[每日闲聊] 觉得相亲节目好看吗

Kiver 发布于2024-4-2 10:41 545 次浏览 131 位用户参与讨论   [复制分享主题]
近期,河南开封万岁山武侠城的“王婆说媒”节目走红出圈。( ?1 z9 P* x/ ~% C9 R5 E4 a
据其此前接受媒体采访,当媒婆一年,她已经促成了四五十对姻缘。0 C" [8 u4 t  y2 W
从此江湖上开始流传,“不是婚介所去不起,而是王婆说媒更有性价比。* _7 b5 e" M, a0 I- X
开封王婆的账号在15天内涨粉500万。
那么过去观众喜欢看非诚勿扰,现在网友希望看王婆说媒,你觉得类似的相亲节目好看吗?
# Q$ i2 e* P) {2 o( d! K2 k3 G! M) T: ^+ J8 E
多选投票: ( 最多可选 3 项 ), 共有 90 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

已有(131)人评论

klozepyj 发表于 15 分钟前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 23:42
2 m: B& o1 s: w3 ?& h! a: M玩大咗咁電動車人哋而家要加到百份百關稅

7 s! K% I) A1 C. x是啊 人哋感觉到有威胁 呢个毕竟是实业 同资本入去有啲唔同

adhk 发表于 昨天 23:42 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-15 20:33) J0 L0 I* {0 P
呢度是咁分裂 都惯晒了

& @+ u4 f# ]& ?玩大咗咁電動車人哋而家要加到百份百關稅

klozepyj 发表于 昨天 20:33 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 18:31" {5 Z  K9 |- p: C& z
其實如果係人都應該會覺得醜, 一方面日日鬧嗰個但係偷同抄嘅目標都係嗰個 ...

: `- V8 z: I" D' X呢度是咁分裂 都惯晒了

adhk 发表于 昨天 18:31 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 23:25
5 z; O- p% Q/ i呢个名一出连大湾区人民都觉得抄到离谱 之前泛珠三角9+2都算了

7 ~! B" J  z* p1 B8 c) b其實如果係人都應該會覺得醜, 一方面日日鬧嗰個但係偷同抄嘅目標都係嗰個

klozepyj 发表于 前天 23:25 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-14 17:27  i* J; B, L, G( I6 S, }3 p
珠三角唔係好咩夠特色, 又要跟老美口水尾改咩灣區咁, 成日口號自覺

' Q. ?! |6 I- I! U& Y/ _呢个名一出连大湾区人民都觉得抄到离谱 之前泛珠三角9+2都算了

adhk 发表于 前天 17:27 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 13:513 `% L3 i: ^7 F1 S, ]
可能就是想你哋变成大湾区一部分 等你鬼佬啊喇
& Z- |" X1 ~( H. b5 R7 o
珠三角唔係好咩夠特色, 又要跟老美口水尾改咩灣區咁, 成日口號自覺

klozepyj 发表于 前天 13:51 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-14 08:494 @; b' A; r2 N/ w. W
而家日日出嚟代大國鬧老美, 撩鬼攞命, 邊重有運行
; P! I8 u1 \4 `% F2 l4 |
可能就是想你哋变成大湾区一部分 等你鬼佬啊喇

adhk 发表于 前天 08:49 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-13 21:393 }7 t$ t/ y7 K: N; J2 l
做出口 做外贸 搞金融 都是向外啊

4 k, `3 h7 J  \8 ^4 [6 x# R7 X+ \而家日日出嚟代大國鬧老美, 撩鬼攞命, 邊重有運行

klozepyj 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-13 10:45
# a/ J/ ]' p+ j& W' D' n0 u/ X咁都唔好搵我哋嚟玩, 我哋呢度一向都係靠鬼維生

& w% b7 k9 y' P- a9 O5 V做出口 做外贸 搞金融 都是向外啊

Wing223 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
基本都是剧情扮演

adhk 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-13 08:49& A3 h! G* T5 E8 b4 z6 g
政治嘢都是咁 讲一做一
, a9 G- a2 h0 x4 E# a
咁都唔好搵我哋嚟玩, 我哋呢度一向都係靠鬼維生