[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1151 次浏览 312 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:17:29 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 04:45
5 W0 e# g% }' n5 e' f0 {; W總之同事相處都要有個距離先得, 唔係隨時會俾人過你一棟都唔定
& X/ ^3 i5 v2 Y1 _8 T& b
我都试过 的确是要留个心眼

Wing223 发表于 2024-5-9 17:23:53 | 显示全部楼层
一般也就在家

adhk 发表于 2024-5-9 04:45:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:22
' r" Z+ A4 z/ h, s: y! N; S3 I你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图
$ `% Q7 @+ {+ H" a( [8 f: ^3 H" B
總之同事相處都要有個距離先得, 唔係隨時會俾人過你一棟都唔定

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:22:26 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:23
4 V5 l3 }) J+ a( ~' S+ k都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦

c  ?& z/ G/ J) k$ D你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图

adhk 发表于 2024-5-8 16:23:38 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40
! @" m5 T' ^4 n- `. J/ Q/ ]咁后面知道具体佢介意啲咩未

- J: \: M9 k" n( |; f% S都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40:58 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:063 e( \8 m8 T0 u3 ~
有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾

% R' b" W1 E. s. C  M: j+ D, W1 [咁后面知道具体佢介意啲咩未

adhk 发表于 2024-5-8 03:06:52 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:280 Q# _2 ?9 q/ E; ~4 w
喺啊 呢啲就真是si得唔抵
& _, `( q& K: k4 l
有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:28:11 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:08
& E9 Y( [* r5 Q; W最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊
& P0 |" C& I2 W9 y+ i$ [  M4 ^. p
喺啊 呢啲就真是si得唔抵

adhk 发表于 2024-5-7 11:08:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44
; B$ |* [4 \2 ~! Y& T呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身
4 @3 U6 F6 u- o& _) b
最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊

klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44:34 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 06:473 K+ \8 ^3 W% f1 P! r) j9 T
係啦, 後嚟搵到份工近番屋企轉走咗先了咗件事, 唔係接客單按排出貨成日有人唔妥你都幾煩 ...
/ s* v( Z. P7 T0 ^8 i; W
呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身
1 u! |- ]3 `6 s7 O

adhk 发表于 2024-5-7 06:47:56 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59
0 W' w. \0 d! J% x1 f4 f9 j' _咁阴功 死因不明喔

& n  V1 n6 Z% y) A4 z係啦, 後嚟搵到份工近番屋企轉走咗先了咗件事, 唔係接客單按排出貨成日有人唔妥你都幾煩

klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 03:31
% O+ U8 y) Q, d% t試過番一份新工本來同船務姐姐幾好傾, 唔知無嗱嗱係邊度踩親佢條尾, 跟住樣樣都針對住哂` ...
7 ]0 n% [: n8 o' B5 B
咁阴功 死因不明喔