[每日闲聊] 你還有留下前度的東西在身邊嗎?

alkiu 发布于2024-3-12 08:00 954 次浏览 226 位用户参与讨论   [复制分享主题]
: ?$ K7 Q5 b# N; v
多选投票: ( 最多可选 7 项 ), 共有 85 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

已有(226)人评论

adhk 发表于 14 分钟前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:16$ O8 W+ @- |* @: |: {
我都是睇呢个新闻 感觉真是边度会咁僵化做嘢噶
# N3 Y; Z# ~- P7 o
自從回歸咗之後, 公營事業好多都變得缺乏彈性同不近人情, 可以講帶樂器搭地鐵唔係今時今日嘅事, 係自地鐵成立呢幾十年嚟日日都發生緊, 突然單方面話唔得就無得上訴, 重牽涉埋其他物件稍大都唔可以隨身!

klozepyj 发表于 1 小时前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 04:45# _; i- g& n% R7 P) V7 W
係呀, 真係離哂譜, 有個學生妹妹仔帶件樂器都話過大唔俾上車, 巴士都唔會咁限制啦 ...

; ~) L% k; U! [( Y我都是睇呢个新闻 感觉真是边度会咁僵化做嘢噶

adhk 发表于 18 小时前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:21
' s8 B% Q. R* g# T0 K* |/ }上唔上到港铁都是问题 之前咩话随身行李尺寸问题搭港铁都搞到乱糟糟

. w  R0 s, U+ O  E0 b" y' _2 b4 D係呀, 真係離哂譜, 有個學生妹妹仔帶件樂器都話過大唔俾上車, 巴士都唔會咁限制啦

klozepyj 发表于 昨天 22:21 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:23
' d1 z$ ~  V( H而家HK乜乜法下可能刀刀劍劍真度高會俾人拉添, 而家無人知紅線點定
7 o: J. T. ~" s% }8 T# L  \
上唔上到港铁都是问题 之前咩话随身行李尺寸问题搭港铁都搞到乱糟糟

Wing223 发表于 昨天 18:18 | 显示全部楼层
我一无所有

adhk 发表于 昨天 16:23 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40" x, i$ O( ^  H7 l  p% ~+ W
宜家应该唔咁疯狂了吧,唔买周边就睇睇啲cos play
0 ~9 ]0 `" G2 X
而家HK乜乜法下可能刀刀劍劍真度高會俾人拉添, 而家無人知紅線點定

草月花舍 发表于 昨天 08:50 | 显示全部楼层
大家居然都有前度。

klozepyj 发表于 昨天 08:40 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:05
# _- {# \$ Q; f$ a; B聽講當時有人排通宵, 氣氛有啲狂熱

8 v5 x0 h+ X4 f宜家应该唔咁疯狂了吧,唔买周边就睇睇啲cos play

adhk 发表于 昨天 03:05 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:27
/ G1 y( x+ V5 @" B貌似就风云嗰种 见到仲有电视台都采访噶 几疯狂下
- s& _& E, w! |' n* r$ N. b
聽講當時有人排通宵, 氣氛有啲狂熱

klozepyj 发表于 前天 19:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:086 ?6 O( z+ R' t$ a: @% }
係啦, 好耐之前睇過呢段新聞報導, 當時覺得真係幾誇張

# |6 f/ X! V( }貌似就风云嗰种 见到仲有电视台都采访噶 几疯狂下

adhk 发表于 前天 11:08 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:45
+ F& U& ^' G. D会场限定 我记得有一年都见到啲fans一早排队去等啲刀刀剑剑

6 Y8 u  }$ [# u% Y" s% K" t係啦, 好耐之前睇過呢段新聞報導, 當時覺得真係幾誇張