星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新手问题] 点解我会下唔完?其他人都遇到过。

ygwwei 发布于2008-6-21 22:15 2528 次浏览 12 位用户参与讨论   [复制分享主题]
点解我下yrj既龙珠剧场版,下QQ邮箱中转站的都下到99.9%就卡住到下唔晒既? 1 F) @6 N- }1 O0 D+ H$ V0 n

4 F; N+ X+ S* Z/ E8 b2 w2 F我搜过,发现唔只我一个遇过哩个问题,用旋风下的。
5 q$ x& w2 c4 d( `
+ m! c$ ?; a1 P! L8 b& W" E多谢先!

相关帖子

已有(12)人评论

Kiver 发表于 2008-6-21 22:21:16 | 显示全部楼层
原帖由 ygwwei 于 2008-6-21 22:15 发表 - b3 N* f9 @0 D: i- O0 p
点解我下yrj既龙珠剧场版,下QQ邮箱中转站的都下到99.9%就卡住到下唔晒既? 7 C: ^" p5 M& g5 ~; b& T
) Q" L) K$ \/ R) i. {2 ~' ^
我搜过,发现唔只我一个遇过哩个问题,用旋风下的。
/ {4 ~( Q. M$ w9 O* j
( G/ U' ^; F% N4 b$ p" x7 x多谢先!

7 }7 x- h  ]& n: X2 i' {. v- g
我不是太喜欢用QQ中转的' a; R+ x0 d# R
' K. Y: w2 F% a! ~- N& o% r4 K% |
因为经常下不了或是下回来的文件大小与网页上标示的有出入
alexhus 发表于 2008-6-21 22:24:00 | 显示全部楼层
呢个问题,你可以试下用迅雷或者另存为会唔会好D。。。最近腾讯有点限制咗QQ中转站。。。
ygwwei 发表于 2008-6-21 22:40:15 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-6-21 22:24 发表 ' |* |) h* A  R. a0 @1 g
呢个问题,你可以试下用迅雷或者另存为会唔会好D。。。最近腾讯有点限制咗QQ中转站。。。
6 |  X: r% p4 @9 g
我有5部都下到99.9%,要重新下。。。
Kiver 发表于 2008-6-21 22:43:00 | 显示全部楼层
原帖由 ygwwei 于 2008-6-21 22:40 发表 7 e: n( p2 w; ~- [, G( Q# `' f4 Q- h
; p0 @$ D# B4 `- b8 Z. M2 c
我有5部都下到99.9%,要重新下。。。
7 Q; a/ S" f1 ]) `8 C

! Y% V$ U' `( O# @$ V6 D* ]) i& @下的时候还要多个心眼睇下你下的文件大小与页面标示的是不是一样
7 N7 w9 _( K( y7 i5 q. t, }  J" w% I5 a" ^: {1 y
因为我试过太多次文件大小出入很大`
ygwwei 发表于 2008-6-21 22:51:14 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-6-21 22:43 发表
3 N0 T# A( m+ r/ a6 F; Q
8 F: |4 g) ?; p3 |' o. g" l6 X  C- l8 X& u: s# _3 h. ?
下的时候还要多个心眼睇下你下的文件大小与页面标示的是不是一样+ u5 F, z7 h9 M, u, Q: ]
1 w; r; R+ Q+ F- ~
因为我试过太多次文件大小出入很大`
9 |" l; \6 d9 [8 [
学到嘢,多谢!不过岩岩睇多次,同页面标示一样。。。郁闷哦。。。
Kiver 发表于 2008-6-21 23:00:01 | 显示全部楼层
原帖由 ygwwei 于 2008-6-21 22:51 发表
' e4 C+ u1 d- u( ]6 h, n  g5 J% H$ b1 S! k8 Y
学到嘢,多谢!不过岩岩睇多次,同页面标示一样。。。郁闷哦。。。

- N! V5 U9 x% z, o" v
8 ?- P, n6 P6 m5 s7 S+ H) H9 q你可以下就不要郁闷啦, _) _6 `) q+ k2 m- ]! q

}6 K' a8 P6 H9 }: g; c我下亲都有7成机会文件大小不一的
$ w$ c. g  X/ O- w
& O3 Z8 q( e. s9 u- Z8 J且要早上9点前下6 j3 p5 u# R* |; ~/ E# J
不然连接都变得无效
rx-rider 发表于 2008-6-21 23:29:10 | 显示全部楼层
其实我也讨厌qq中转和难米空间。
alexhus 发表于 2008-6-22 00:06:20 | 显示全部楼层
原帖由 rx-rider 于 2008-6-21 23:29 发表
& J( F7 L" L/ H; ~1 N其实我也讨厌qq中转和难米空间。
2 t4 v+ h$ a7 ]6 Y  o  i
QQ中转站几好啊。。。成几M一秒唔错嘅速度啊。。。。 # @- {1 z7 A$ r
纳米就唔好啦。。。实在太烦啦。。。
ygwwei 发表于 2008-6-22 02:14:15 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-6-22 00:06 发表 * E7 L$ C. M# F! M4 \
' }; n) m# J2 t+ C
QQ中转站几好啊。。。成几M一秒唔错嘅速度啊。。。。 2 e$ l' v; @* ~
纳米就唔好啦。。。实在太烦啦。。。
( R6 c2 [; o9 e+ ~4 j
速度系快,但下唔完呢。。。
alexhus 发表于 2008-6-22 05:49:27 | 显示全部楼层
原帖由 ygwwei 于 2008-6-22 02:14 发表
" C: ]5 _0 [: J0 h" x' S- z' g! E4 ~: i2 K0 z. p0 ~
速度系快,但下唔完呢。。。

9 ]9 S( S2 ~) u; ]: T我暂时未遇到D咁嘅问题。。。
Laputa81 发表于 2008-6-22 09:15:06 | 显示全部楼层
QQ我通常都喺直接点击下载~~~唔用软件·······1 Z. m6 i. g4 Y& J2 u

4 S) r9 x% n7 e8 L未试过下载唔完全啵·······
12下一页