好多钱啊。。。

平常心 发表于 2009-1-4 13:52:35 | 显示全部楼层
邊有免費餐日日食,算啦,

alexhus 发表于 2009-1-4 14:08:52 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2009-1-4 13:52 发表
. P3 o9 s7 @7 ~6 g$ ?% p邊有免費餐日日食,算啦,
# B6 R0 x. Y+ j- o' p5 R/ s
不过而家都OK啦,我平时都系Down嘢十几分钟啫,我挂机挂QQ。。。

aubert22 发表于 2009-1-4 14:09:46 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2009-1-4 13:35 发表
. `. ]3 {5 k; Z
7 a% y2 S+ h4 W6 t; @* K0 Z* Z: y; e我都觉得奇怪,可能电表坏咗啊,不过坏得好啊,省番好多钱啊。。。

0 w6 N# I+ p" o点解你地甘好彩嘎

平常心 发表于 2009-1-4 14:22:31 | 显示全部楼层
我呢電費要自己交,邊嗰髮善心幫我

aubert22 发表于 2009-1-4 14:28:03 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2009-1-4 14:22 发表
4 u6 |& m; h6 W" E" N) e我呢電費要自己交,邊嗰髮善心幫我

# X' Y( ^6 W8 j% Q我地都系啊,虽然D钱系阿妈畀

Laputa81 发表于 2009-1-4 15:49:17 | 显示全部楼层
喱个世界无免费午餐······

kyo1983 发表于 2009-1-4 16:07:20 | 显示全部楼层
学校既话一般都要交电费吧?我哋以前系每个月有quota的,超过的就要俾钱

seed22 发表于 2009-1-4 16:18:38 | 显示全部楼层
我都好想不使交电费玩餐饱.